Нашите кухни - 83

• 47 333
  • 796
  •   1
Отговори
# 660
Те са високи, но пералня ако имаш под плот...плота ще хвръкне.

Знам, че са на крачета зад борда...помисли сега пералнята е 85 см висока, плота на 90 см от земята. Ако ще вдигаш и нея, това значи че още 10 см трябва да прибавиш към височината на плота и ще ти дойде на 1м.
Нищо, в икея има удобни стълби-столчета Simple Smile

Красота ли се цели с това упражнение?

# 661
  • София
Събират се пералните под плот. Завиваш колкото може нивелиращите крачета. Вдигаш мъничко нивелиращите крачета на кухнята (ако е необходимо). До сега не съм имал случай, да не може.
Към 5 перални имам "под плот".

За платформата под пералнята, има такива различни. И с чекмедже, и просто алум рамка. Приятел беше купувал. Тогава ми се струваше безмислено. Но той си изкара аргументи. Да не се навеждал човек. А и да се държи нещо отдолу. Ако пералнята е свободна в мокро помещение, а не е "под плот" не е чак толкова лоша идея.
Само че, някой трябва да вдигне 80 кила на ръце и да я постави отгоре.

# 662
Те са високи, но пералня ако имаш под плот...плота ще хвръкне.

Знам, че са на крачета зад борда...помисли сега пералнята е 85 см висока, плота на 90 см от земята. Ако ще вдигаш и нея, това значи че още 10 см трябва да прибавиш към височината на плота и ще ти дойде на 1м.
Нищо, в икея има удобни стълби-столчета Simple Smile

Красота ли се цели с това упражнение?

Пералнята ще е в малко помещение със самостоятелна тоалетна. Там, където ще се събере всъщност има сифон.
Не ми се ще пералнята да стъпи директно върху него и да го запуши и по тази причина искам да я вдигна малко от земята - разбирай 10-тина сантиметра.

# 663
С цокъл стои по-красиво според мен.
Имам вграден хладилник, в цокъла е сложена решетка за циркулация на въздуха.
Ако искаш-ще ти покажа на лично

# 664
Здравейте,
предстои ми покупка на кухненска мивка. Колебая се между следните два модела:
https://www.fat-bg.com/k%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1% … 2%D0%BA%D0%B8/226]
https://schock.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0% … -schock-nemo-n100

Моля за отзиви.

# 665
Ясно, разбрах те....защото на мен и 90 см плот ми идва леееееко височко за моите 160 см. А ако трябваше да е още по-високо, нямаше да ми е удобно.
 Но при теб пералнята няма да е под плота, така че този проблем не стои..

Танграта, не съм си и помислила че не се събират под плот. Въпросът беше колко ще се вдигне плота, ако вдигнеш височината на пералнята. То иначе плот и на 1л50 см може да сложиш и пак ще се събере пералня отдолу.
Явно не ме разбра първия път...

# 666
  • Варна
Ясно, разбрах те....защото на мен и 90 см плот ми идва леееееко височко за моите 160 см. А ако трябваше да е още по-високо, нямаше да ми е удобно.
 Но при теб пералнята няма да е под плота, така че този проблем не стои..

Танграта, не съм си и помислила че не се събират под плот. Въпросът беше колко ще се вдигне плота, ако вдигнеш височината на пералнята. То иначе плот и на 1л50 см може да сложиш и пак ще се събере пералня отдолу.
Явно не ме разбра първия път...
Съгласна съм с теб. Оптималната височина на плота е 10 см под лакътя, за съжаление се налагат компромиси заради уреди.

# 667
  • София
Здравейте,
https://www.fat-bg.com/k%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1% … 2%D0%BA%D0%B8/226]
https://schock.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0% … -schock-nemo-n100

Моля за отзиви.
Моделите ми се струват еднакви, с малка разлика в размерите. Аз съм с избрания от теб модел и размер на ФАТ. Материалите им, освен фатгранит, не ми харесват визуално - ако не си ги виждала наживо, според мен иди ги виж (има по някоя във веригите тип Бриколаж и подобни). Като размери корито 39х50 см и 21 см дълбочина за мен е много удобно - по-макло пръски по плота и повече свобода на действие. Но и дълбока мивка заема повече място от шкафа под нея, не забравяй при планирането на кухнята. За поддръжката сигурно си се информирала, щом гледаш композитни мивки. Кажи ако нещо конкретно те интересува. Като цяло, засега съм доста доволна от избора си, пък ще видим нататък във времето Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 12:08 от ToniShu

# 668
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали майстор на кухненско обзавеждане  за Пловдив. Нова съм във форума, може и да е обсъждано, но не намирам. Благодаря!

# 669
Реално първо ще има изкачване малко, а след това наклон.

Това не звучи добре на пръв прочит, от друга страна  дефакто това може би просто ще заформи сифон, а сифони има навсякъде. Предвид високото заустване на пералнята може би ще работи, защото след напълване на тръбата за  заустване ( с отвор на 50 см над пода) до над нивото на това малко изкачване вече ще има проходимост. Ама така наизуст наистина не са надеждни съветите ни.
Впрочем защо е това малко изкачване???

Нещо не разбирам - защо се противопоставят цокъл и крачета? Всичките ми мебели, не само кухнята, са на крачета за добро нивелиране, а после отпред се захваща на щипки декоративен цокъл.

# 670

Нещо не разбирам - защо се противопоставят цокъл и крачета? Всичките ми мебели, не само кухнята, са на крачета за добро нивелиране, а после отпред се захваща на щипки декоративен цокъл.
[/quote]

Няма противопоставяне в тоя смисъл - ясно е, че всички са на крака. Просто се чудя дали изобщо да слагам декоративен цокъл, който скрива пластмасови крака или направо да сложа хубави крака и да пропусна цокъла.

# 671
Няма противопоставяне в тоя смисъл - ясно е, че всички са на крака. Просто се чудя дали изобщо да слагам декоративен цокъл, който скрива пластмасови крака или направо да сложа хубави крака и да пропусна цокъла.

Не го пропускай, само ще си отвориш работа - ще се завират разни изпуснати неща, ще ръчкаш с прахосмукачката и мопа и т.н.

# 672
  • Раковски
Здравейте,

Моля за отзиви.

опел и мерцедес

Не знам да какъв извод стигнахте за пералня на крачета (че много се изписа а ми се спи и не мога да двяна)... тръгне ли да центруфугира ще играе кючек ако е на някакви крака, колкото по-високи толкова повече ще се кълчи.

# 673
Здравейте. Препоръчайте мелачка за боклуци за мивката, от която сте доволни. На какво е важно да обърна внимание - мощност, ниво на шум, други екстри? Всички ли стават за всякакви мивки и шкафове? Сигурно е обсъждано, но не намирам синтезирана информация. Благодаря предварително Simple Smile

# 674
  • Бургас

И аз обмислям такъв вариянт, но стената на която ще слагам пералнята не граничи с банята. Не знам как да го обясня. Общо взето излизаш от банята, срещу теб е вградения гардероб и вътре е пералнята със сушилня. Викахме 4ВиК, 3ма от тях не се навиват да го правят, а за единия няма проблем. Щял да изкопае улейче по пода в коридора и там да сложи тръбата. Може ли някой да изкаже мнение, ако това не е удачен вариянт то тогава ще трябва пералнята да е в кухнята.

При мен е така - тръбата минава в замазката на пода на помещението и влиза в банята, но в пода сме сложили и подово отопление и от това нивото му се вдигна значително, та не беше проблем да се постигне 1% наклон до връзката с мръсния канал. Практически нивата на подовете на банята и помещението се изравниха (ново строителство). Така че според мен улейчето в пода е решение, ако нивата го позволяват - но ако банята ви е по-високо от коридора, не виждам как точно ще се получи...

При мен пералнята е в коридора, на стена до банята, като банята е по-висока от коридора значително /поне педя и половина/. Така е от години и няма никакъв проблем с пералнята. Вкарана е в мръсния канал. Не съветвам никой обаче да слага пералня в коридора особено ако е с ламинат. Като се развали и трябва да я източиш аварийно е пълен ужас. Трябва да се сложи някъде с плочки или в морко помещение.

Общи условия

Активация на акаунт