Пловдив - 6

• 15 078
  • 311
  •   1
Отговори
# 120
Честита годинка на Приската и от мен!

Вещи, много да ви радва, здраве и късмет.

# 121
  • Пловдив
Честито на малката - голяма вече Приси!!!
Да е жива и здрава и много послушна  bouquet  bouquet  bouquet

# 122
Честит рожден ден на малката Приска!Много здраве и късмет в живота и пожелавам...и все така чаровна  да е/аз снимки все усмихната съм  я виждала/  bouquet  bouquet  bouquet

Коала,тъкмо ме сварваш напушена по повод "достъпната" градска среда/Точно тия дни се канех да пиша до медии и общини,защото вече ме болят ръцете да вдигам и разнасям количката....пък нали и още един младеж с мен водя...просто е страшно/....Та конкретно-ние от Кичука,пешеходен излаз към центъра нямаме-или през релсите на Централна,или през релсите на Сточна гара-да ама и най-скъпата количка като мине оттам няколко пъти и ще се разпадне...Моята вече така се криви от всекидневното минаване- #Cussing outслед Сточна гара-има два строежа/на гърба на ПУ-то/,вече няколко месеца-то не бъркаха бетон на улицата,то греди ли не оставяха...и като гледам скоро няма да се махнат.А пред рампата за инвалиди на ТУ,на тротоара,вече няколко дни има стоварена купчина строителни отпадъци....Днес реших за да си спестя нервите да стигна до Градската градина по Иван Вазов-е и там ремонт на къща/участъка м/у Библиотеката и бивщето Руско консулство/...и там опънали лентите...а аз откъде да прелетя-долу паркиратни коли/ пък те са ми такава слабост... Crossing Arms/...В нашия квартал също се сещам поне за 10 строежа дето са заградили тротоарите/ама и да ги изброя то смисъл няма-нали уж от общината ги проверяват...ама като гледам май нещо не го спазват закона../През подлези не мога да минавам,щото или са твърде стръмни,или не са подходящи релсите за нашия модел превозно средство...И най-вече от КАТ,вместо да правят показни акции,да вземат да ги подгонят тия дето паркират където им хрумне,карат в забранената посока / на еднопосочните улици/ и спират по кръстовищата,та да нямаме никаква видимост... #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Но ти обещавам тия дни да ти напиша списък и ако имаш нужда от подкрепа за срещата-там съм

# 123
Коала,веднага пиша за Подлеза на гарата,аз минавам през релсите но гумите потъват между тях.Сточна гара е същото положение.

Ул.Софлу,на която живея е страхотно асвалтирана....но няма канал.И като завали става страшно,защото няма и тротоар/не стигнали плочките за нашия блок/.Газиш в кал или обикаляш квартала
Градската градина-площадки за игра и ожулени колена.Там ще трябва голям ремонт и повече люлки,че децата освирепяват

# 124
Днес още никой не е писал в темичката..ами да се разпиша тогава! Grinning
 В нашия квартал(около гребната,братската могила и пазара на ул.Младежка")съм доволна от пътищата и пътеките за разходка.Имаме и хубав достъп до центъра,лошото е ,че ми е на 30 мин. пеша и не ходя до там почти.Само с татито с колата Laughing

Усмихнат ден от нас и приятни разходки! Joy Joy 

# 125
Коала, аз съм в Тракия и да си кажа за там. Срещу у-ще "Черноризец Храбър" има парк, който е доста изоставен. Преди имаше пейки  и се поддържаше, сега не. Виждам, че там се събират майки от Скобелева майка, и стоят прави докато дечицата си играят. Ще стане хубаво ако там се сложат пейки и катерушки. Освен това, до Аквапарк има огромна тревна площ, от която може да стане чудесен парк.
А за паркиралите коли - аз съм в блок 8а, пред него  и блокове 8, 9, 10 тротоарите са се превърнали на паркинги и улици. Коли има чак пред входовете. Аз и мъжът ми си държим колите на паркинг и ми става неприятно като видя как всички други се катерят по тротоарите и направо напират да влязат във входа с возилата си.
С какво друго можем да сме полезни?

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 15:42 от Мама Буби

# 126
И аз съм в Тракия, Скобелева майка.Споделям мнението на Мама Буби.Освен това пове4ето улици в тракия са направени много широки за колите за сметка на тротоарите които ги няма.

