Хайде мами, не остана - през НОЕМВРИ ще сме двама(трима)!

• 14 138
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
  Мами,които ходите на лекции Wink-споделяйте и с нас,неживущите в София/а доколкото знам тук не се организират такива полезни сбирки Cry/ ако научите нещо интересно,което ви е направило впечатление и не сте го чували преди Praynig Моето ограмотяване идва преди всичко от форума,който е наистина много пълен с информация,но все пак.... Wink
  До мамите,които вече са раждали: вашия педиатър ли ви насочва при какъв специалист да водите после бебето,или вие проявявате самоинициатива Wink

# 241
  • на странно място ......
Здравейте мамчета,
Цвети Ран е страхотен да ти е жив и здрав!
Честито на мамите с покупките, всички са страхотни аз мисля утре да се поразходя по магазините да разгледам малко да се ограмотя  Blush
Записах се в Св.София и датата за лекцията ми е 29.09. а ехографа е 17.10 доста далечко е като дати и ще се радвам ако се засечем с друга мама видях че Ивиче е за 29.09 с нея със сигурност ще се видим!
Цункам ви по пупите   bouquet

# 242
  • София - Дианабад
Ееей, момичета, историята на benighted е публикувана в сп. "9 месеца". Така, че: "ЧЕСТИТО, РЕНИ, ДА ПЕЧЕЛИШ ОЩЕ МНОГО НАГРАДИ!". И ние си имаме звезда сред ноемврийките!

Относно днешната лекция и направленията за ортопед, трябва да се вземат още при първата консултация при педиатъра /колкото по-рано, толкова по-добре/. Оказва се, че първата седмица от раждането на детето е едновременно ЗЛАТНА и ЧЕРНА, така че е хубаво да се види още тогава дали има нещо обезпокоително и ако има дори съмнение, то да се профилактира веднага. Лошото обаче е, че повечето мами се оплакват задето не им дават направления с думите:"Ама то на детето нищо му няма. Вижда се, че е излишен прегледа". Те нали много разбират?!!...
 Също така е добре детето да се носи на хълбок или в кенгуру, т.е., всичко, което раздалечава коленцата на бебето. Не бива да се упражнява механичен натиск за събиране на крачетата.
Лекцията няма да се повтори през септември, но да се надяваме да я пуснат сред октомврийските теми, за да можете да я чуете.

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 16:46 от goris

# 243
моята педиатърка е с 35 години стаж, но не е от онези закоравелите, които не приемат нови изследвания, мнения и т.н. Може би защото е работила в италия няколко години- но тя ме насочи и към педиатър и при уролог- за момченцата. Много си я обичкам -много случайно попаднах на нея, но съм много доволна.  За мамите, които са изпуснали лекцията- живот и здраве като имаме бебнца- записваме си час при някой от ортопедите в Горна Баня- може и при същия- и всичко ще ни обяснят- няма страшно!!!

# 244
  • София - Дианабад
Така е, Цвети, важно е да попаднеш на правилния човек.
Доколкото разбрах и въпросът е в това да заведеш почти веднага след изписването от родилното детето си в Горна баня - нататък всичко ще ти кажат каквото трябва. Така че дори и да не ми дадат направление, смятам да се погрижа за детето си и да го заведа дори и на платен преглед. Все пак от това начало зависи по-нататъшният здравословен живот на малкото човече  ylinfant. Засега съм чувала само за Втора градска, че май правят такива профилактични прегледи още в родилното отделение и изписват гащички или друго.

# 245
Забравих и аз да се отчета - гласувах и за benighted, и за sdsm - радвам се, че вече има спечелили Simple Smile. И да ви се похваля - малката ми братовчедка беше тук (макар че я видях само за 2 дни Sad ) и ми подари страхотен комплект бельо - само че не е съвсем за бременни, може би като си възвърна формата след раждането ще стане за тогава (но не и за кърменето) - много е секси (фук-фук).

...Засега съм чувала само за Втора градска, че май правят такива профилактични прегледи още в родилното отделение и изписват гащички или друго.
За това не съм съвсем сигурна - ще питам и ще кажа  Peace.

# 246
  • София
Я, още един плюс за тази болница! Браво! Между другото, Роси, благодаря за информацията. Аз лично мисля да си поискам упойка, ще говоря и с моята доки де, ама дори да е против...

По принцип от всичко което прочетох, откакто съм бременна, а то не е малко, съм по принцип за максимално естественото раждане. Но тъй като никой няма да ме пита у нас каква поза ми е удобна, искам или не системи и т.н., т.е. условия за наистина естествено раждане, за съжаление няма, реших, че най-добре ще е да искам и упойка. Е, разбира се, ако условията позволяват. Ако мина и без нея ще съм по-доволна, но за собствено успокоение ще искам да знам, че е под ръка Wink

Сигурно и вие сте обмисляли тези неща вече, споделете!

