На море в Турция - тема 68

• 84 188
  • 899
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Има ли в близост до Amara sealight Kusadasi места за пазаруване? Като супермаркет (от типа на Мигрос) LCWikiki и подобни? До центъра на града само с автомобил ли се стига, или може и пеш?

На първа страница виж мое мнение от 2018, точно Амара и точно места за пазар.

Благодаря, много живописно описание. Simple Smile

# 766
Krems, приятна и слънчева почивка!
Сега видях във фейса, че Мигрос отварят магазин във Варна, Петерки и другите варненци моля да дадат подробности, обичам да пазарувам в мигрос, липсва миии!
Много се зарадвах, но не успявам да намеря информация. Може ли някакъв линк?
Единствено от фейса ми е инфото, отваряли в понеделник, ще чакам отзиви!
Скрит текст:

# 767
  • Някъде в Европа...
Турския Мигрос не се ли пише с О...Дали е същата верига?! Това е голяма верига, ако стъпваше на бг пазар, предполагам, че щеше да има по-масирана реклама ..

# 768
Турския Мигрос не се ли пише с О...Дали е същата верига?! Това е голяма верига, ако стъпваше на бг пазар, предполагам, че щеше да има по-масирана реклама ..
Видях локацията. Това е жилищен квартал и блок с магазинно пространство отдолу, а кварталът е сравнително нов, с тесни улички и ще е явно магазинче за турски стоки. Ама да видим...

# 769
  • ВАРНА

Не е същата верига варненската МигрУс  и въобще тотално нищо общо няма  голямата верига Мигрос със кварталното павилионченце  МигрУс!

- умишлено е такова името защото нямат търговските права върху марката оригинал  Мигрос!

# 770
  • София
Значи само Емералд не дават ваучери, явно. Преди малко колегата ми взе от Ориент 99, до края на 2021г. А на мен Емералд ми казаха да си гледам работата и, че нямам основание да искам ваучер, та приемали, че горя с капарото.

# 771
  • Sofia, Bulgaria
Значи само Емералд не дават ваучери, явно. Преди малко колегата ми взе от Ориент 99, до края на 2021г. А на мен Емералд ми казаха да си гледам работата и, че нямам основание да искам ваучер, та приемали, че горя с капарото.

Дайте ги на КЗП....

# 772
  • София

Дайте ги на КЗП....
Те в имейла си изрично и без да казвам, че ще ги давам на кзп написаха да не се обръщам към тях, щото не разрешавали правни спорове. Точно това ме мотивира и ще се обърна. Пътуването ми е със застраховка отмяна на пътуване и аз капарото най- вероятно ще върна от застрахователя, защото за съжаление баща ми се разболя от тежка болест, поради която също не бих пътувала. Но много ме дразнят Емералд как се отнасят с клиентите си.

# 773
Здравейте за коя дата беше резервацията през Ориент 99, защото на нас ни отказаха ваучер, резервацията ни е за 03.10.Ние също сме с Ориент 99

# 774
  • София
Началото на септември.

# 775
  • Някъде в Европа...

Дайте ги на КЗП....
Те в имейла си изрично и без да казвам, че ще ги давам на кзп написаха да не се обръщам към тях, щото не разрешавали правни спорове. Точно това ме мотивира и ще се обърна. Пътуването ми е със застраховка отмяна на пътуване и аз капарото най- вероятно ще върна от застрахователя, защото за съжаление баща ми се разболя от тежка болест, поради която също не бих пътувала. Но много ме дразнят Емералд как се отнасят с клиентите си.
Аз се обръщах..Отговорът, който получих, е точно този - да, права сте, но КЗП не е съд и не раздава правосъдие..Решението й ме може да задължи никоя от страните и ако реша да се обърна към съд и че в моя случай дори няма да се стигне до дело, а помирителна комисия преди него...
Та КЗП наистина нищо не правят...
И на Мин на туризма писах - те ми отговориха официално, че ми препращат писмото към КЗП...
Та...нищо не се случва с КЗП

# 776
Izsance дано баща Ви се оправи😣. Кзп никога не  е разрешавала  правни спорове, но пък на мен много пъти ми е съдейтвала за конфликти с дадени фирми. Тя само проверя фирмите и нала препоръки и Административни актове. Но пък при нередности може да глобява. Така че пак ги санционират. После фирмите обжалват и така се върти омагьосан кръг.На никоя фирма не и е приятно да се занимава с тях, за това гаранция. Смятам че  в ситуацията с ТА не могат да действат, защото договорите са изрядни и остава "благосклонността" на фирмата да се разберете. Ако бях в ситуацията, дори и нищо да не се получи пак бих им писала, ей така за спорта.

# 777
  • Варна
Значи само Емералд не дават ваучери, явно.

Ние трябваше да сме средата на май и имаме  ваучер до края на 2021г. от Емералд.
Все пак беше в условията на извънредно положение и забрана за пътуване.
Сега всъщност няма основание за ваучери защото втора седмица пътуват автобусите им. Според условията на договора който сте подписали няма основание нито за ваучер с отлагане , нито връщане на парите.И КЗК ще ви каже така и всеки съд така ще реши.Не знам дали КЗК може да ви съдейства в някакви преговори те доброволно да ви отложат почивката , НО НЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИ.Аз попитах ЕМЕРАЛД дали мога да си използвам парите от капарото за друга дестинация с която те работят , примерно БГ , но те ми отговориха - само Турция.
Ще отида да видя този МигрУс , ама нещо не ми вдъхва доверие.Във Варна има и други турски магазини които не са особено популярни защото са скъпи и не особено интересни като асортимрнт Sad .Варненския Уайкики си е доста различен от турския и съвсем обяснимо на тяхните има опашки по касите , а нашия е празен.
Новада оутлет е  много по далеч и труден за достъп и излишен след появата на Флора оутлет  много повече магазини , по модерни , по голям и с много повече стока .

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 09:18 от peterky2002

# 778
Здравейте! Току-що на мой коментар във фейсбук група, че е най-удачно да се прави тест на границата, ми писаха,че от 14.08 вече не се правили тестове на Капъкуле? Някой знае ли дали е верно?

# 779
  • София
Здравейте! Току-що на мой коментар във фейсбук група, че е най-удачно да се прави тест на границата, ми писаха,че от 14.08 вече не се правили тестове на Капъкуле? Някой знае ли дали е верно?

Някои от хотелите предлагат 2 дни преди тръгване тест, който на всичкото отгоре е безплатен, дават ти разпечатка и като се прибереш не лежиш 14 дни карантина. Такув е бившия Амара, Кушадасъ. На Капъкуле не знам дали въобще е удачно да се тества. И като се тестваш какво, висиш часове да излезе теста ли?

Общи условия

Активация на акаунт