# 127
Аз пък да порева за Смирненски - как може нито една свясна детска площадка да няма луднах това лято- няма къде да излеза на разходка с батко и бебе!!!  Имаме едни парк, дървета си има, пейки за пенсионери също, нищо повече. Та кафенцата люлки, а на най голото място 2 праисторически  катерушки - направо слънчасваш Rolling Eyes  А най близкото ни тепе  е толкова занемарено, добре че на сентрал парк по свясна площадка има, но пък как се минава през прелеза #Cussing out

# 128
Днес още никой не е писал в темичката..ами да се разпиша тогава! Grinning
 В нашия квартал(около гребната,братската могила и пазара на ул.Младежка")съм доволна от пътищата и пътеките за разходка.Имаме и хубав достъп до центъра,лошото е ,че ми е на 30 мин. пеша и не ходя до там почти.Само с татито с колата Laughing

Усмихнат ден от нас и приятни разходки! Joy Joy 

Тц! не е точно така, до колкото си спомням времената с количката. Аз съм до Руския клуб. За да стигна до центъра имам само един възможен маршрут, който минава през кръстовището на В. Априлов и 6-септ. и следващото - Руски и 6-ти септ. Другия по принцип удобен маршрут е ... уф не знам как се казва тая улица, която пресича В. Априлов и води до Иконома Embarassed , но там светофара е отврат и колкото и да е тясна улицата в този участък, никога не се престраших да мина от там с количката. Светофарът се сменя само като си помислиш да преминеш, а да не говорим, че завиващите напират да минат Sad Не знам- страшничко си е за сам млад бързоног пешеходец, но за майка с количка - абсурд Naughty То и онова кръстовище на В. Априлов и 6-септ. е гадно, ама айде...не знам какво може да се направи... поне 3 пъти щяха да ми заберат количката, завиващите с бясна скорост на ляво, а аз се оглеждах изключително внимателно Confused Подлези по този маршрут няма, така, че поне тази мъка ми беше спестена...но съм прекарвала количката през подлеза на Семинарията....голям зор по стълбите (улеите естествено не пасват)
Като цяло нашия район е най-добрия, (според мен) от към детски площадки и изобщо като място за отглеждане на деца - тихо, много зелени площи и съответно - чист въздух(т.е. по-чист от централния) Естествено не всички пясъчници са чисти. Този до Руския клуб е ужас. Люлките в района са стари и изпочупени, но предполагам навсякъде е така и не знам кой може да го поправи... Rolling Eyes

# 129
Момичета, благодаря, че давате инфо.

Моля, продължавайте в същия дух! Колкото повече, толкова повече Laughing

А за отмора вижте това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125929.0

# 130
  • Boston, MA
Здравейте, мами!

Аз също съм от Пловдив и ми стана много мило като отворих първата страница на темата ви и видях снимката на града, та реших да се обадя. 

Пожелавам си догодина, живот и здраве, да разходя сина ми из града и да му покажа всички любими мои места.

На вас ви пожелавам успех в битката за по-добри условия на разходки на мъниците!  Peace

# 131
Скапи мамчета от пловдив аз сам от Стара Загора и мислим да идваме към вашия град да пазарим разни работи на нашето съкровище иш искам да ми кажете какво мислите за децката борса на Вис Виталис-много искам отида там
А също така и гледам по списаниЯта за някакъв огромен магазин като метро голям- пак за бебешки и децки стоки в Пловдив.
мол ви кажете някакви отзиви за тези магазини или препорачайте ми някой

Информирай модератор   

# 132
  • В света на мечтите
Във вис виталис стоките наистина са много и разнообразни на високо качество. До Вис виталис се намира магазин Денди - може и там да погледнете но там е повече да обувки и играчки- има и дрешки но по малко. А иначе магазина до Метро се казва Хиполенд. От него съм пазарувала доста пъти и е много добър магазин - има голяма разнообразие на стоки и са на нармални цени. Други големи магазини са Щъркел и Пинокио, но ми се струва че ако посетиш първите два тези са ти излишни.
А магазина с най голямо разнообразие на детски дрешки според моя скромен опит е Барбарони в Кичука - до пицария Верди. Всичко зависи от това какво точно търсиш

# 133
Искам да се оплача от ЦДГ "Кремена", където е дъщеря ми. Лятото правиха ремонт, смениха цялата дограма, сложиха нов паркет и боядисваха. НО се оказа, че в нашата група няма паркет, а ще се маже тези дни. Не са мазали, защото точно там имало голяма влага и мухъл. Явно е по-добре да ги оставят и децата да продължат да ги дишат. Само да кажа, че миналата година под балатума им растяха гъби от мухъла, наистина. Миризмата от тоалетните също е нещо, което се забелязва веднага. Не смятам, че това е добра обстановка за деца! #Cussing out

# 134
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Всяка седмица ходим до Вис Виталис,незнам кога ще идвате,но в момента е много обрано,явно ще зареждат есенната стока.Така,че ако не ви е спешно,поизчакайте.

Общи условия

Активация на акаунт