# 247
Здравейте момичета,

Цвети Ран е страхотен и много сладък - голям да ти порасне.
На 29.8.06 бях на УЗД  в Света София и още съм като замаяна от прегледа - гледахме с подробности всичко  - сърчице,дробчета,стомах,бъбреци,мозък и т.н., бебчо е добре и тежи цял 1кг.
Sbruny, Ивиче аз също съм записана за 29.9.06 за лекцията на Света София ще се радвам да се видим там.

# 248
     Здравейте,мам4ета Hug
     Цвети,много ти е сладъ малкия мъж.На мен също ми се дояде цареви4ка Mr. Green.Между другото,ще ме вмъкнеш ли в списъка(28 год,прва бременност,termin 8.11 gor dolu Laughing,4акам момък,Мадрид)Много благодаря Simple Smile
     То4ка,това с климатика ме уби.Оба4е нали е за каузата.
     Ако знаете на каква готина продава4ка попаднах,онзи ден 3 4ассме стояли в магазина да избираме нещица за бебо.Поръ4ахме и накрая забравихме да платим разходите по транспорта,нали ще ни ги докарат.Та тя взела и ги платила от нейния си джоб.Пък и много готино ни обслужи Laughing
     И аз си сложих сним4ици на покупките,нали ми е кеф...

# 249
ужасна гнус - сега смесвам със сок от касис,ама този метален остатъчен вкус ме преследва дълго след това - дано поне помогне!

защо го смесваш със сок от касис? много по-добре е с праскова или кайсия.

# 250
  • София
Забравих и аз да се отчета - гласувах и за benighted, и за sdsm - радвам се, че вече има спечелили Simple Smile.

Ама Роси74 аз не съм участвала никъде в никакъв конкурс. Объркала си ме newsm78

# 251

Докторът ми каза да пия витамини,но на мен ми беше толкова замаяно,че не попитах какви-вие какви пиете,какви ще ви препоръчате/комбинирани имам предвид/?

според мен най-добрите на БГ пазара са Prenatal - канадски

# 252
   Мами това за ортопеда... аз мисля, че всеки добър педиатър открива проблем в тазобедрените стави и крачетата. Така че той насочва към ортопед. Едно време до 4-5 месечна възраст трябваше задължително бебето да мине на ортопед. На една приятелка дъщеричката имаше проблем и беше в специални гащи сума време..ама подробностите съм ги забравила. Пък и макар че съм мед.лице не съм на ясно с тези проблеми.
    Скоро и аз ще сложа снимки на покупки, но ще ми трябва доста време да ги публикувам..толкова са много..И днес не се прибрахме с празна кошница - взехме шапка, чорапи и блузка. Искам жилетка, ама тази дето си я бях заплюла е купена. Яд ме е.
    Рени, ти звездееш ли ...звездееш - никаква те няма днес.
Мами абе нещо ги няма grig    и  Мина 77 - как ли са.. newsm78 newsm78 newsm78Дано да са ОК!!!
   Днес си мислех за добър педиатър - в София не познавам такъв. Мисля да попитам в Педиатрията на Несторов..кой записва дребосъци като GP

# 253
   Марийче, тука съм, но само ви чета  Mr. Green! Днес отказах участие в Нощен Хоризонт  Embarassed! Стига ми толкова слава  Mr. Green! Ще ме изтипосат и в следващия брой на списание "Тема", заедно със синчето  ooooh!! Дано поне да съм излязла добре на снимките  Praynig! Май и в "Моето бебе и аз" ще има материал със снимки  #Crazy!
    В интерес на истината днес цял ден се рових в 3 чувала с бебешорски работи и страшно се изморих! После спах 2 часа от изтощение  Mr. Green! Не вярвах, че отделянето на дрешки ще е толкова изморително , но като съм забравила Вили кога какво е носил и кое ще ми трябва в начлото, та се рових, рових...кошмар  Crazy! Имам дрехи за 2 перални  #Crazy! Все пак мисля да си взема още няколко бодита, че повечето са ми с къс ръкав и дрешки за изписването! Освен тях трябва да вземем количка, залъгалка, още едно шише / подариха ми едно на Авент /- мисля да взема такова против колики и памперси  Mr. Green! Всичко друго си имам  Peace!
   Sdsm, мисля че Роси е имала в предвид Sbruny  Mr. Green!
   Роси, забравих да ти кажа, че предадох щафетата  Joy - флумастера и лепкащите листчета са в Iviche! Нали сте си по на близо, та може по-скоро да се видите, та да ти ги даде  Peace!

# 254
   Мами абе нещо ги няма grig    и  Мина 77 - как ли са.. newsm78 newsm78 newsm78Дано да са ОК!!!

Тук съм, тук съм, но в момента само ви чета, защото съм затънала в един грандиозен ремонт у дома, който ми изпива всичките сили и енергия. Много съм добре, даже на моменти забравям че съм бременна. Чета ви как пазарувате и ви завиждам. Аз имам само малко дрешки, които купих от Италия, но разни шишета, стерилизатори, колички, кошарки, беберони и пр. са ми много тъмна Индия. Даже онзи ден се чудех какво е това "активна гимнастика" и моля без да ми се смеете да ме светнете?

Общи условия

Активация на акаунт