Кажете къде в Пловдив да родя ?

• 36 770
  • 341
  •   1
Отговори
# 45
Присъединявам се към прекрасните отзиви за "Торакс"! Не казвам, че клиниката е перфектна, но, доколкото съм информирана (а аз обичам да се информирам обстойно), е най-доброто, което човек може да получи на този етап в Пловдив и околността - като модерна техника; като лекари - специалисти, работещи по най-новите методи за профилактика и лечение; като хигиена; като грижи и внимание.
Моят лекар е д-р Васил Даскалов - СПЕЦИАЛИСТ и ЧОВЕК, какъвто рядко се среща!

# 46
Присъединявам се към прекрасните отзиви за "Торакс"! Не казвам, че клиниката е перфектна, но, доколкото съм информирана (а аз обичам да се информирам обстойно), е най-доброто, което човек може да получи на този етап в Пловдив и околността - като модерна техника; като лекари - специалисти, работещи по най-новите методи за профилактика и лечение; като хигиена; като грижи и внимание.
Моят лекар е д-р Васил Даскалов - СПЕЦИАЛИСТ и ЧОВЕК, какъвто рядко се среща!

Да бе само, че ако има проблем или трябва да лежиш за задържане те пращат в болница където са истинските специалисти.И в болницата има техника не толкова първобитно.

# 47
В Торакс се роди и мойта внучка,благодаря на целият екип особено на др.Шехова,ако имате възможност само там

# 48
В Торакс се роди и мойта внучка,благодаря на целият екип особено на др.Шехова,ако имате възможност само там

Ето го разковничето на всички спорове.
Плащаш ли си, навсякъде си добре приет и любезно обслужен.

Не гледайте луксозните условия и любезните /по задължение/ усмивки.
Отивате да раждате, а не на СПА.
Търсете най-добрите специалисти.

# 49
  • Пловдив
Това, че имаме възможност, не означава, че избираме само заради добрите битови условия. А това, че има добри битови условия, не означава, че няма специалисти. Ако нямам доверие на лекаря си, в случая е също д-р Шехова, няма и да отида си плащам. Избрала съм да си плащам втори път, защото съм много доволна от първия, а не защото имам излишни пари.   И още нещо, което съм писала много пъти - плащам си срещу документ, а не стимулирам корупцията, давайки подкупи на лекарите в държавните болници. И какво е лошото на това, че персоналът е  изключително любезен и прави всичко, за да се чувстват пациентките добре - сигурно е много по-хубаво да те навикват някъде другаде и куп студенти да се учат върху теб, и да не можеш с месеци да се възстановиш.
И стига сте злоупотребявали с това, че насилват за секцио. Просто не е вярно. Който не може да сподели личен опит, поне да не плюе. Възхвалявайте си държавните болници, където сте раждали, лошо няма, но не заблуждавайте за нещо, което не познавате. 

# 50
В този ред на мисли,колко студента са се учили върху теб,че го твърдиш така уверено.И колко пъти са те навиквали в държавна болница.Доколкото разбирам,не си припарвала там.Или си пишем само ей-така.Някой си бил казал.....
Нека не поставяме всички под общ знаменател-и в държавните има грубияни и некадърници и в частните.Последните обаче са и любезни,щото иначе ще ги уволнят.
Моля,не генерализирайте нещата и не налагайте  на момичетата собствените си мнения.Нека отидат и на двете места и да преценят какво искат.За това иде реч.

# 51
  • Пловдив

Моля,не генерализирайте нещата и не налагайте  на момичетата собствените си мнения.Нека отидат и на двете места и да преценят какво искат.За това иде реч.
[/quote]

С това съм напълно съгласна с теб. Всеки трябва да си направи избора за себе си. Всеки има и мнението, и впечатленията си, и пристрастията си.

Но за студентите ми е интересно - върху какво се учат - върху кукли ли или върху живи хора?  Защото, както разбирам от теб, не е от бъдещите майки, които постъпват там за раждане.
Аз за себе си мисля, че съм попаднала на добро място, с добри специалисти, и за мен е най-малкото неоправдан риск да го сменям с нещо, за което нямам наистина лични впечатления. най-малкото пък да го сменям заради пари, защото няма да ми излезе по-евтино.   Ти, работейки на друго, логично е, че ще го защитаваш. Разбира се, съгласна съм, че всички хора на едно място не могат да се слагат под общ знаменател - още повече, че тук е пълно с противоречиви мнения за всичко. Това, което не ми харесва в темата е, че някои се опитват да налагат мнението, че където условията са добри, специалистите не са. Ако прегледаш повече теми, за частните клиники лоши отзиви почти няма, но за другите - има много, и то от момичета, които лично са преживяли нещо. С това, естествено съм далеч от мисълта да правя реклама на частните клиники. Всеки си има глава на раменете си и може да си направи преценка къде да иде да роди.  Hug

# 52
Абсолютно!Това е съвсем в друг дух.Ти си раждала в частна болница и я харесваш,аз-в държавна и не бих я заменила с частна.Не заради парите.По лични съображения.Апропо,д-р Шехова е може би единственият свестен човек в Торакс и те приветствам за избора.
Колкото до студентите-ами те не се учат върху хора-това не е позволено.Има си макети,върху които се упражняват.Не всички от тях ще стават гинеколози,за да им се показва толкова подробно.Това,което притеснява повечето жени,са специализантите-но това са бъдещите акушер-гинеколози,които ще ни лекуват,когато сегашните се пенсионират или амортизират.
Та-нека всеки си избира сам болницата,в която да повери здравето си.В днешно време парите наистина са без значение.А къде са специалистите-това е спор без край...

# 53
Mami, аз родих първото си дете при прословутите "капацитети" от ВМИ -  споменът ми от там е грубост, безхаберие, мизерия. Чувствах се като животинче. Изписаха ме по мое желание срещу подпис по-рано. Както и да е.
За второто не се и замислих - Торакс. Д-р Шехова асистираше при мен - с отлични впечатления съм от нея, както и от опериращият ме д-р Карагьозов. На третия ден си бях в къщи и се справях сама с две деца без чужда помощ.
Второто ми раждане беше приказка, за първото избягвам да мисля.
Пожелавам на ВМИ повече пациенти като мен. Все пак то би трябвало да е водещо лечебно заведение за съжаление за мен не е.
.Апропо,д-р Шехова е може би единственият свестен човек в Торакс 
Междудругото би ми било интересно къде си работила с останалите АГ специалисти от клиниката, та да успееш да ги прецениш.  newsm78

Последна редакция: чт, 26 юли 2007, 23:04 от vilian

# 54
Момент,момент,аз съм само пациент.Не работя в тази област.
Изказвам лично мнение.

# 55
  • Пловдив
Аз също съм доволна от избора си, който, честно казано, беше напълно случаен. Но явно съм имала огромен късмет. За другите доктори - мога да кажа за Д-р Даскалов (който не е вече там) и Д-р Карагьозов, които основно бяха дежурни, докато бях там 4 дена, д-р Джаров анестезиолог, на другия анестезиолог не помня името за съжаление, че също имам много добри впечатления - там просто няма значение кой на кого е пациент (в добрия смисъл на думата) - всеки ти обяснява и се грижи за теб, все едно той ти е следил бремеността. Не виждам нищо лошо в това.
А пък за някои мнения по-горе - не мисля, че бебето ще пострада, ако се къпе два пъти да ден, пък било то и за да научат майката и таткото да се справят добре с тази задача. Те не го правят за себе си, защото много добре знаят как се къпе бебе, и спокойно могат да си спестят този труд. Правят го за родителите.
За мен беше важно да изляза от тази клиника с увереността, че мога добре да се грижа за детето си.

# 56
  • По света и У нас
Нямам впечатление от другите болници в града ... От Бургас съм и твърдо бях решила да не раждам в нашата болница /родилното за съжаление в града е само едно  Sad/ ..... затова след кратка обиколка в няколко града/няколко клиники, с мъжа ми единодушно се спряхме на Торакс - Пловдив .... Изборът наистина се оказа чудесен  Peace ... Родих секцио /бебо беше седалищно разположен, а и не съм майка героиня  Wink/ при Д-р Карагьозов ... Отношението на екипа, грижите и условията бяха чудесни  Peace ... Тати пожела и успя да присъства на раждането, бебчо не се е отделял от мен през целия престой  Heart Eyes .... Подкрепиха ме изцяло за кърменето и много ми помогнаха със съвети ....  На 4тия ден си пътувахме благополучно за Бургас  Peace

# 57
Е,аз не бих препоръчала родилното на Пещерско шосе.
Най-ужасните неща в живота ми се случиха там!
В момента ,тъй като отделението е наистина ново ,чисто и много добре направено-наплива от родилки наистина е огромен и се получава -Количество за сметка на качествено обслужване.
Та значи приемат ме за преносване ,да обаче няма места,та някакси настаняват ме,но тъй-като има започнала родова деиност ,макар съвсим не достатъчна за да вляза в предродилна зала ,вечерта ме вкарват да раждам защото няма места ,а приемат друга жена.
Та дежурна беше доцент Малинова,предизвикват раждане контракциите започват да се сливат ,разкритието напредва едва ,едва.
Е раждам аз,слава на бога беба е добре,вадят ми плацентата и акушерката казва на доцентката ,че не е цяла ,а тя отговаря ,че си е цяла.След минутка обаче правя кръвоизлив ,поставят ми пълна упойка и ме кюретират.
До тук всичко добре ,изписвата ме и на 12 деннаправих толкова мощен кръвоизлив ,приемат ме вечерта в болницата и цяла нощ ме държаха кървяща като заклана,загубих страшно много кръв хемоглобина за два часа падна от 128 на 90.
На следващия ден по обед ме кюретираха отново и познайте-доцент Малинова си беше оставила ръчичките ,извадиха остатъци от плацента.
Трябвали са ми още няколко часа и сега децата ми щяха да са сираци.Наложи се преливане на кръв и плазма.
Е отнасяха се с мен като Вип персона просто защото грешката беше тяхна.
Та затова аз не бих стъпила повече в това отделение-да не дава господ отново да ми се наложи!

Въобще не се учудвам, ужасно немарливи, груби и некъдърни са, никой не съветвам да стъпва там. Препоръчвам Весела или Селена, ако ви се плаща.

# 58
ВМИ- др. Амалиев

# 59

Въобще не се учудвам, ужасно немарливи, груби и некъдърни са, никой не съветвам да стъпва там. Препоръчвам Весела или Селена, ако ви се плаща.
Е,много моля,не прави такива обобщения!Родих при д-р Крумов и за него мога да кажа само прекрасни неща.
И това"ако ви се плаща" ми звучи като наивна заблуда.Нали не смяташ наистина,че като си платиш, задължително всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт