На море в Турция - тема 68

• 84 302
  • 899
  •   1
Отговори
# 570
Не знам дали точно тук да питам, но..
Как се пътува сега до Истанбул?
С кола през границата?
Документи, тестове, изисквания?
Не намирам ясно инфо в нета..(

# 571
Някой има ли потвърдена инфо от Емералд или друга ТА за полет през август?

# 572
  • София
BlushИ ние след малко потегляме. Пожелай те ми negative тестове. Това ми е единствения страх😁
Ако мислиш, че не ти завиждам, бъркаш много. Завиждам ти 100 по скалата от 1 до 100. Шегувам се разбира се....не е чак 100. Весело изкарване, безаварийно пътуване и негативен лист хартия.

# 573
Здравейте, може ли някой да деде актуална информация за винетните такси. Пътуваме от София до Сиде. В стикера ни са останали 40 лири за такси и се чудим колко още да заредим. До сега сме пътували с кола само до Кушадъсъ. Ще минем през мост Фетих Султан Мехмет. Благодаря предварително.

# 574
  • Варна
Здравейте, може ли някой да деде актуална информация за винетните такси. Пътуваме от София до Сиде. В стикера ни са останали 40 лири за такси и се чудим колко още да заредим. До сега сме пътували с кола само до Кушадъсъ. Ще минем през мост Фетих Султан Мехмет. Благодаря предварително.
Актуалните такси може да се проверят на: https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/Tolls.aspx.
Тази година не съм гледала какви са, но мисля че ще трябва да заредите още лири за таксите до Сиде и обратно. Имате късмет, че Юли отвориха за движение новия участък на O-6 до Измит, т.е. можете да избегнете натоварения участък на О-4 около Гебзе и Дериндже, това си е може би най-натоварения, тесничък и гаден участък за минаване. То може и изцяло по О-6 да се мине от Силиври до Измит, особено ако ще пътувате през натоварено време, избягвате всички задръствания около Истанбул.
Откровено Ви завиждам, тази година се разминахме с турското море, заменихме го с гръцко по епидемиологично-гранични причини. Ами не е същото, предпочитаме си турското.

# 575
  • Стара Загора
BlushИ ние след малко потегляме. Пожелай те ми negative тестове. Това ми е единствения страх😁

Здравейте, Eli_r, пристигнахте ли в Аквасис Дидим? Как беше пътуването? Ако може да споделите каква е обстановката в хотела! Благодаря и приятна почивка!

# 576
  • Русе
Нищо не можах да разбера за тол таксите за магистралата от Измир за Айдън. Ми те там такива населени места са посочени, не мога да схвана от къде ще влезем и откъде излезем от магистралата.

Аз също чакам информация от Ели. Стягам вече молко по малко багажа за Аквасис Grinning

# 577
  • Варна
viki_1974, това не са населените места а тол гейтовете, от кой до кой тол гейт и колко струва, просто и ясно. Иначе, ако ползвате цялата магистрала от Измир до Айдън си е 6 лири в посока към момента, т.е. около 1.50лв., което си е направо без пари.

# 578
Защо за Сиде да минават през Измир. Ние си минаваме през Истанбул и Афионкарахисар.

# 579
O-6
Çerkezköy - Gebzе (след гебзе)
Или Çerkezkoy - izmit (тука не съм съгурен)
Минава се от трети мост Истанбул го виждате от далече,скъпичка е около 200 тл вкл моста ще е една посока.
Има възка с държавната към заливния мост това след Гебзе преди Диловасъ после както е писала Мария до другия край на Измит или със другото име Коджаели малко е натоварено зарсди тунелите с две ленти зависи от пика на движението де.
Петък на отиване след обяд.
През седмицата работни часове сутрин 06 08 вечер след 16 дооо 19
Неделя на връщане след обяда дооо полунощ.

Държавна
Едирне Сапанджа около 30 тл
+ втори мост 10 тл
На обратно пак 30 тл, мост не де плаща

Измир Айдън толл е е почти без пари.
Не съм минал от ердогановата магистрала но на места се иска и кеш
И се оплакват че и тол и кеш двойно са платили заради системни грешки.

# 580
  • Варна
Не мисля, че някой е казал че ще пътува за Сиде през Измир, различни питания бяха.
Не знаех, че северния мост на Истанбул е толкова скъп, не съм гледала цени, живот и здраве догодина ще смятаме преди да тръгнем.

П.П. BsrnX, все пак ме загложди любопитството и погледнах цените. За О-6, европейската част от Къналъ идва 24.70trl, Явуз султан моста е 21.90trl,  после азиатската част до Sevindikli е 18.50trl, до Измит не пише че е още нов участък на месец, но да е общо не повече от 20trl. Значи всичко от Къналъ до Измит по О-6 да е грубо около 66trl в посока. Не че е евтино, но не е и 200trl. Ако минавате час пик, или пътувате надалеко и искате да си спестите нерви и натоварване, струва си. Нас винаги ни е бил много терсене участъка по старата магистрала около Истанбул, после Гебзе и до Измит, хем пътуваме около и след полунощ по тези места и всеки път си е натоварено, а и пътя не е от най-добрите.

# 581
  • Варна
Ще минем през мост Фетих Султан Мехмет.

Има нов път , нова магистрала  О6 - качвате се след Чорлу , сетне покрай новото летище (вижда се ) , трети мост Явуз Султан Селим и сетне надолу по новия мост при Бурса  Simple Smile магистрала О5 или О22 и Д200 , Д 650 и  Афионкарахисар .Почти никой не минава през Измир през О5.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 12:21 от peterky2002

# 582
Не мисля, че някой е казал че ще пътува за Сиде през Измир, различни питания бяха.
Не знаех, че северния мост на Истанбул е толкова скъп, не съм гледала цени, живот и здраве догодина ще смятаме преди да тръгнем.

П.П. BsrnX, все пак ме загложди любопитството и погледнах цените. За О-6, европейската част от Къналъ идва 24.70trl, Явуз султан моста е 21.90trl,  после азиатската част до Sevindikli е 18.50trl, до Измит не пише че е още нов участък на месец, но да е общо не повече от 20trl. Значи всичко от Къналъ до Измит по О-6 да е грубо около 66trl в посока. Не че е евтино, но не е и 200trl. Ако минавате час пик, или пътувате надалеко и искате да си спестите нерви и натоварване, струва си. Нас винаги ни е бил много терсене участъка по старата магистрала около Истанбул, после Гебзе и до Измит, хем пътуваме около и след полунощ по тези места и всеки път си е натоварено, а и пътя не е от най-добрите.

Мария изобщо нямам представа и мерак. Може да си права 🙄 аз както съм свикнат да карам по Истснбулски не ми се е наложило да прекося от север.
Послдно мин год. В началото на юни минах Курткой - Башакшехир (толовете са на други имена и платих около 90 тл. Тогава Къналъ или Черкезкой  не беше готова и пак в Башакшехир се схванах на яко  задръсрване пред МолОфИстанбул на отбивката.

Може и да са намалили цените че бая протестираха участъка. Скоро ще я пробвам Simple Smile

# 583
  • Русе
На мен не ми беше ясно по таблиците за магистралата Измир-Айдън, но ние ще ходим в Дидим и за това питах Simple Smile

# 584
Това е публикувано във ФБ групата, може на някой да е полезно:

Общи условия

Активация на акаунт