Професионални серии за коса 138

• 39 998
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, може ли да ми препоръчате някаква ножица, с която да обирам цъфтеж?

# 646
@Viktoriai, освен стандартен финиш, Elixir Ultime олиото има и термозащита до 200 градуса, така че може да се ползва и при сушене със сешоар и изправяне с преса, но не на максимална температура. Аз лично мноооого го харесвам. Дава невероятна мекота и блясък. Косата става супер мека и пригладена, без никакъв фриз, дори при по-влажно време. Абсолютен фаворит ми е. Heart И понеже е включено в travel set-a Elixir Ultime на Kerastase много често като пътувам за няколко дни взимам само него като термозащита и финиш и ми върши страхотна работа!

# 647
Здравейте, за първи път пиша тук. Но четох темата преди време и имам някои наблюдения. Кои продукти ще препоръчате за дълга до кръста коса, къносана и нетретирана, но суха и с фриз на доста места?

Доволна съм от шампоани Macadamia и Aphogee, имам и CHI Deep Brilliance, но Macadamia ми харесва най-много от трите и само за него съм сигурна, че няма сулфати, които четох че трябва да избягвам при суха коса.

Не ползвам никакви масла и серуми...
Дали да взема ФК Moisture extreme или отново Macadamia за шампоан? Аз имах стандартната серия на Макадамия, но сега заглеждам за тънка коса Weightless repair и за средна коса Nourishing tepair сериите?

Косата ми не е тънка, нито плътна. Мисля, че е средна. Не е увредена, здрава е, но суха.

# 648

Това за плажа дали ще върши работа?

# 649
РуСа-Мамма,
харесвам го спрейчето, но ти си с по-различна коса от мен и нямам идея как би го почувствала. Този спрей ми е по-уплътняващ от хидратиращият на Джойко, който също много харесвам. От двата мисля, че по това, което си писала за косата си би ти допаднал повече втория. Ето състав на този:

# 650
Момичета, някоя от вас използвала ли е Milkshake Sweet Chamomile шампоана и баласама. Сега са намалени и им се чудя, но няма мнения за тях в ЗР. Благодаря предварително 😊!

# 651
Момичета, някоя от вас използвала ли е Milkshake Sweet Chamomile шампоана и баласама. Сега са намалени и им се чудя, но няма мнения за тях в ЗР. Благодаря предварително 😊!
Нищо особено. При мен, шампоана премиваше.

# 652
Поръчах на Кингсли Re-Moisturizing шампоан и балсам Moisture extreme. Обаче тия сулфати в състава ми цъпкаг в здравето. Имам суха коса и се чудя дали не сгреших...
Но какво да избера качествено зя хидратация без сулфати?

# 653
Обаче тия сулфати в състава ми цъпкаг в здравето. Имам суха коса и се чудя дали не сгреших...
Но какво да избера качествено зя хидратация без сулфати?

Например:
https://www.allure.com/story/best-sulfate-free-shampoos

И още:
https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBD_enUS774US774&sxsrf … dUDCAw&uact=5

# 654
Работата със сулфатите е малко относителна, попрочети повечко информация в интернет, но от химици (не козметици), за да научиш някои полезни неща. Сулфатите не са ок за боядисана коса, защото свалят боята. Но иначе доста безсулфатни шампоани могат да бъдат по-агресивни от сулфатните си събратя, и това го казвам от опит. Един олефин сулфонат например, който го тачат явно доста американците е много по-хард за скалпа. Кингсли е един от най-известните трихолози в света, та ако той е сложил по някое и друго сулфатче в шампоаните си не е болка явно. Ако искаш вземи шампоана му за чувствителен скалп, той е с меки пенители, без СЛС и СЛЕС.

# 655
  • Банско
Здравейте, може ли някой да ми препоръча нещо за трайно изправяне на косата вкъщи? Може и някакъв флуид, но нещо което след определено използване да я направи по- права без да използвам накрая преса.

# 656
Понеже задавах въпроси за балсама Терапист, реших да споделя все пак как ми се отрази Simple Smile
Въпреки, че според Аня, моята коса няма нужда от такъв силен продукт, за което ѝ благодаря, това беше комплимент за мен Flowers SunflowerKissing Face, напоследък нещо изпуснах нещата от интерес към нови продукти и постоянна проба на какво ли не, при това понеже търся летни неща, всичко беше хидратиращо или с привес на хидратация, та  горният пласт на косата стана супер изтънен и хвърчащ на вид, а поради нови растежи, които са стигнали дължина горе долу до ухото гледката става още по-брутална. Приличах на мишка Bowtie, Принцесата Heart ме видя точно миналата събота и може да потвърди, защото влагата във въздуха на Варна хубавичко ме доразкраси Satisfied
Балсама реших да ползвам като преуош за 10 мин, но ми звъннаха по телефона и станаха 15, след него измих с блондинския (прозрачния) шампоан от серията на Керастаз и балсама от същата серия. Избрах нея, защото я харесвам и познавам достаъчно. По скалпа след баня сложих тоника на ФК за растеж, а по дължините термото за блондинки Керастаз. Супер доволна съм от резултата, Косата се уплътни, поизправи и стегна, косъма на пипане много ми харесва. Усещам го здрав и сякаш не е моя, доста по плътен е на пипане. Точно това ми беше нужно.
Благодаря за отзивите, момичета! Добър продукт е! Силен, не бих употребявала често, но определено ми хареса.
Агентче, твоето мнение много ме окуражи, защото косъмът ти е тънък, а и имаме общи любимци Flowers Sunflower
Аня, ще имам сериозни проблеми с "полицията по прически", защото поръчах Тераписта и двете неща от Дисциплин серията, но пък добавих и един комплект на Ланком, за отвличане на вниманието Wink Благодаря още веднъж! Flowers Sunflower

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 09:43 от aiki_ira

# 657
Здравейте дами ,

Чудя се днес какъв неделен протокол да измисля за косата си . В четвъртък измих с шампоан за чувствителен скалп на Keune (имах мостра и много исках да го пробвам) + терапията клетка майка за подхранване + за финиши коприната на Чи(златната капачка- много я обичам) и крема на Балеа за къдрици . Приятно се очаровах - много смърди терапията, обаче за този резултат ще преживея миризмата. Оформиха се хубави къдрички , без клечкосване, и успях да постигна обем (ЙЕЙ!!) - нещо, което липсваше досега.

Струва ми се , че тази терапия минава за хидратация, но може и да греша ?! Та ако е хидратация - сега ми следва протеин .

Мисля да намажа кокосово масло в корените + еластисайзър/нормален, не екстрийм версията/ за дължините+ измиване с Денсифик и маска Денсифик - финишите същите коприната на Чи+ крема на Балеа . '
Окей ли е този прокотокол според вас?

П.С - Купих и пробвах Лакме Фриз контрол крема за къдрици - мНЕ , за моята коса не е окей - трябва са сложа 6 тона, че да оформя що годе някоя и друга къдрица и то тя ще се разхвърчи след няколко часа . Косата ми също е около

# 658
  • Варна
Терапията е хидратация с подхранване дълбоко. Според мен ако нямаш сухи връхчета пропусни еластисайзъра, защото ще дойде в повече хидратацията.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 14:08 от prinzesata

# 659
Терапията е хидратация с подйранване дълбоко. Според мен ако нямаш сухи връхчета пропусни еластисайзъра, защото ще дойде хидратацията.

Благодаря, Принцесо Simple Smile Добре са ми връхчетата - не смятам, че са сухи - ще пропусна еластисайзъра, за да не я прехидратирам и да слегне .

Общи условия

Активация на акаунт