Нашите кухни - 83

• 46 877
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
Да, разбира се, че се свалят. Но веднъж се мият те, втори път самите стени на фурната.

# 151
  • София
С уредите всичко е на късмет. От една и съща марка има доволни и недоволни. Стига да не е куца бройката.
Една картинка за разположението на кухненски мебели
Ами важното е по релация да се групират.
Например, моето кошче е също под мивката.
Чекмеджетата за вилици и лъжици са на островчето, буквално срещу миялната. Т.е. пак буквално до нея.
Миялната ми е пак до мивката, за да изплаквам и да вкарвам съдове за миене.
Хапчетата за миялната ги държа под мивката.

Фурната и котлоните, обаче са ми между миялната и хладилника. Не ми пречи там, достатъчно широко е.
А островчето до хладилника, срещу миялната ползвам за обработка.

Кафемашината ми е от другата страна на мивката, и за мен е най-удачно да е наблизо, защото има доста цапане и изплакване, изхвърляне на излишна вода и тн.
Микровълновата ми е на острова, срещу хладилника.

# 152
Здравейте, да се разпиша и аз тук, че скоро ни предстои обзавеждане на ново жилище. Ще ми бъде интересно и полезно да следя темата. 😊

# 153
  • Раковски
Здравейте, да се разпиша и аз тук, че скоро ни предстои обзавеждане на ново жилище. Ще ми бъде интересно и полезно да следя темата. 😊

Ааа, без членски внос не може.

# 154
Щом се налага, няма проблем

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 12:22 от Desssislava

# 155
  • Mostly in my mind
ЧС, благодаря. Simple Smile
Onna,  това първата бяла фурна, която ми харесва.

# 156
  • София, Bulgaria
Здравейте,  има ли някъде списък на препоръчани фирми за мебели по поръчка: кухня, гардероби, спалня, кабинет и разни други с една дума цялостно обзавеждане.
Благодаря!

# 157
Не знам за списък с фирми, защото работя не с фирма, а с мебелист (т.е. важен е човекът, а не фирмата, в която работи в момента).

# 158
  • София, Bulgaria
Не знам за списък с фирми, защото работя не с фирма, а с мебелист (т.е. важен е човекът, а не фирмата, в която работи в момента).
Абсолютно съм съгласна, във всяка професия, човекът е важния. Може ли да ми препоръчате, може и на лично съобщение. Благодаря.

# 159
  • Раковски
Всичко е важно!

# 160
  • Sofia
Emelin76, като аспириращ или отвеждащ го планираш. Първите са традиционно с по-нисък капацитет. Колко ще е ефективен, зависи най-вече от местоположението. Ако е на остров/няма стена зад него/ по принцип е една идея по-трудно за всеки абсорбатор да работи ефективно, незавиимо дали е с горно или долно отвеждане. В този случай е важно помещението да има плътно затварящи се врати, за да няма голямо движение на въздуха. Високите тенджери например също са лек проблем за този вид. Аз съм се спряла на такъв за бъдещата кухня, отзивите като цяло са добри. Информацията, която споделям, не е личен опит, но имам близка, която работи в специализирано в продажба на кухни студио извън Бг и е половин енциклопедия по тези въпроси. Продават ги масово от години, аз за себе си най-вероятно ще избера такъв вариант, въпреки, че при мен става дума за къща и доста голямо отворено пространство. Но в момента и "нормален" островен не винаги се справя перфектно. Приела съм този недостък, не ми се гледа в стената, докато бъркам на котлона...
Дано се включи някой с личен опит, и за мен ще е интересно, дали ще съвпаднат коментарите.

# 161
  • София
Приела съм този недостък, не ми се гледа в стената, докато бъркам на котлона...
Дано се включи някой с личен опит, и за мен ще е интересно, дали ще съвпаднат коментарите.
Е, на мен пък не ми се гледа гигантски прилеп над острова цял живот. От който хващам клаустрофобия. И затова съм за котлони и абсорбатори покрай стената. С тая уговорка, че не готвя много, особено пък с бъркане.

# 162
Може едно судоку да се лепна зад котлона...да не скучае бъркащият Joy

# 163
  • София
Бтв, ако се монтира вграден в шкафче, в самия край на острова (ако граничи със стена), тогава не виждам недостатък. При мен над острова, до стената, точно до вертикалата с щранговете и аспирацията имам горно шкафче. 60 см ширина, и около 30 дълбоко. Вертикалата при мен започва след острова, т.е. имам едни 60х30 см скътани зад щранговете и непосредствено над острова. Но пък там ми е микровълновата сега.
Един вграден аспиратор би влязъл в това пространство.
Така "и вълкът сит, и агнето цяло".

Но пък не ми харесва да има котлони (и потенциални инциденти) на острова.
Първо, след острова ми е паркет, а не теракот, второ, имам 1 диван там. Не е гот да пържиш, и да пръска отгоре. Или да излееш една тенджера със супа, на главата на някой.
Не че ми се случва, но аз предварително мисля за такива неща. И гледам да елиминирам каквото мога.

# 164
  • Sofia
Танграта, така де, преди 10 години такъв избор нямаше, сега минаваме без прилепа, залагайки на тези вградени в плота абсорбатори. Разположени на остров котлони не пръскат повече от другите, в единия случай по гърба, в другия по  плота зад котлоните, той естествено трябва да е достатъчно широк. Няма спор, че до стената е по-практично, когато става дума за аспирацията, има и по-голям избор - изцяло вграден в шкаф, таванен, някакъв каминен тип... Също така е вярно, че най-малко време се прекарва на котлоните по време на готвене, изключвам отделни ястия, които изискват интензивен надзор. Реално покрай мивката и кълцане  и подготовка до нея на плота е най-времеемкото. Но пък е удобно мивка, работен плот за подготовка, котлони да са на една линия... Специфично е, всеки според предпочитанията и навиците си. Моята е "лесна", имам (за съжаление) още няколко месеца да го мисля.
teta75 Sweat Smile вариант си е, обичам да решавам судоку, а е и защита против пръските...

Общи условия

Активация на акаунт