Нашите кухни - 83

• 47 328
  • 796
  •   2
Отговори
# 675
  • София
При мен пералнята е в коридора, на стена до банята, като банята е по-висока от коридора значително /поне педя и половина/. Така е от години и няма никакъв проблем с пералнята. Вкарана е в мръсния канал. Не съветвам никой обаче да слага пералня в коридора особено ако е с ламинат. Като се развали и трябва да я източиш аварийно е пълен ужас. Трябва да се сложи някъде с плочки или в морко помещение.
Миля, че не си прочела внимателно. Ако е на станата на банята, проблемът е никакъв. Дупчи се стената на около 50 санта от земята и 2та маркуча (чиста и мръсна) се вкарват там.
Тук говорим да е на изцяло острещната стена и да минават и чистата и мръсната вода по земята на коридора и после да се качват нагоре. Твоята така ли е свързана? Къде точно е връзката с мръсния канал?

# 676
А какво да кажа като мм е решил кухнята да е изцяло с ламинат ,не ми се мисли ако хладилник,съдомиялна се развалят и протекат ...и то само това да е ...

# 677
А какво да кажа като мм е решил кухнята да е изцяло с ламинат ,не ми се мисли ако хладилник,съдомиялна се развалят и протекат ...и то само това да е ...

Дори да са плочи, ако нещо протече сериозно ще се разлее и в останалата част където е друга настилка - нали всичко е на едно ниво.

# 678
То въпросът е лесно да се смени, ако вземе да протече. При мен беше гранитогрес под и пред кухнята, останалата част от стаята ламинЕйт. Нооо много ми вадеше очите, аце голяма грозота( при мен холът с кухня е стая от 17 кв.,и две настилки стоят грозно). Сега махнах гранитогреса, който е пред кухнята, остана само под самата кухня, но идва зад цокъла и фактически плочките изобщо не се виждат. Сега ако се наложи да се сменя лавината в бъдеще, или ако нещо протече, демонтажът ще е много много лесен.

# 679
  • София

Дори да са плочи, ако нещо протече сериозно ще се разлее и в останалата част където е друга настилка - нали всичко е на едно ниво.
Първата пералня, която свързвах сам беше в един кухньохол, към 30 квадрата.
Чета аз, че трябва да се нахлузи маркуча за мръсната вода хлабаво и нахлузвам.
Пускам я празна, за тест, а аз излизам навън. Връщам се да погледна, беше на средата на програмата, целият апартамент беше 10см във вода. Беше теракот навсякъде, но мебелите, пдч, всичко се беше наквасило.
От силата на излизане на водата, маркучът се беше изметнал и излязъл.
От тогава гледам да захвана маркуча със скоби по стената (на шкафа-мивка, например) винаги, когато монтирам пералня. Не съм имал проблеми след това, да чукна на дърво.
1 път ми беше се случило нещо подобно, не с пералня, но със сифон на кухненска мивка, но бях в апартамента и реагирах моментално. Иначе щеше да намокри паркета. А под кухненската зона беше гранитогрес.

# 680
То въпросът е лесно да се смени, ако вземе да протече. При мен беше гранитогрес под и пред кухнята, останалата част от стаята ламинЕйт. Нооо много ми вадеше очите, аце голяма грозота( при мен холът с кухня е стая от 17 кв.,и две настилки стоят грозно). Сега махнах гранитогреса, който е пред кухнята, остана само под самата кухня, но идва зад цокъла и фактически плочките изобщо не се виждат. Сега ако се наложи да се сменя лавината в бъдеще, или ако нещо протече, демонтажът ще е много много лесен.

При мен също е такава комбинацията в дневния тракт - около кухнята гранитогрес, останалата част ламинат.
Изобщо не ми харесва, но така го купих. Планирам със смяната на кухнята да сменя и настилките и да сложа естествен паркет навсякъде. Ако стане някакъв голям проблем, поне да се смени лесно. Просто завинаги искам да го изкъртя този гранитогрес и толкова.

Като ходих на оглед за паркети, ми препоръчака някаква нова настилка SPC - имитира паркет, топла е на пипане, но по-устойчива на удари, мокрене и т.н. Някой да има впечатления?
Цената е около 70 лв., което си е направо на половината на естествен паркет и звучи примамливо.

# 681
Десета година..ламинат в кухнята..никакъв проблем.
Но аз плочки не харесвам...ни на вид ни на усещане.

Маркучът за мръснота вода ММ го облепи със силикон там където влиза в тръбата.

# 682
Нахлувам с директен въпрос. Благодаря предварително на отзовалите се.
Харесах батерия на Franke, която е с изтегляща глава. Харесах я онлайн, няма къде да я видя на живо, но разгледах подобен модел на цени между 40лв и 140лв. Тази е доста по скъпа и искам да знам заслужава ли си инвестицията. Мивка съм харесала на Фат, ще се опитам да ги докарам двете на цвят, понеже и батерията е цветна. Гледах и смесителите на Grohe, първоначално на тях се бях спряла, но Franke-то го намерих доста добро ценово и сега се чудя да го поръчвам ли. Всяка помощ ще ми е полезна. Благодаря!

# 683
# 684
Някой правил ли е шкафчета от тези ПДЧ плоскости имитация на кожа? Отзиви как се държи с времето на замърсяване и почистване?
Изобщо отзив за производителя Cleaf?

# 685
  • Раковски
Cleaf се различава от останалите пдч-та. По-плътен и с покритие като на плот, от тук му идва и цената. Почистването му е като всички други пдч-та.

# 686
Здравейте, някой ако има настроение да погледне няколко варианта за подредба на кухня. Кухнята е самостоятелна, 11 кв.м. Между входната врата и вратата за терасата са 220 см - 3*60см +1*40см са шкафовете/уредите там. На самостоятелната стена в ъгъла смятам да имам свободностоящ хладилник, като мислих до него да сложа някакъв скрин. Сега се чудя, дали да не допълня с кухненски шкафове, ето три варианта (дано ми се получи линкът!
Скрит текст:

До хладилника ще ми е удобно да има малък плот. Стената обаче отзад е с латекс (основният ред кухня е с плочки на гърба). Вариантът с колоната пък се чудя дали няма да натежи на интериора. Като се влезе от вратата, между двата шкафа (този с мивката и този до хладилника) би имало около 88см, ако до хладилника сложа плитък шкаф 80 см и около 97см, ако сложа дълбок 60 см. Струва ли ви се достатъчно комфортно такова разстояние?

Благодаря предварително за мненията!

# 687
На първо четене за мен първи вариант е най- рационален. Така със скрин е по- просторно. Там може да наредиш кана за топла вода, кафе машина(подготви си контакти за тази цел), или малък телевизор.....Такива неща няма да нацапат стената зад него и не са необходими плочки за гръб.

# 688
За мен вторият вариант е най-удачен,с шкафчета над хладилника.Ние също имаме шкафчета над хладилника.

# 689
На първо четене за мен първи вариант е най- рационален. Така със скрин е по- просторно. Там може да наредиш кана за топла вода, кафе машина(подготви си контакти за тази цел), или малък телевизор.....Такива неща няма да нацапат стената зад него и не са необходими плочки за гръб.

Втори вариант е същото, обаче дава и малко допълнителни шкафове, които не са излишни. Така каната за вода, тостера и прочее може да седят горе в тези шкафове и да се вадят при необходимост. Само с кафеварката е трудно.  И с микровълновата, дв. Двете може да са на скрина.

Общи условия

Активация на акаунт