СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 974
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Дами, един може би тъп въпрос - листовете за преразказа - белова/чернова номерирани ли са? Ако не, може ли да се номерират от ученика, как ще се различава кой е началния и т.н при повече от два изписани листа.
Благодаря за отговора и успех на всички малки и големи!

# 181
Дами, един може би тъп въпрос - листовете за преразказа - белова/чернова номерирани ли са? Ако не, може ли да се номерират от ученика, как ще се различава кой е началния и т.н при повече от два изписани листа.
Благодаря за отговора и успех на всички малки и големи!
Листовете са захванати с телче в горния ляв ъгъл. Няма как беловата да се размести.

# 182
  • Sofia

Листовете са захванати с телче в горния ляв ъгъл. Няма как беловата да се размести.
[/quote]
Много благодаря! Това означава ли, че белова и чернова са захванати заедно и ако не може да се отделят по време на работа, как ще преписва от черновата на беловата?

# 183
Може би, ако прочетете малко в темата или използвате търсачката на форума, ще получите доста отговори.

# 184
  • София
Влизам да ви пожелая успех, опитвам се от средата на миналата тема, но не успявам да изчета всичко. Joy
Пожелавам спокойствие на вас и децата и всички да успеят да дадат всичко от себе си Hug
Успех, 7класници!

Признавам, че докато четях темата за терзанията за евентуални грешки ме свиваше стомаха, а НВО7 серия 2 ми е след една година. Joy
Чувствата са същите като преди второто раждане, знаеш повече и е по-страшно:joy:

Шарлот, обещай и догодина да ни напишеш нещо подобно.

Залагам на това, че ще изпишете темата преди понеделник Blush

# 185
  • София
Момичета и аз си поплаках с вас. Знам, че не са най-важното нещо резултатите, но няма как да не треперя, като знам колко труд е вложил и как неизбежно ще се разочаровам от резултат, по-нисък от очакваното. Днес излязоха резултатите от матурите и понеже на баткото оценката, въпреки че е отлична, беше под очакваното и ми пролича в гласа, като му я съобщавах, веднага му образувах нерви. Хем се ядоса на себе си, хем и на мен. А аз се ядосвам само, че той може повече и искаше повече, а не че на мен не ми харесва. Надявам се да успея да се въздържа от въпроси и коментари след НВО , защото дребното няма да иска да проверява и да успея да му вдъхна малко оптимизъм, макар че хич ме няма в тази област.
Искаше ми се да го оставя да почине уикенда, но той едва ли ще се съгласи

# 186
Втора нощ се будя в зверски стрес и ужасно сърцебиене. Аз сигурно ще се дистанцирам от всичко, вкл. това приятно местенце за известно време. Хем бях спокойна, хем не ми е важно, но явно подсъзнателно ми е огромен стрес.
Ако си спазя заканата, да не пропусна да пожелая упех на всички дечица, ще се справят!

# 187
  • София
Благодаря за новата тема!

Шарлот, ще прочета написаното от теб още няколко пъти в следващите дни. Hug 

Хепи, браво на каката!

При моето дете последните резултати от ПИ са най- ниски от всички досега. Хем ми е ясно, че е мързелив, а и не е от най- схватливите, ама се напрегнах много. Надявам се да не съм му предала и на него. Просто не знам как ще оцелея до 07.07, когато ще излязат резултатите за неговото училище.

# 188
Ох, явно са много различни хората около нас. Права е Бисето, че всеки е с различна представа за най-доброто на близките му.
Аз малко се ядосвам, че никой не ме подкрепи в това, че хубавото представяне на НВО не е нищо повече от добро усвояване на определени схеми, за което се изисква само трудолюбивост. И когато аз го подканям да учи, те едва ли не застъпват идеята, че не е необходимо. А един пубертет само това чака....И баща му, и баба му /мама/ са на мнение, че детето е умно, ще се справи. Като изхождат от позицията колко много знае по теми, които те дори не са чували, колко социално ангажиран е с политиката в САЩ, с пожарите в Австралия, с протестите във Франция и пр. маркери ,според тях,  за успешно представяне на НВО:satisfied: Единствено свекърва ми знае за какво става въпрос, защото  е била проверяваща на НВО по БЕЛ. Но тя пък е далече и така не успя да пробие  с телефонни разговори с тезата, че всичко е борба и за едната точка.
Моите чувства са като тези на blanc- нищо не може да ме убеди, че не е достоен за училища като 31,32, но пък виждам, че миналата година баловете и там не са за подценяване. А той изкара на последните пробни изпити по БЕЛ в школата 80 точки, което е нисък резултат спрямо предходните му ПИ по БЕЛ там. Много грешки явно има  в тестовете , защото преразказите са добре. И така започвам да се разделям с надеждата дори и за тези училища. Математиката пък ми е абсолютно непредвидима. Мисля, че може да изкара от 50 до 80 точки. Лошото е, че вече и за БЕЛ смятам така.
Мария, успокой се, драмата при вас ще настане, когато трябва да избирате, защото е приета навсякъде. А и толкова много разчитам на хора като теб за подреждане на желанията после. За да не направя някой непростим гаф.
Шарлот, много хубаво си го написала. Благодаря ти!
Светле, ще те вземем на море. Като гледам настроенията на баща му, може и той да се откаже. Та свободни места ще има Simple Smile Само не знам как ще стигнем, че аз не съм шофьор.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 06:54 от Amanda.D

# 189
  • Варна
Дами, след всичко през което преминах с каката, знам че за фъстъчка не искам това тежко напрежение, умора и стрес.
Да, постигна рейтингов университет, но не мечтания. Няма да описвам, но беше кошмар, истински трудно.
Знам, че малкото дете е добре подготвено, нямам обаче представа на реален изпит как ще се справи, но честно... Не ми пука!
Отдавна я освободихме от родителски очаквания, искам да е спокойна.
Днес е с нас на плаж, утре с класа се събират да разпуснат предстартово, пък каквото.. Надявам се на най-доброто,
по-долу от някоя езикова няма начин да падне Grinning

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 07:56 от ЛюбОff

# 190
Днес последно ударно ще направи по два теста от минали години. От утре учителките по български и математика забраниха повече да правят каквото и да било. Да почиват, казаха. Във вторник са освободени от всякакви часове.  По идея от миналите седмокласници, сега осмокласници, й написах писмо. Ще й го дам утре обаче, за да не се разстройва в понеделник преди изпита. Най-общо я уверявам в любовта си и изказвам доверието си в нея, като й благодаря за упорития труд в тези необичайни обстоятелства. Вчера направи един тест от миналите години по математика и изкара най-висок досега резултат, което много зарадва и двете ни.

# 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз мисля днес за последно да прегледа някои неща по БЕЛ и утре да почива. Още нямам резултати от 4 ПИ на Междучасие:)

# 192
Моите бяха в папка Спам. Но ако ги няма им пиши. Това вече е безобразие. То след утре вече не ви и трябват.

# 193
Момичета, благодаря на всички за хубавите постове!
Наистина е като преди второ раждане Joy знаеш какво е, и ти е още по-гадно Joy
От вчера съм с главоболие Simple Smile Постоянно. И аз ще огранича всичко.
С голямото дете имах други грижи Simple Smile но пътя й се нареди накрая. Дано и тук стане така

# 194
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не са в спама. С тях или без тях ми е ясно  положението. Обикновено губи по 10 точки от 1 модул от невнимание и недоглеждане, което няма как да променим, освен на изпита да внимава и 3 пъти да проверя и премисля какво зачертава. На преразказа би трябвало да се справи, времето е достатъчно. Дадох й да направи НВО от 2018 година, беше оплескала няколко въпроса от 1 модул, а тезата я беше написала до половината, защото не й се занимавало, а и аз нямало как да й я оценя. Имахме голям спор за прословутия въпрос с кавичките, то и аз не го виждам като цитат, ама това е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт