Ежедневен план за бързо готвене, почистване и организиране на дома?

  • 23 112
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 5 272
Аз нито Пикантина, нито Вегета ползвам (не намирам навсякъде сребърната Вегета, която е само зеленчук и сол, без глутамат).
Купувам универсалната на Лидл и мъкна по куфарите. Тя е само сушен зеленчук и сол.

# 106
  • Мнения: X
Моята е лидълска, назад в темата я пусках. Няма кабели, няма мабели, чудничка!
Само да вметна, че това с кълцане, сушене и премятане на едни зеленчуци за мен изобщо не е в ежедневния план за бързо готвене. Ако предварително съм загубила 1-2 часа да правя подобни заготовки, предпочитам за 2 минути да обеля лук и морков и да ги смеля в чопъра, пресни, за съответното ядене.
Как 1-2 часа, Тарти?! Ръгаш в робота, натискаш 2-3 пулсирания, изсипваш на скаричка или тавичка, застлана с хартия и толкова. Особено за тиквички и чушки, когато са в сезона си и са най-вкусни е безценнно. Всъщност, червените чушки аз ги суша още по-мързеливо. Режа на две по дължина и нанизвам на гирлянд. Като се изсушат, смилам в робота. Ако ги смеля в кафемелачката се получава чуден червен пипер. Този номер е много добър и за пащърнак (за който обича). Не за друго, а зашото 8 лева за кило пащърнак няма да дам, та ако ще златен да е. Когато го намалят, купувам повече и правя номера със сушенето, а ако е зима накълцвам и слагам в пакетчета във фризера.

# 107
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 525
Да, Уиш, чалъми много, просто не е моето нещо за пестене на време. Никога няма да седна сама да си правя червен пипер, просто нито ме влече, нито го намирам за време и енергоспестяващо.

# 108
  • Мнения: X
Да, аз обичам да се занимавам с такива неща. Ама, като смеля сушени люти чушки в кафемелачката, винаги забравям да НЕ муша нос веднага, да вдъхна аромата, защото лют пипер в носа...безценно...

# 109
  • Пловдив
  • Мнения: 27 020
Последният пост ме подсети, че когато правя сос Болонезе, винаги правя двойна доза. Половината или замразявам, или запечатвам в буркани на винт и после използвам сед седмица-две или за спагети, или за чили кон карне. И понеже и боб варя винаги двойно на нужното количество, като бързам, вадя от фризера замразен сварен боб и замразен сос Болонезе, смесвам и, след 10 минути на котлона, имам вечеря.
От време на време правя сос Болонезе в ГОЛЯМАТА тенджера, 15 литра, и замразявам. После имам за спагети за два месеца. Или за мусака, режа картофи, размразявам болонезето, обърквам двете и запичам.

# 110
  • Мнения: X
И аз процедирам така с болонезето. Ама 15 литра! 15!!! Т.е. п-е-т-н-а-й-с-ет-?! Леле!

# 111
  • Пловдив
  • Мнения: 27 020
И аз процедирам така с болонезето. Ама 15 литра! 15!!! Т.е. п-е-т-н-а-й-с-ет-?! Леле!
Само толкова събира тенджерата. Да речем са 14 литра, защото отгоре остава малко да разбърквам. 5-6 кила кайма.

# 112
  • Мнения: X
Янтрич, то цял фитнес да разбъркваш това чудо!

# 113
  • Пловдив
  • Мнения: 27 020
Ами... триглавата ламя у нас яде по много. Аз гледах разните хитрини.... работят ако живеят по-малко хора. Ние сме 5 души на 100 квадрата. И котарак.

# 114
  • София
  • Мнения: 6 308
Аз просто добавих два стръка лук към този, който рязах за салатата. Следващия път ще сложа няколко моркова повече в блендера и така паралелно с готвенето  ще пълня буркана.

# 115
  • София
  • Мнения: 7 209
А дозите Болонезе в, какво ги слагате, за да ги сложите.във фризера? Буркани?

# 116
  • Мнения: X
Може в буркани, но в никакъв случай пълни до горе, защото ще се спукат. В кутии на мен ми е по-удобно.

# 117
  • София
  • Мнения: 7 209
Ей да, въобще не се сетих за кутии. И нез това имам доста, които сега не ползвам, защото не ходя на.работа.

# 118
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 470
Уиш ми пусна мухата и сега ще си поръчвам уред за сушене на зеленчуци и плодове.

# 119
  • Мнения: 2 677
При мен дойде мухата със замразените сосове и други благини. Ако се сещате още неща, моля, продължавайте.

Общи условия

Активация на акаунт