Забременели след ин витро - Тема 47

• 46 901
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
честито, Pure, и аз исках близнаци, ама на, едно след друго ще са явно Wink дано да имаш кой да помага!

това, което показва ехографа като възраст (4г.с. + 6 дни в твоя случай) е това, което той си изчислява на база на мерките (CRL), които взима и калкулира, т.е. може да има разминаване между възрастта на ембриона и на твоята г.с. от бременността.

Например, моето бебче вървеше почти през цялото време със 7-10 дни напред.

# 31
PureLove, честито. Успешна бременност ти пожелавам, съпроводена само с положителни емоции.
Не съм специалист по многоплодна бременност, но съм останала с впечатлението, че тълкувания на някои изследванията е различно.
Казвам го само, за да не се тревожиш. Питай за всичко лекаря си и бъди спокойна.

# 32
Здравейте, може ли да попитам болничния след трансфера и той ли влиза в тези 180 дни, аз имам и още 15 дни от хистероскопия февруари месец. Всички болнични от годината ли се броят в тях? И този документ, че бременноста е инвитро може ли малко повече информация какъв е? Simple Smile

Аз съм почти така. Бях един месец в болничен от трансфера. После имах един месец, в който не работех , заради карантината и след това си взех болничен. Няма да ми стигнат позволените 180 дни годишен болничен, затова като свършат, ще минавам ТЕЛК за удължаване. За целта ти трябва документ от трансфера, с който да докажеш, че синини витро.😊
[video][/video]
Момичета,
Има ли от вас някоя, която е излязла болничен още след положителния резултат и така планира да е до раждането?

# 33
  • София
180дни са само непрекъснат болничен

# 34
  • София/Севлиево
Еха,Брайда честито! Бъдете живи и здрави.
Рончо,успех на стимулацията!
Пюр лов честита двойна радост и лека бременност!
Надявам се съвсем скоро да се запиша като забременяла след инвитро и след около 9 месеца да гушна дълго чаканата си втора рожба.

# 35
Момичета имам една питанка  🙄.
Имаме къща в Родопите и много ми се иска да се кача за седмица поне с свекърите ми , но се чудя дали е добра идеята да пътувам , като цяло ми се гади ,но предимно след обяд и ще се кара внимателно , пътя е дълъг 4.30ч , но не е лош .
Та вие как мислите дали е ОК да се кача сега ще съм тъкмо влезнала в 7г.с като тръгна ?

# 36
Сигурна съм, че ще се дадат съвети и мнение, че няма проблем за пътуване, но лично аз до 12г.с се пазех доста и си постоях повечко вкъщи.Ти решаваш, дано всичко да е наред♥️

# 37
Pipi8, това е много лично решение. Направи така, както ще се чувстваш спокойна и питай лекаря си.
Аз лично не бих пътувала и се осмелих чак след 3тия месец и то с почивки и възглавница под дупето да омекотява вибрациите. Даже и сега в 7ми месец първо направих консултация с лекар и след това предприехме пътуване.

# 38
Аз също не бих пътувала 4.30ч преди 3тия месец, заради вибрациите, дупки и т.н. По принцип жената не трябва да се третира като болна, когато е бременна, но при така дълго чакани и трудни бременности като нашите, може да се лишим временно от някои неща. Аз реших да не пътувам, иначе и аз както и много други жени, имах прокървяване в 12 г.с. и добре, че имах болница наблизо.

# 39
Аз съм от Шумен, нямаме автомобил, нямаше и кой да ни закара и пътувахме за прегледа с мъжа ми до Варна с влак, часът беше рано и автобус нямаше, на връщане следобед бяхме с автобус Simple Smile Не бих се притеснявала с кола, особено с близките ми, които знаят че съм бременна и ще внимават, ще спират ако ти е лошо Simple Smile Всеки сам преценява Simple Smile Не бих пътувала в напреднала бременност Simple Smile

# 40
Понякога не зависи само от близките, а и от др участници на пътя, за жалост има много хамави шофьори.Аз до средата на 3месец се пазех много, беше ми писнало да стоя в нас, не съм имала грам повръщане, кървене, а болки имах само 1седм в началото. От 4м почнах много разходки, всеки ден, отразяваха ми се супер.В 6м бях на сватба от Варна съм, тя бе в София, чувствах се супер и си пътувах.В края на 8м почнаха доста Бракстън -Хикс контр. Излизах, но ми бе тегаво.Докато идем с колата да пазарим ме хващаха доста чести контр. при сядане и ставане в колата, и редовно ми се пишкаше през 10мин,хихи.

# 41
Аз пътувах често с автобус до клиниката, три часа беше пътя и после с градския транспорт още 30 min. Не мисля, че  проблем да пътувате, ако се чуствате добре

# 42
По повод пътуванията, мене си ме е страх, въпреки че По принцип не съм такава. Пътувах два пъти до София, ама до там по нямам проблеми, защото ако нещо стане ще съм или до моята болница на 40мин или до някоя софийска. Така или иначе док си каза, че ако няма контракции, кървене и тн не е проблем пътуването, естествено с малки почивки.

# 43
Аз пътувах и по-спокойна бях като шофирах аз.Пусках си музиката,отварях прозореца и се наслаждавах.
Два пъти по 500 км отиване и връщане беше.След петия месец вече не смеех,но винаги с колан за бременни  бях.

# 44
Ох нз защо толкова се притеснявам , по пътя има завой ,но не е черен път . Чудя се дали да не изчакам още малко към 9-10с . Просто всяко едно нещо го мисля 🥴🤦🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт