Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
М да... Simple Smile даскалите бързат, че нали се готвят за он лайн Angry И по Биология вече има две 5-ци. Там точно така е споменал господина...на 3 взети урока-тест, че не се знаело по-натам какво и що...

# 541
  • Русе
В 8 клас имаха по двайсетина оценки първия срок по английски. Почти всичко беше 5 и 6, и последните седмици навъртя две тройки , а втория срок даже с две двойки започна. Озадачаващо учителката му се уби да го хвали след въпросните двойки. Аз така и не го видях да учи.
    Така и не можах да обвържа усилия и успех в училище с пари. От 8 клас си изкарва - от залата, от музики, в пъти повече от всяка стипендия.Напоследък се опитва и като фрийленсър  и изкара първите 100 лв за няколко часа. Той е емпиричен тип и когато реши нещо ,много работи. Училището обаче изисква аналитичен ум и задълбочаване ,което не му е по сърце. В езиковата се справя само защото с голяма лекота му се отдават езици и много лесно се ориентира и с правопис и граматични норми.Но няма никакво желание да се бори за високи оценки. Борих се до сега, но вече нямам нито сили, нито пък някакви резултати виждам. Напомням му, че може да не влезе в университета, който си е избрал ако неглижира успеха си тази година, обаче ефект не виждам.Сигурен е че ще се справи . Не че съм спряла да повтарям де.

# 542
Amber, твоят поне има някакви интереси и занимания.
Моят - нищо.
До пети клас е пробвал десетки занимания и спортове, интересуваше се от страшно много  неща, четеше книги. След това - само игри на компа, а от това лято - анимета.

# 543
  • Пловдив
Амбър, какво е фрийленсър? Така за невежите майки кат мен питам Simple Smile
Учуди ме и с това как "като реши много работи"...сефте чувам това за дете тийн...

# 544
Вероятно е стресиран, но не знае как да го изрази
Аз търся другарче за плуване. Дай да ги запишем. Ще изразходят малко енергия
Иначе моя всяка свободна минута е на играта. Ако взема компютъра, ще зяпа тавана, но няма да пише или чете извън минимума. За какво даде ядосвам.

# 545
  • София, Лагера
Моят пък се е ошашкал много! Хем досега е свикнал да учи здраво, сега се е гипсирал какво ще стане, ако не изкара по нещо 6... ????!!! А нито аз, нито мъжит ми някога сме му трили сол, ние самите не сме били отличници в гимназиите. Хич, ама хич не ме интересува дали ще носи 4, 5 или 6. Да знае е важно! Ама той като се е вторачил! Как го родих такова!
Днес бяхме на ортопед. В клиниката по ортопедия в Горна баня. По мое мнение - без причина. По негово - не му била права стойката. Док го гледа, гледа и каза, че е като гръцка статуя съвършен. Ей, Боу, отде тез комплекси!
Уйдисвам му на акъла, барем да е спокоен. В понеделник сме на психолог. Искал да поговори с някого, различен от мен, защото аз имам опит само е 1 дете, а психологът  - с много.
В сряда имам среща със спец по спорт хранене (преподавател в НСА), за да му даде акъл как да изгради мускулна маса на правилните места и с правилния спорт...
мммм... не е луд тоя, дето яде баницата... ама поне да е спокоен!ю
Айде, и аз се оплаках!

# 546
В 8 клас имаха по двайсетина оценки първия срок по английски. Почти всичко беше 5 и 6, и последните седмици навъртя две тройки , а втория срок даже с две двойки започна. Озадачаващо учителката му се уби да го хвали след въпросните двойки. Аз така и не го видях да учи.
    Така и не можах да обвържа усилия и успех в училище с пари. От 8 клас си изкарва - от залата, от музики, в пъти повече от всяка стипендия.Напоследък се опитва и като фрийленсър  и изкара първите 100 лв за няколко часа. Той е емпиричен тип и когато реши нещо ,много работи. Училището обаче изисква аналитичен ум и задълбочаване ,което не му е по сърце. В езиковата се справя само защото с голяма лекота му се отдават езици и много лесно се ориентира и с правопис и граматични норми.Но няма никакво желание да се бори за високи оценки. Борих се до сега, но вече нямам нито сили, нито пък някакви резултати виждам. Напомням му, че може да не влезе в университета, който си е избрал ако неглижира успеха си тази година, обаче ефект не виждам.Сигурен е че ще се справи . Не че съм спряла да повтарям де.
Моят син е на 16 и се чуди как да спечели пари онлайн. Стана ми интересно как може да изкарва по 100лв за няколко часа. Би ли попитала сина си как стоят нещата. Ще съм много благодарна.

