Част от своето сърце, ще държим през Август в нашите ръце! Тема 7

• 118 552
  • 784
  •   1
Отговори
# 105
Jamily чувствам се като петниста хиена. Като ходих на ФМ питах за тези петна, но той каза, че по-скоро кожна реакция... Ще питам моя АГ на 25ти като отида, защото са много неприятни, особено сутрин са ужас. Като си размачкам краката отдолу, се скриват за секунди и после пак стават наситени. Отделно започнаха да ми се подуват краката(ходилата) , когато е топло и сме на разходка. Досега никога не съм имала такъв проблем, но за всичко си има пръв път. Явно последните месеци от бременността да се паднат в най-топлите месеци е допълнителен бонус 😁

ioni_666 аз също ползвам ежедневни превръзки (на discreet) , но така съм от години насам. Навик ми е и се чувствам по-комфортно. Без тях съм като без бельо 😁
Аз също понякога съм с подути крака, но изнамерих едни сандали, които ми бяхя широки преди, сега са ми добре-не ме притикат, само с две каишки и с тях излиза и нямам проблеми.
Факт е обаче, че дори и да не съм се издула, не мога да се натикам във всички обувки, краката са ми кято разпуснати😁
И сега още един проблем 😂😂😂, тъй като  съм наедряла не само на корем, вчеря цял ден бях на разходка с мама, навйртях 20 хил крачки 😏, но   си търкам яко кълките и вечерта умрях от болка😂😂😂

# 106
  • София
S_Petrova, на мен по принцип в жегите ми се подуват краката. Може би, защото си качила някое килце сега ти се получава така. Аз понеже не бях свръх стройна преди забременяването и винаги го отдавах на тези няколко килца отгоре това подуване. Сега понеже си нося кецовете и не мога да направя разликата, но обуя ли сандали ще си проличи ако се подуя.
Ние нашият бебок преднамерено го направихме да се роди през август и мисля, че е добро време за бременеене. Е, вярно, жега е, но пък зимата щеше да ме е страх повече да не се претрепя някъде, а и купуването на бременни зимни дрехи би било по-солено. Relaxed

# 107

От седмица на сам нося само такъв тип чехли.. не са най-красивите чехли на света,нооо определено са най-удобните!!
Относно протриването на кълките на мен много ми помага кремчето против подсичане на Бочко.

# 108
Аз предпочитам лятото да съм най-голяма , а не зимата навлечена със сто ката дрехи и сто килограма отгоре 😁. На всичкото отгоре наистина щяхме да качим още ,защото самия сезон го предполага. Сега ми е идеално, нося си рокличките и дори не усещам ,че съм бременна в 8-мия.

Аз да ви се оплача от вчера отвориха магазините тук ,но е ад!!! Знаете как сме с тоалетната сега ... е никъде не те пускат до тоалетна ,дори и в мола са затворени,вчера съм се молила на няколко заведения и магазини.. виждат ме колко съм огромна и не .. нямали право да пускат .. добре ,че живея на центъра и пак не е много комфортно да прегледам един магазин ,да си ходя до вкъщи и пак да излизам,да чакам на опашка .. никой не ми дава път никъде, никой не си отстъпва пейката навън .. просто съм потресена 😁.

Марайка .. относно ваксината ,на мен ми биха 2 през тази бременност. Първата беше в началото - противогрипна и в 26-та седмица против коклюш. Честно да ти кажа тази против коклюш ръката ми все едно е била боксова круша и са я удряли цял ден.. дори не можех да спя на нея страна няколко дена. Но после лека ,полека отмина .. нормално е. Докато противогрипната пак ме боля,но не толкова ,но първия ден пък получих симптомите на грипа 😁 .. за няколко часа и се оправих.

# 109
Е как ще откажат тоалетна на бременна жена?!? Възмутително !! За щастие на мен никой не ми е отказвал до сега.

# 110
Е как ще откажат тоалетна на бременна жена?!? Възмутително !! За щастие на мен никой не ми е отказвал до сега.
Е предполагам защото в България всичко е отворено,а тук не точно. Заведенията са само takeaway и не може дори да се влиза в тях.. Съображения заради короната сигурно 😁.. тук уж е много зле положението и уж опашки пред магазините , а вътре пълно с хора хаха..

# 111
  • Denmark
Аз предпочитам лятото да съм най-голяма , а не зимата навлечена със сто ката дрехи и сто килограма отгоре 😁. На всичкото отгоре наистина щяхме да качим още ,защото самия сезон го предполага. Сега ми е идеално, нося си рокличките и дори не усещам ,че съм бременна в 8-мия.

Аз да ви се оплача от вчера отвориха магазините тук ,но е ад!!! Знаете как сме с тоалетната сега ... е никъде не те пускат до тоалетна ,дори и в мола са затворени,вчера съм се молила на няколко заведения и магазини.. виждат ме колко съм огромна и не .. нямали право да пускат .. добре ,че живея на центъра и пак не е много комфортно да прегледам един магазин ,да си ходя до вкъщи и пак да излизам,да чакам на опашка .. никой не ми дава път никъде, никой не си отстъпва пейката навън .. просто съм потресена 😁.

Марайка .. относно ваксината ,на мен ми биха 2 през тази бременност. Първата беше в началото - противогрипна и в 26-та седмица против коклюш. Честно да ти кажа тази против коклюш ръката ми все едно е била боксова круша и са я удряли цял ден.. дори не можех да спя на нея страна няколко дена. Но после лека ,полека отмина .. нормално е. Докато противогрипната пак ме боля,но не толкова ,но първия ден пък получих симптомите на грипа 😁 .. за няколко часа и се оправих.
Горката, напълно те разбирам. И аз живея в центъра и като излизам да пазарувам се прибирам до нас да пишкам и после довършвам обиколката 😄 поне на плажа отвориха заведението и там има къде, дано и при вас отворят скоро.
Да, точно коклюш е, тъкмо проверих. Добре я описа, изобщо всяко помръдване на ръката е болезнено, ако знаех, щях да питам да е на лявата, сега съм кисела и обездвижена. 😂 Надявах се да мине за ден, явно ще държи още..

# 112

От седмица на сам нося само такъв тип чехли.. не са най-красивите чехли на света,нооо определено са най-удобните!!
Относно протриването на кълките на мен много ми помага кремчето против подсичане на Бочко.
Да и аз с Бочко се мажа.
За подуването един ден се натиках в любимите ми сандали и докаго стигна при АГ щях да ги пръсна😂. Тя ми каза, че нещо си ставало и краката ставали по-отпуснати и трябвало да съм с подходящи обувки и че всичко ми е наред иначе.
В последно време грам не ми пука за нищо, само искам да ми е удобно.
Онзи ден имахме гости -семейство с 2 деца и мъжът обясняваше какъв стрес било бебето като се появи😂😂😂
Казвам ви, исках да го убия, много нагло мъж да ми обяснява как се стресирал. И за мен е стрес да съм плондер😑

# 113
Горката.. как няма да те предупреди, моята изрично ме пита дали съм десничар или левичар да знае на коя да я сложи 😁, добре ,че не ходех на работа и не се налагаше да пиша. А ти не приключи ли вече учебната година ? 😁 До 4,5 дена напълно трябва да е отшумяла болката Simple Smile.

# 114
  • София
И моите крака са много подути,като натисна леко с пръст и остава дупка. Уж си взех едни чехли с ластици( за да ми е удобно) и един номер по големи,но е зле положението,всичко искача между ластиците. И на мен взе да ми е все тая ,важното е да ми е удобно,а чехлите които Яна показа изглеждат точно такива. Аз преоткрих роклите ,много ми е удобно,никъде не ти стяга ,дърпа и т.н.

# 115
Относно гъбичките, аз имах в началото на бременността и сложих еднократно крем Гиназол, до 2/3 дена всичко отмина и до сега не са се появявали.

Наборчета на дъщеря ми (1,6) вече успешно махнаха памперса или са на път. Тя пие много вода и вечер дори ставам да сменям памперс. Дано бебето бързо да се учи от нея. Водя я с мен в банята, но няма интерес, не й пука, че е мокра.
Вие имате ли гъбички? Аз завъдих още в началото и вече много ме мъчат. АГ ми изписа Макмирор, но нямаше ефект. Днес пак ще ходя, дано вече ми даде нещо силно и да се махат. Бременна съм, а ползвам превръзки, силно течение и дразнене.

# 116
Ваксина за коклюш и на мен ми сложиха, но чак такива неудобства не съм чувствала. Малко наболяваше ден- два но нищо повече.
Да чукам ма дърво за сега няма подуване на краката. Акушерката каза, че движението помага за подуването.
За тоалетните навън е голям зор. На няколко места ме пускаха, но то е защото питам мъже, а те сякаш са по- съчувстващи Simple Smile. Вчера чакам навън пред пощата да пратя два пакета и охраната ме гледа в корема и ми казва да влеза да чакам вътре на сянка Simple Smile.
Вие как сте със задъхването? При мен положението е страшно и не мога да изчака един етаж стълби. Пулса ми веднага скача  на 130 и не мога да си взема въздух, а иначе всеки ден вървя без проблем поне 10 км, а и все още не съм голяма.
Гъбички нямам, нито течения.

# 117
Днес мина и моята 3-та ФМ, бебка е добре и добре се чувства в мен. 1960 гр е в 32+2 седмица съм. Доволна съм. Simple Smile

# 118
45 дневния болничен кой ви го издаде- този, който ви следи или този, при когото ще раждате? И ако се роди по-рано, тези дни губят ли се?

За гъби ми помогна Полижинакс. Махнаха се поне засега. Взимам и пробиотик от българско кокиче.

# 119
  • София
Аз със задъхването също имам проблем. Преди няколко дни се беше развалил асансьора, ей ужасТ, до 8мия етаж бая зор видях и доста време го взимах това разстояние Smile

По същия начин като вас ми се подуват краката, особено около глезените и ходилата, в момента мога да обувам само чехли и маратонките ми, на които максимално съм разпуснала връзките, за да не ми стягат. Преди време ссупер ентусиазирана си купих 4-5 рокли за бременни с презрамки, така че да ми е леко и комфортно, ама то с това време все не мога да ги облека. Даже се бъзиках с майка ми, че докато дойде лятото, за да мога да ги облека и то ще родя Persevere

Пък да ви се оплача. Вчера най-накрая отиваме да купим избраната количка, защото има някаква промоция до 18-ти юни и нямаше за кога да отлага мъжа ми. В крайна сметка цветът, който исках, ще пристигне в края на месеца, столчето за кола, което е съвместимо с тази количка ще пристигне в края на тази седмица, а базата за автомобил, за която се прикрепя столчето ще дойде средата на юли. Та накрая от целия ми ентусиазъм си тръгнахме от магазина с капарирани няколко работи, пък да видим накрая какво ще получим Thinking

Общи условия

Активация на акаунт