Нашите кухни - 83

• 47 339
  • 796
  •   1
Отговори
# 645
Като сме на тема перални - търся си основа за такава на крачета/колелца, които са със стопери. Имате ли идея откъде мога да се сдобия с такава?
Целта е пералнята да бъде вдигнат от пода.

# 646
А как ще я нивелираш?

# 647
Ще я нивелира над платформата.

Не мисля, че има готови такива, но е елементарно да си направиш сам - в магазините от сорта на Практикер, Баухаус и т.н. има всичко нужно.

Обаче има един проблем - лесно ще застопоряваш предните колелца, ама задните? Ако те са недостъпни и ако си останат подвижни пералнята ще танцува. И изобщо, даже и да са достъпни,  трябва да са силиконови, а не пластмасови, защото а се съмнявам, че пластмасовите ще държат и няма да приплъзват от вибрациите.

# 648
Аз обмислям повдигане на пералнята също, но само на крачета да е основата.

# 649
  • София
Може последният майстор да е НЕортоксален Laughing
Един неортодоксален инженер в сравнително по-малка фирма за дограма ми направи и евтино, и здраво остъкление на балкона, каквото в няколко от големите фирми ми казаха, че няма да стане. Идеята беше съгласувана с инженера в къщи, не е като аз, женката, да съм се съгласявала без да разбирам.
Аз допускам, че "може". И аз съм си правил, а и майстори са ми правили много неща, които "не може".
Въпросът е, ако човекът само си мисли, че е оригинален и ортодоксален. А всъщнст е глупав или нехаен.

Последните години през мен минаха мнооого майстори. И тия, дето обещаваха най-много или пък "могат всичко", всички до един ме завлякоха с пари и зарязаха работата на средата.

Банята е вдигната над коридора, нивото ѝ. Така че за да се влива тоя отходен канал в сифона на банята, ще трябва и коридора да е вдигнат поне колкото банята. А като снадиш Т-то и то си има още по-дебели обръчи, за които трябва да се изкопае още по-надълбоко.
Така както го виждам, ще си е под вода, па и ще връща вода. Каквото тече от душа, ще отива в канала на пералнята.
 И пак се повтарям, надявам се специалист да се изкаже дали е редно перманентно мръсен канал да е във вода. Може да се образуват гъби и запушвания.

Черна станция, в случая разсъждаваш теоретично. При мръсния и чистия канал има различни правила.
И водата от пералнята наистина излиза под налягане. Установих го по трудния начин. След като ми се изметна маркуча и наводни, след това всяка пералня, когато поставям гледам много внимателно да захвана маркуча със скоби, за да не може да скача като камшик от налягането.

# 650

И като я пусне да работи - тя ще стои мирно ли?

# 651
Водата от пералнята наистина излиза под налягане, нали затова има помпа. Само че това налягане става нула в момента, в който водата излезе от маркуча, защото, както казах, той влиза в отворена тръба с диаметър 5 см, в която по изискване на ръководството на пералнята краят е оставен свободен да влиза въздух. И от там нататък каналната тръба е без налягане.
Това за повдигнатия под на банята е добър аргумент, ако е нова сграда. В старите нивото е едно. Тук не знам как останах с впечатлението, че е стара сграда.
А че разсъждавам теоретично е вярно, не съм била на мястото.

И като я пусне да работи - тя ще стои мирно ли?

И защо не? На пералнята и е все едно дали е на пода, или на платформа. Имала съм пералня на платформа, повдигната над пода. Само дето беше неподвижна, но нали и целта е тази тук също да е неподвижна, при застопорени колелца. Дали това може да стане бях леко скептична и затова казах да са силиконови колелца, те не се пързалят почти никак.

# 652

Не мисля, че има готови такива, но е елементарно да си направиш сам - в магазините от сорта на Практикер, Баухаус и т.н. има всичко нужно.

Обаче има един проблем - лесно ще застопоряваш предните колелца, ама задните? Ако те са недостъпни и ако си останат подвижни пералнята ще танцува. И изобщо, даже и да са достъпни,  трябва да са силиконови, а не пластмасови, защото а се съмнявам, че пластмасовите ще държат и няма да приплъзват от вибрациите.

Много са ми полезни вашите мнения - благодаря!
Не държа хич да е на колелца, може и на крачета Simple Smile
Виждала съм в интернет такива платформи - страните са с малък кант, така че пералнята "влиза" като в рамка.
Но не успявам да намеря такива за купуване. Ще продължа да търся, де, в краен случай ще търся някой да ми я изработи, че сама няма да успея Grinning

# 653
  • София

И аз обмислям такъв вариянт, но стената на която ще слагам пералнята не граничи с банята. Не знам как да го обясня. Общо взето излизаш от банята, срещу теб е вградения гардероб и вътре е пералнята със сушилня. Викахме 4ВиК, 3ма от тях не се навиват да го правят, а за единия няма проблем. Щял да изкопае улейче по пода в коридора и там да сложи тръбата. Може ли някой да изкаже мнение, ако това не е удачен вариянт то тогава ще трябва пералнята да е в кухнята.

При мен е така - тръбата минава в замазката на пода на помещението и влиза в банята, но в пода сме сложили и подово отопление и от това нивото му се вдигна значително, та не беше проблем да се постигне 1% наклон до връзката с мръсния канал. Практически нивата на подовете на банята и помещението се изравниха (ново строителство). Така че според мен улейчето в пода е решение, ако нивата го позволяват - но ако банята ви е по-високо от коридора, не виждам как точно ще се получи...

# 654
Да. Апартамента е стар. На едно ниво са стаите. Дори майсторът споменава за повдигане на тръбата, която минава от коридора, през стената, към банята, което както разбирам от вас - Черна станция и Танграта изобщо не трябва да се прави. Реално първо ще има изкачване малко, а след това наклон. Със сигурност ще потърся още едно мнение, но трябва да намеря друг майстор или просто да послушаме другите 3ма и да не си правим такива експерименти.
Благодаря ви.

# 655
Момичета, относно кухнята имам колебание дали да бъде на крачета или да слагам перваз/борд? Обмислям да избера крачета, но може би ще имате някакъв опит, който да споделите.
Ако цялата кухня е на крака, дали и хладилният шкаф ще може да е вдигнат - досега винаги съм имала свободно стоящ хладилник и нямам идея.

# 656
  • Раковски
Ако е на декоративни крака гледайте да имат регулиране, но около тях се почиства трудно. Ако сложете цокъл си решавате проблема с цялото почистване под кухнята.Обикновен хладилник може да се качи на крака и едно дъно, но защо и има ли причина?

# 657
Ако е на декоративни крака гледайте да имат регулиране, но около тях се почиства трудно. Ако сложете цокъл си решавате проблема с цялото почистване под кухнята.Обикновен хладилник може да се качи на крака и едно дъно, но защо и има ли причина?

Благодаря ти. Хладилникът ще е за вграждане, тоест шкафът ще трябва да е на крака Simple Smile Още се събуждам и трудно ми върви мисълта Grinning

# 658
Сигурно си висока ... аз и без повдигане горните рафтове на хладилника трудно ги стигам.

Ако ще вдигаш всичко, пералнята също , то и плотът ще ти се вдигне над метър височина...

Абе сигурно си висока Simple Smile

# 659
Сигурно си висока ... аз и без повдигане горните рафтове на хладилника трудно ги стигам.

Ако ще вдигаш всичко, пералнята също , то и плотът ще ти се вдигне над метър височина...

Абе сигурно си висока Simple Smile

Много мило, но не съм хич.
Те по принцип кухните са на крака, но пластмасови, скрити от челен борд.
Чуденето ми е дали да слагам този борд изобщо или хубави крака, които да се виждат.
Сегашната ми кухня е висока - плотът е на 95 см, направо съм като Алиса в страната на чудесата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт