Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 214
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Бележник може да няма но ученическа карта трябва да има, а те вървят в комплект.
Не са в комплект, всяко от тях си има корична цена, така че да не ви набутват ненужно...

# 376
  • София
Учебниците са осигурени. Картичките за класните надписани.
Хем искам да идва утре, хем като се сетя че пак ще трябва да се юркаме и хич не ми се иска да идва утрешния ден.

# 377
  • Пловдив
Здравейте.
Случайно открих темата. Изчетох първия пост и осъзнах, че май съм за тук. Имам син на 11г, 5ти клас. Смятах, че е рано за пубертет, ама....в първия пост пише от 9г...🤔
А и вече почнах "да го излагам" на обществени места и ми се струва, че това е ярък признак за започване... Много ме е страх от този период... Надявам се да приемете нов мрънкащ член на групата.
Тъй като се смятам за всеотдайна и добра майка, ще ви се опиша, както повечето хора ме виждат - консервативна, обсебваща, авторитарна и досадна. Дисциплината и режимът на хранене и сън са най-важни за мен. Може би така ще придобите по-ясна представа за мен. 😁

Мога ли да започна с първия си въпрос? Притеснявам се, че на моят син още не са му сменени зъбите. Даже и нямат намерение да падат. Има 2 долу и 4 горе сменени и толкова. Зъболекарката говори за "хиперкалциране" и евентуално силово вадене на млечни зъби около нова година, ако няма промяна.
Някой минавал ли е през това?
Успешна, здрава и присъствена година на всички Simple Smile

# 378
  • София
Честно да кажа, не съм виждала човек без сменени зъби. Потърсете второ мнение за по-сигурно.

# 379
Аз имам колежка на 40+ с млечни зъби - не всички, но все пак мисля, че не малка част от тях са си млечни. Около тази възраст ѝ започнаха проблемите, а дотогава се радваше на здрави и бели зъби. Сега сменя...

Зъболекарите ще кажат най-добре как да се процедира - сигурно снимка ще трябва, за да се види как са зародишите на постоянните, знам ли?! Нямаме личен опит с нашите деца.

# 380
  • София
Майка ми още си има 1 млечен зъб. Синковецът скоро ще стане на 14 и единия кучешки си е още млечен. Ще го водя на зъболекар скоро, за да видя какво се случва

# 381
Моето е почти на 11. След месец-два ще стане. Има сменени 4 горни и 4 долни зъба. Преди месец му извадиха 6 зъба. Има още два за вадене но решихме да изчакаме, че се поклащат. При извадените и помен нямаше. Но понеже носи апаратче се оказа че има някакво размесрване. И се оказа че посроянните просто се кривят във венеца.

# 382
  • София
Имах шеф с 24 постоянни зъба, защото нямаше зародиши  за 32 или поне за 28. Така, че преди да вадите насилствено зъби, поне направете снимка, за да се види има ли зародиши за постоянни. Предполагам зъболекарката го е предвидила, но аз да си кажа.

# 383
На 14 ми извадиха последния млечен, кучешки зъб. После се оказа, че няма зародиш. По онова време нямаше импланти. Потърсете още едно мнение.

# 384
  • София
Имам приятелка на 50! с млечен зъб. Още като дете ѝ бяха казали, че няма зародиш на постоянен зъб и да не го вади, защото друг няма да поникне. Ами, още си е с него. При това е здрав.

# 385
  • София
Моят син е на 12 и само предните зъби е сменил. Каза, че един от кучешките му се клати. Зъболекарката не е притеснена.
Млечните му зъби излязоха късно, след годинката.

Вчера една жена в чакалнята на зъболекарския кабинет успя да го стресира. Заговори го... "на кой ще правят зъбките? На теб или баба ти" Joy
Ококори едни очи милият (за първи път виждам този поглед) и ме подпитваше с поглед и жестове как да реагира. И понеже аз игнорирах жената той си замълча за факта баба си или майка си е завел на зъболекар.
Не е на далавера да раждаш на 35 Joy

# 386
  • София
Моят 14 годишен има още 1 или 2 млечни. Има зародиши на постоянни, правили сме снимки, млечните изникнаха навреме и все пак смяната се бави. Не е било проблем нито според няколко зъболекари, нито според отродонта му.
По-добре потърсете второ мнение.

# 387
AnMary, пълно е с невъзпитани хора.
Що не й каза, че си го отвлякла като е бил на 2 години или че всъщност сте от цигански род и си прабаба му? Joy

# 388
  • София
или че всъщност сте от цигански род и си прабаба му? Joy
Много сме бели, особено децата Joy
Няма смисъл да се обяснява в такъв случай. Ядосвам се и пасувам Simple Smile

Успешна учебна година на всички.

# 389

Общи условия

Активация на акаунт