Професионални серии за коса 138

• 40 657
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Миналата година заложи на крема от серията и се разочарова. Тази си взех бб крема на Алтерна, ще добавя и маската Солей, а може и шампоана Simple Smile

# 436
  • Варна
Виктория кое те разочарова в креме солей? За мен е лек, хидратиращ и много приятен финиш. Ползвам го когато оставям косата да съхне сама или под флуида за къдрици. Категорично не е достатъчен за защита на плажа,но той и СС-то на Алтерна не е.

# 437
Точно заради защитата - вярно, че и тогава косата ми беше обезцветена (вече не е),но не ми свърши никаква работа на плажа.

# 438
Аз едно лято заложих на СС-крема на Керастаз и се върнах от морето със суха коса, доста протеиново усещане имаше при мен. Сега гледам червения Солей крема, нали за него говорите?
Аз се оплаках от спрея с УВ-защита на Мароканойл, та измислих друг вариант понеже не бях взела почти нищо на кратката ни почивка. Измивам косата и не слагам никакъв финиш. Изчаквам леко да изсъхне и намачквам обилно с кофеиновото олио на О'right. В началото имам чувството, че ще омазни и клечкоса, обаче разресвам хубаво и оставям да съхне сама. После всичко е попито, няма мазно, няма фриз, косата е плътна и подредена и леко на вълни... И най-важното не е суха. Не знам обаче ако сложа толкова количество от друго олио дали ще има същия ефект. Само веднъж съм го правила и с коприната на Биосилк и също ми хареса ефекта. Странното е, че преди въобще косата ми не понасяше олио нанесено на влажна коса, такъв фриз и пухкавост ми докарваше... Явно си е до олио и до коса...Grinning

# 439
Аз на плажа нищо не ползвам и нямам поражения. И сега нюма да купя нищо за слънце.

# 440
Много благодаря за препоръката за Pro Longer на Лореал. Взех си шампоана и маската, днес ги пробвах, не съм сигурна какъв ефект трябва да има, но като за пъърво ползване е ок. Тя и косата ми не е капризна, но определено ми хареса, маската разплита чудесно ...или просто аз си сресах косата преди миене:))

на влажна коса сложих този крем на Макадамия, термозащитен спрей на Филип Кингсли, суших със сешаор и завърших с това олио на ЧИ. кремчето на Макадамия от картинката не знам какъв му е ефекта, но е доста леко. Въпреки че не сложих крем за къдрици пак успяха да ми се пооформят.
Скрит текст:

Според вас тази серия на Лореал с какъw крем без измиване мога да я комбинирам, косата ми е доста чуплива.. ?

# 441
Маслото с моринга на Чи използвате ли го като термозащита?

# 442
Тамара, много, много красива коса!

Кое по-точно!?!?
https://chi.com/chi-products/miss-universe/styling/moringa-macadamia-oil/
или
https://chi.com/chi-products/chi-haircare/essential-oils/chi-arg … plus-moringa-oil/

PS  И двете имат термална защита!

PS Моля ви, хора, пишете ги тези имена на продуктите Simple Smile Не че след минута-три гугълване не може да се разбере по-често за какво иде реч, но аз например често препускам (или чета от телефона на червен светофар) и директно пропускам постове, които не са конкретни. "Олиото на Вела" (има няколко), "коприната на ЧИ" (също), етц., етц.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 19:23 от Agent Provocateur

# 443
Тамара, много, много красива коса!

Кое по-точно!?!?
https://chi.com/chi-products/miss-universe/styling/moringa-macadamia-oil/
или
https://chi.com/chi-products/chi-haircare/essential-oils/chi-arg … plus-moringa-oil/

PS  И двете имат термална защита!

PS Моля ви, хора, пишете ги тези имена на продуктите Simple Smile Не че след минута-три гугълване не може да се разбере за какво иде реч, но аз често препускам и директно пропускам постове, които не са конкретни. "Олиото на Вела" (има няколко), "коприната на ЧИ" (също), етц., етц.

+100 за подчертаното - мислех, че само мен дразни това. Но наистина не може да се връща темата на няколко поста време за да намериш за какво точно става въпрос.

# 444
Кажете ми с какво нещата в златна рибка са по-хубави от тези в аптека субра?

С какво един шампоан Philip Kingsley или ApHogee са по-хубави от тези Rene Furterer, Klorane? Четете ли състава когато купувате?

# 445
Никой не твърди, че са по-хубави. Има доста момичета, които ползват Rene, Klorane, Vichi и т.н. Всяка коса и скалп имат различни нужди и един продукт действа различно при различни хора. Ползвала съм продукти на Rene Furterer и Kloranе и не ми харесват, което не ги прави лоши, а неподходящи за мен. Ползвала съм и все още ползвам натурална козметика за коса и дрогерийна, от която съм доволна. Но има професионални продукти, които за мен са незаменими. Купувам от ЗР, Арлен, Коса, Notino и още други сайтове, както и от чуждестранни такива. В ЗР има марки като Napura, Mediceuticals и Oright, които не се намират другаде. Чета етикети, но не съм химик, а има химични съединения/формули, които подобряват значително състоянието на косата.

Кажете ми с какво нещата в златна рибка са по-хубави от тези в аптека субра?

С какво един шампоан Philip Kingsley или ApHogee са по-хубави от тези Rene Furterer, Klorane? Четете ли състава когато купувате?

# 446
Имат разлика, едните се водят медицински шампоани, за това се продават в аптеките. Другите са професионални и ги ползват в салоните..  А колкото до съставки, не всеки е химик да чете и търси съставки, а и защо е необходимо. Всеки познава косата си и знае от какво има нужда и избира дали да заложи на медицински, от супера или на професионални продукти... А като не ми харесат едните, купувам от другите, всичко е проба-грешка и така се учим кое е за нас и кое не става... Няма универсални продукти за всяка коса...Grinning

# 447
  • Варна
Специално пък Philip Kingsley  е козметика създадена от трихолог тъй,че по-добра е от аптечния мас маркет на 100%. Но....в интерес на истината не ми е работа да убеждавам никого в предимствата и недостатъците на един или друг търговец. С удоволствие бих си купувала Напура,Меди и Кингсли и от Елитис ако вземат да ги предлагат Grinning.

# 448
При мен продават Kerastase, Oribe, Redken, etс. в дрогерията/аптеката, но аз пазарувам онлайн, защото ме мързи.

# 449
taamaraa,

Радвам се, че ти е допаднало това, което си пробвала от Pro Longer. Можеш да заложиш на грижата без изплакване от серията. Тя е и с функции на термична защита също така.

Изключително приятно и полезно е, когато някой търси препоръка и после споделя личен опит.

lunna pateka,

Благодаря за отговора за Essentielle!

Общи условия

Активация на акаунт