А по темата моя в 8 клас беше много радостен, че вече може да взима стипендия, нищо че е 30 лв. понеже има доста отличници. Но много важен фактор е, че когато завърши 8 клас с 6 в 9 клас му беше по лесно по езика и имаше по високи оценки от тези, които не са се старали в предходната година:)

# 547
Ноеми, дай да си ги разменим!:grinning:

# 548
  • София, Лагера
Ноеми, дай да си ги разменим!:grinning:
Дай да ги съберем! Laughing

# 549
  • София
Ноеми, много амбициозно дете имаш. С високи критерии. И е хубаво, но и е стресиращо сигурно за него - постоянно да се съмнява и да се цели все по-високо. Ама ей на - това си е характер.
Метни насам някой стар пуловер, да се отъркаме у него Wink

# 550
  • София, Лагера
Ами то многа "крсиво" звучи, ама само аз и той си знаем какво ни коства. Постоянна неувереност, срам... ужас ми е на мен това!!! Аз съм силна, уверена жена, стъпила здраво на земята, без кой знае какви колебания, но и внимателна към другите и чуждите емоции... но и разбираща себе си... е, да... и на 43... ама тийнът не е не моите лета, та ... ще се борим!
.. ама като го гледам сега, все едно себе си виждам!
На мен никой не ми помогна (такова беше времето), белким аз дам някое адекватно рамо на младежа!

# 551
  • София
Дайте повече инфо за добър психолог, че май ни се налага.
Тази година започва адски да дразни, умишлено при това Sad Говорим, ама децата от класа започват да го игнорират, а той в опита си да е център на внимание започва да дразни, да ги провокира... не са на добре нещата

# 552
  • София
Амбър - майки на по-големи деца ме предупредиха, че масово в 8-ми клас им пада успеха. Защото повечето са приели 7-ми клас, като някакъв велик връх, който с много усилия трябва да покорят и след всичкия напън от курсове, уроци и учене в 8-ми клас го удрят на "заслужена" /според тях/ почивка. Но, ако детето си е свикнало да учи, в 9-ти клас нещата се нормализира. Разбира се и училищната среда е много важна, както и изискванията от страна на учителите.

Дайте повече инфо за добър психолог, че май ни се налага.
Тази година започва адски да дразни, умишлено при това Sad Говорим, ама децата от класа започват да го игнорират, а той в опита си да е център на внимание започва да дразни, да ги провокира... не са на добре нещата

На колко години е детето? Синковецът го мина този период - 5-ти - 7-ми клас беше точно така. Все неразабран, все той прав, все другите го дразнели и т.н. А аз си му знам възможностите и ми е ясно, че вече толкова се е усъвършенствал в дразненето, че може да ти скъса нервите без да каже и една дума. Това лято, обаче /7-ми срещу 8-ми клас/ смени компанията, отнесе един счупен пръст, без да е виновен за мое голямо учудване и някак се успокои. Седна си на Д-то, кротна се и сега нещата са доста по-добре - вече има доста приятели, две компании и постоянно обикаля на някъде. Според мен е период и ще премине - просто трябва нещо да го отрезви, като че ли.

# 553
  • София, Лагера
Ноеми, много амбициозно дете имаш. С високи критерии. И е хубаво, но и е стресиращо сигурно за него - постоянно да се съмнява и да се цели все по-високо. Ама ей на - това си е характер.
Метни насам някой стар пуловер, да се отъркаме у него Wink
Той се срина, след като се провали на матурата по мат (изкара само 96 т). И го закарах по спешност, по негово настояване,  в мед. академия на дежурен психиатър, психолог нямаше как да намерим в 7 ч. И докторката ми каза, че има нужда от терапия. Не от психолог, а от терапевт. Беше много интересна среща, около 2 астрономически часа трая, то нали извън работно време... Тя каза, че трябва да се работи. Иначе звучи супер яко да имаш самомотивиращо се хлапе, амбициозно, ама ккаво му коства на него, а и каква е цената дългосрочно... за съжаление виждала съм такива...

Моливе, ще пиша на лични за психолог, специално за тийнове е.

# 554
Ноеми, има една английска психоложка - Marisa Peer, която има доста клипове в ютюб. Погледни ги и в частност тези за "I am enough."
Може даже да ги пуснеш високо в другата стая, за да събудиш интереса му и да те попита какво слушаш.
На мен лично тя много ми помогна да сваля критичността към себе си и да спра да се измъчвам като се издъня. Може да е полезна и за вас.

А за запознаването на нашите младежи - в различни смени са и може да стане например онлайн, ако твоят играе игри.

Общи условия

Активация на акаунт