Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 023
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Може би ще подготвим нови геймърски слушалки и ръчен часовник G-shock.

# 676
  • Някъде в Европа...
На моят мечтата е колело за 2600 евро 😵😵😵...Само ми праща линкове на чужди сайтове с въпросното колело...най-лошото, което виждам, е че упорито си вярва, че ще го кара това колело...като мания му е...😣😣😣
Колко му говоря, че е скъпо, че ..че....и не, не..

# 677
Моят също е харесал (отсега го нарече за РД) колело за почти 2000$..., няма може ли, имаш ли... Искам го, моля те и толкоз.

# 678
  • София
Даааа, няма проблем, когато си изкарат тези пари, ще се направят тези покупки. Даже може и х2 да е стойността им. Не е лошо отсега да им покажем как се ходи по земята, а не се хвърчи в облаците. Засега у нас не наблюдавам подобно нещо, ама знае ли човек. Просто синът ми е много спестовен.

# 679
От известно време само Ви чета, но време е и да се запиша: мама съм на двама в тая " разкошна възраст"- имам един на 16 и един на 14 ( малкият е и аутист, за да е пълна разкошотията). Докато се справяхме някак, поне с баткото, в един момент( някъде в началото на 9-ти клас), нещата излязоха от контрол- смисъла на ученето и живота беше тотално изгубен.....заряза и спорта( тренираше колоездене) и реши да става китарист. След сериозен разговор какво може да работи с основно образование( метач, боклукчия, да носи кофите на строежите) имаше леко осмисляне на информацията и уж почна пак да учи, но хич не си дава зор....То и дистанционното обучение допълнително спомогна, ама някак много лежерно продължи да го кара....Тая учебна година я почна с едни доста компромисни оценки( но пък е първи в класа, а училището се води от елитните), но хич не му се учи.........само чака да мине и да хваща китарата...Малкият пък ходеше с желание в новото училище в което го записахме след 8 клас( заради лавката основно), но сега и това удоволствие му отнеха...Иначе и двамата щели да се изнасят, като станат на 18. Аз, нямам против, обаче като ги знам колко са " оправни", просто искам да видя как точно ще стане........
За Коледа- големият си е поръчал нещо за китарата(аз не разбирам, но таткото рече, че било скъпо), а малкият- някакъв костюм от аниме( къде 80 долара е у Алиекспрес-а), игра за Плейстейшъна, Лего с много фигурки( имаме вече бая пари инвестирани в тухличките им, ама реденето го успокоява и с часове може да се занимава с тях) и .............гащи с английското знаме( тук и аз онемях, откъде му дойде идеята). Но, първо да видим как са с учението, пък тогава ще ги мислим, търсим и осигуряваме подаръците.

# 680
  • Някъде в Европа...
Много му говоря, а и той го вижда..
Иначе и той е много спестовен - за колело..
Много ме е страх от тази конкретна мания за скъпа вещ - абсолютно лесен е за манипулация и недай си боже да попадне на "точните" хора, все още е много импулсивен.....Много говорим по тази тема и как трябва сам да се пази...ама си хвърчи из облаците...
Ясно е, че колело няма да му купя....(то и за първото от 1000 лв той си спести парите, аз помогнах само с 150 лв)...но сега просто акъла не ми го побира как може да се дадат 5000 лв за колело...

# 681
Моят син не е спестовен, харчи и последния грош,  бохемска история Sad.
2 пъти спестява и купува подаръци за мен и баба си.
Реших този въпрос (никакво решение не е всъщност) като му направих банкова сметка и внасям пари за университет, че и това ще дойде.
Финансовата култура се възпитава от ранно детство, но аз се провалих.

# 682
Моят син не е спестовен, харчи и последния грош,  бохемска история Sad.
2 пъти спестява и купува подаръци за мен и баба си.
Реших този въпрос (никакво решение не е всъщност) като му направих банкова сметка и внасям пари за университет, че и това ще дойде.
Финансовата култура се възпитава от ранно детство, но аз се провалих.
Защо да си се провалила, нали пишеш, че си направила сметка?
Това е също възпитателна мярка.
Много е мило, че  детето ти купува подаръци! Погледни го от положителната страна, че не е скръндзав, че проявява грижа, внимание.

=-=-=-=-=,  добре дошла. Не можах да разбера изречението "за смисъла на ученето и живота". Ако действително  е изгубен, както си го написала, то не би следвало детето ти да иска да свири. Все пак, и в свиренето се иска усърдие и учене. И си е сериозно занимание, даващо смисъл, мотивация, развитие и цел в живота. 🙂

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 01:23 от Катерица

# 683
Аз нищо не мога да измисля, ама съвсем нищо
Има много хубав телефон, от две години. Това лято му го откраднаха, малко по негово невнимание, още го изплащахме. След 2 мес го намериха невредим(само калъфчето липсваше)
От мин година има хубаво колело, не чак толкова скъпо, като споменатите. От лятото - нов лаптом и геймърски стол(хванахме промоция, затова лятото, иначе бяха за р. Д. през октомври) И да не е без нищо, на самия р. Д му подарихме и футболна топка.
Направо се чудя
Аз като бях на неговите години-една блузка, една книжка и бях щастлива.
Сняг или пътешествие със сняг, няма как да му осигуря.

# 684
  • София
Моят иска някакъв таблет, който се ползва за игри вместо мишка. Ще го получи, то и без това нямам други идеи.

# 685
Ние купихме преди 1 месец колело на Драг. Но сега се притеснявам като излезе с колелото.Събират се деца и карат,но вече рано се стъмнява и аз все говоря,че трябва да се прибира по светло,като е с него,но той казва,че като се стъмни не карат,а стоят в парка и си говорят. Дали не ме лъже-не знам.Но дори и да не кара,нали се прибира към 19 ч.,то си е чисто тъмно и докато се прибере аз съм на тръни. Скъпичко е, но нито фар има,нито светлоотразители. Купихме и сложихме на гумите по един светлоотразител,но той каза,че загрозявали колелото. И от днес-ново двайсет-дай ми слушалките да слушам музика в междучасието. Аз пак се разтревожих,да не пресича улиците и булевардите с тези слушалки,защото няма да чува колите и си е опасно.И му казвам- по улиците-без слушалки. Вие разрешавате ли с колело по тъмно и със слушалки?

# 686
  • София
На синковеца му се скапа лаптопа. И сега е в трескаво събиране на пари за настолен компютър. Най-накрая се сети да пусне за продажба всичко, което не ползва и събира прах вкъщи. И ще добави парите към събраните до момента. Та съм в чудесна какво да му се вземе за Коледа. Може и пори да му дадем, за да ги добави към вече събраните. Иначе всичко има и вече няма какво да му се вземе. Може да го “изненадам” с някоя книга и в нея да сложа някакви пари. Ох, ще го мисля....

# 687
Моето иска нов стол,комп. (старият едвам работи)и геймърска мишка.Няма да получи всичко,ще решаваме тепърва кое да е от нас и за кое да се включи сам със събрани пари.Спестовен е!
Колело има,но не го кара.Аз по тъмно не позволявам да обикаля,пък и той се притеснява и ако се ноложи си говорим по тел.докато си пристигне.

# 688

=-=-=-=-=,  добре дошла. Не можах да разбера изречението "за смисъла на ученето и живота". Ако действително  е изгубен, както си го написала, то не би следвало детето ти да иска да свири. Все пак, и в свиренето се иска усърдие и учене. И си е сериозно занимание, даващо смисъл, мотивация, развитие и цел в живота. 🙂
То и аз много неща не разбирам от пуберските залитания от една крайност в друга,  но факт че докато имах едно много кротко, организирано и самостоятелно детенце, в едни момент( буквално със започването на 9 клас), нещата се обърнаха на 180 градуса...Такъв мързел и  липса на интерес към всичко го обзеха, че беше страшно. Не му пукаше ни за ниските оценки, ни за нищо....Тогава се наложи да проведем няколко доста сериозни разговори, в които му обяснихме, че ако не иска да учи ще трябва да работи и да се самоиздържа( но опциите да си намери добре платена работа със основно образование са силно ограничени и се свеждат в по-голямата си част до тежък физически труд) и като че ли си поседна на задните части( или поне така изглеждаха нещата)....Там, някъде започна да свири. Но, тъй като  вече имахме едно наум, първо взехме една китара от племенника и чак когато видяхме, че интереса е сериозен купихме лично негова. Почнахме да плащаме и уроци, но държим и да учи и да полага усилия  и там. За съжалени,  оценките  училище все още са посредствени( особено по някои предмети),  което мен лично ме побърква, защото знам, че има потенциал.....Но, както писах- в сравнение с малкия, с него е песен. Там, за всяко нещо трябва да съм на линия- от сутринта ходя да осъществявам връзката в началото на всеки час, да напомням да си  извади тетрадката, химикала....Просто ДО, не е  по силите му, но нямаме други опции към момента.

# 689
  • София
И моят пести и реве за всяко левче Simple Smile
Искаше нова клавиатура и ходихме до Технополис. Не помня още какво купувахме. Предложихме му да я платим, но не той искал сам. ММ плаща с карта и казва, че клавиатурата ще е на отделна сметка. А дребният пита "аз може ли платя с монети" Joy

За Коледа още не е решил какво иска. Вариантите са много: коте, телефон, VR очила.
Коте ще взимаме, защото и щерката отсече, че за Коледа иска това и нищо друго.
Та ще се разхождаме до развъдник. А после ще запознаваме дърт котарак с малко котараче. И у дома ще е пълна лудница.

Общи условия

Активация на акаунт