СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 965
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • където и да е,само да не съм сама
Излизането от реда не се тълкува като знак. То е в ущърб на детето, т. к. работите се сканират и това е мястото , което се отрязва и написаното там не се вижда от проверяващия. За да не съм разбрана неправилно, това представлява мястото от двете страни на листа, което има нещо като удебелени черни тиренца.

# 106
От листа се вижда достатъчно. Пусках снимка от системата наскоро. Черните правоъгълници са за " нарязване" на изпитната работа по отделни въпроси.

# 107
  • sofia
Имало и друго излизане - отгоре и отдолу на реда, например ако не пишеш между двете линии на реда, а върху едната. Така можеш да обозначиш, че работата на Х е тази, дето на 3 ред от преразказа пише върху долната линия
на реда. Такива фантасмагории, но явно има всякакви сценарии.

# 108
За мен чуденето настъпва, когато се замисля дали правилно тълкувам инструктажа и "какво е искал да каже автора" Simple Smile Например:
Не се отделят предварително от изпитния комплект листа с указания за работа и
прикрепената към него идентификационната бланка.
- На листовете за отговори не се пише двустранно. - ок
- На свитъците за белова се пише двустранно.  -Задачите от 2 модул по математика в тези свитъци ли са или в листовете за отговори от предната точка?То инъче какво друго да се пише на тази белова де, ама щом имало място за всяка задача...
- На листовете за чернова се пише двустранно. - чудех се доскоро какво значение има, докато не започна да се коментира, че може и да се проверяват. Звучи ми абсурдно да проверяват и белова и чернова, а ако не е на всички, как ще си изберат на кого черновата да е проверена и на кого не?
- Листовете за чернова могат да бъдат откъснати при необходимост, но задължително се
поставят в големия плик и квесторът е длъжен да следи за това.
- Учениците пишат с черен цвят на химикалката.

Мария, благодаря, изгледах и този инструктаж, но нищо от въпросите които се обсъждат не се разбра и от там.

# 109
  • Някъде в Европа...
Бърз запис - после ще чета....

# 110
Анулирането е една от темите, която също се обсъжда всяка година.
Не знам къде ги четете или слушате тези неща, но за да бъде анулирана една работа трябват много по-сериозни основания от излизане от реда, случайно драсване на чертичка, поставяне на звездичка в преразказа и т. н.
Освен това, при положение, че изпитните работи ще бъдат разхвърляни из цялата страна и двамата проверители могат да са от два различни края на България, дали има някакъв шанс някой да познае работа по подобно нещо?

MollyBy, листът за отговори е онова нещо с кръгчетата, които се задраскват с хиксчета и е само за първа част. Няма как задачите от втора част да се разписват на него при положение, че той вече ще е запечатан в плик и учениците не могат да се връщат към него. Пише го в инструктажа.
Двустранното писане означава двойно повече място без да е необходимо да си искаш допълнителни листове за чернова.

# 111
  • sofia
Включително на курсове и пробни изпити се коментират подобни неща с децата. Все пак е трудно да кажеш на едно дете това не го слушай, не е вярно, поставяш под съмнение авторитета на учителя. Но ако му дадеш написано всичко в инструкция или правила би било по-добре.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 17:14 от googlish

# 112
Ще се опитам да обясня по въпросите. Само на мен ли ми изглежда всичко просто и ясно? Аз съм готова за служител на МОН, минала съм фазата да си говорим на един език Simple Smile
За мен чуденето настъпва, когато се замисля дали правилно тълкувам инструктажа и "какво е искал да каже автора" Simple Smile Например:
Не се отделят предварително от изпитния комплект листа с указания за работа и
прикрепената към него идентификационната бланка.
- На листовете за отговори не се пише двустранно. - ок
- На свитъците за белова се пише двустранно.  -Задачите от 2 модул по математика в тези свитъци ли са или в листовете за отговори от предната точка?То инъче какво друго да се пише на тази белова де, ама щом имало място за всяка задача... Свитъците за белова са само за модул 2 (и за БЕЛ, и за математика)
- На листовете за чернова се пише двустранно. - чудех се доскоро какво значение има, докато не започна да се коментира, че може и да се проверяват. Звучи ми абсурдно да проверяват и белова и чернова, а ако не е на всички, как ще си изберат на кого черновата да е проверена и на кого не? Чернови се проверяват в много редки случаи (например дете не е писало абсолютно нищо по модул 2). Пише се двустранно, за да не се хабят листа.
- Листовете за чернова могат да бъдат откъснати при необходимост, но задължително се
поставят в големия плик и квесторът е длъжен да следи за това.
- Учениците пишат с черен цвят на химикалката.

Мария, благодаря, изгледах и този инструктаж, но нищо от въпросите които се обсъждат не се разбра и от там.
Какво не е ясно? Дори и да не е по видеоинструктажа, всички отговори ги има в инструктажите.

# 113
Мария, няма да те вземат😃 Там не търсят знаещи, можещи, умни и красиви!

# 114
На мен също ми се вижда излишно сложно и формализирано. И би било лесно, ако имахме доверие в квесторите. Аз нямам.

# 115
  • София
Хепи и ти, и другите със зрелостници. Ще се хвалите ли с матурите, т.е. ще пием от радост или от мъка тази вечер??

# 116
От осмоклсната тема:
Пише се заглавието на преразказа в беловата.

# 117
О, аз съм супер щастлива от матурите, нищо че не ни трябва оценката за кандидатстване Champagne Много много съм доволна!
Дано след две седмици споделяме такива високи резултати и в тази тема!

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 17:53 от ♥ HAPPY ♥

# 118
Въпреки че само илюстрирах кога настъпва чуденето за мен, благодаря за отговорите. Ако беше написано както Мария го е обяснила сега, нямаше и по начало да се чудя "Бланка за отговори на 1 част" "Белова за преразказ" и т.н. Какво е това "свитък" Simple Smile))
Никъде не показаха в инструктажа как се пише на беловата, за заглавието на преразказа, за задачите от втори модул- двустранно ли се пишат на листа...Това не е ясно указано!
Да, ясно е че трябва да оставим децата и да не задълбаваме в подробности...А ние да си сипем по едно Simple Smile Аз съм на бира!
Бисе (между другото май сме адашки Simple Smile) чудесно...Сега остава да разберем, кога и как. По спомен ли Wink

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 17:40 от MollyBy

# 119
  • София
Момичета, днес всички РУО работят. Simple Smile
В 15.00 часа им пуснах въпрос за маските, току що ми отговориха:

Във връзка с постъпило в РУО – София-град с вх. № РУО1-13936/ 12.06.2020 г. Ваше електронно писмо Ви уведомявам, че на директорите на столичните училища е обърнато внимание, че след заемане на определените им места в залите и при гарантирано спазване на всички противоепидемични хигиенни мерки и физическа дистанция, е допустимо учениците да работят без предпазни маски.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО –
СОФИЯ-ГРАД

Общи условия

Активация на акаунт