Кажете къде в Пловдив да родя ?

• 37 099
  • 341
  •   1
Отговори
# 240
Сигурно няма отрицателни мнения за Весела, щото циганетата, които я посещават не влизат във форума  newsm78
rotfImao

# 241
Здравейте, мами. Аз не пиша много, но затова пък всеки ден ви чета. Скоро трябва да раждам - през април и много искам този път да е с операция, защото първия път се измъчих с нормално раждане, въпреки че беше с епидурална упойка. Kremena, можеш ли да споделиш какъв диоптър трябва да имам, за да ползвам секцио по медицински причини? Идали трябва да е измерен на електронен апарат или на таблото с показалката Grinning? Благодаря.

# 242
Не знам колко трябва да е. Но помни,че секцио по мед.прични се прави не заради големия диоптьър ,а за повишено налягане на очните дьна. Това са различни неща. Иначе моя диоптър е -8,5,но имам и високи градуси астигматизьм . Аз си правя изследванията на компютьр. Твоя диоптьр колко е?

# 243
Не знам колко трябва да е. Но помни,че секцио по мед.прични се прави не заради големия диоптьър ,а за повишено налягане на очните дьна. Това са различни неща. Иначе моя диоптър е -8,5,но имам и високи градуси астигматизьм . Аз си правя изследванията на компютьр. Твоя диоптьр колко е?
Аз нося лещи -3, но иначе на електронен апарат е -5. Първото си дете родих нормално и малко ми се увеличи. Това беше преди 4 години. Доктора каза, че единственото което може да използва за секцио по мед. причини е диоптъра ми, затова питах колко висок трябва дае. Не е казал нищо друго за налягането, може би на следващата консултация.

# 244
Ами мальк ти е диптьра за секцио,но нали знаеш ,че като си платиш ще ти направят секцио Wink

# 245
cow щом държиш толкова на секциото, отивай в Селена или Торакс, винаги ще намерят причина да ти вземат парите.
 Mr. GreenУспех и ти желая здраво бебе независимо как ще го родиш.  bouquet

# 246
Сигурно няма отрицателни мнения за Весела, щото циганетата, които я посещават не влизат във форума  newsm78
И защото супер ме дразниш, ще ти кажа, че е тъпо да сравняваш специалистите от ВМИ с които и да било други. Щом четеш балите и черни списъци, трябва да ти е ясно.
Явно си имала някакъв проблем във ВМИ, за което съжалявам, не на всички може да се помогне. И едва ли ще промениш нещо, като плюеш постоянно. Щом има толкова доволни хора от тези лекари, позволи да се чуе и друго мнение, твоето го разбрахме!

Докато бях във ВМИ имаше доста циганки в отделението, които не ги настаняваха в отделни стаи, каквато е практиката във Весела.
Катя Дафовска роди втория си син този месец във Весела при д-р Дренски, но също я няма във форума.
Целта ми не е да плюя, а да покажа, че във ВМИ трябва да подобрят доста неща, особено откъм персонал и хигиена, толкова хлебарки на едно място не бях виждала през живота си, на тях обаче явно не им пука особено. Разбира се, не на всеки мизерията му прави впечатление, това зависи и от условията, с които по принцип си свикнал.
Само да добавя, че за седмицата, през която бях в отделението по задържане се нагледах и наслушах на всевъзможни издънки, а персоналът беше отврат. Затова след 3-я ден минеше ли сутрешната визитация си ходех вкъщи и дори си спях у нас. Връщах се към 7.30 сутринта и изчаквах визитацията и пак си заминавах. Ако не ми трябваше болничният лист, щях да се подпиша и да напусна. Най-интересното е, че за целия период никой не забеляза липсата ми, водех се, че съм в болница, а не бях там.  Sunglasses

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 11:44 от mama_na_vale

# 247
Аз нося лещи -3, но иначе на електронен апарат е -5. Първото си дете родих нормално и малко ми се увеличи. Това беше преди 4 години. Доктора каза, че единственото което може да използва за секцио по мед. причини е диоптъра ми, затова питах колко висок трябва дае. Не е казал нищо друго за налягането, може би на следващата консултация.

Аз имах диоптър -4.7, който през последните 6 месеца от бременността ми се увеличи на -6.7, но още при първия преглед, офталмолозите бяха категорични, че съм за секцио. Миопията - късогледството и диоптърът, ИМАТ значение, особено ако са прогресиращи. Вземи си направление за очен лекар и кажи, че искаш становище относно раждането. Имаш ли си документ от офталмолог, никой няма да си сложи главата в торбата и да те накара да раждаш нормално.  Wink
В Селена никой, освен Ставрев няма да ти направи секцио без медицински причини, дори да си плащаш, ще те убеждават да родиш нормално. Моя колежка с диоптър роди там миналия месец нормално, Минев я убеди, че нормално е по-добре за нея и е много доволна, но беше с епидурална упойка.

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 11:37 от mama_na_vale

# 248
Интересно zаЩо ли тогава моята кума роди секцио по желание в Селена и не беШе при Ставрев.  newsm78

# 249

Целта ми не е да плюя, а да покажа, че във ВМИ трябва да подобрят доста неща

Като имаш такива мераци отиди  там и има го кажи. Едва ли някой от тук може да ти помогне,все пак не сме директори и менижьри на ВМИ. Тези неща не зависят от нас,а само досаждаш на потребителите с дьвкането на едно и сьщо. newsm34

# 250
Благодаря за мненията, Kremena и mama_na_vale. В понеделник съм на консултация и ще видим какво ще каже "чичо доктор". Действително и той беше споменавал нещо за направление при офталмолог. Може и да имам късмет с медицинските причини, ако не - ще си го платя, естествено, но не в Торакс или Селена. Окръжна ми е "слабост".

# 251
Е аз бях в третия месец 10 дни във ВМИ, след това родих там и стоях още 5, как пък не  видях една хлебарка.И съм доволна,  все пак  това е болница, ако исках нещо по луксозно щях да избера друга болница но лукса не беше водещ при избора ми. Педиатъра и на  за двете ми деца работи във ВМИ, в това отделение.

# 252
  Аз родих в Селена при Минев и цялата бременност човека ме убеждаваше да родя нормално,но аз се запънах като магаре на мост!Така че не подкрепям мненията,че там ти правят секцио без причина и не ти обясняват предимствата на нормалното раждане.
  Много съм доволна,живот и здраве и второто си дете ще  родя там,пак при същия лекар!

# 253
Значи видиш ли ние дето раждаме във ВМИ сме свикнали на лоши битови условия и хлебарки и затова не ни пука #2gunfire, а тези дето сте във Весела сте свикнали на лукс.
Не съм избирала родилното по това колко е луксозно, а каква медицинска помощ може да ми окажат там.
Ако става за въпрос за това нито Селна нито Торакс нито никоя болница в Пловдив не покрива разбиранията ми за удобство и лукс, но това друг въпрос.
Все още в Пловдив няма частно родилно отделение което да може да осигури най-доброто обслужване и едновременно с това да е достатъчно луксозно.  Naughty
Софиянки си имат Свети Лазар и Токуда, но ние не, а докато е така предпочитам да отида във ВМИ защото имат едни от най-доброто неонатологично отделение в града Peace

# 254

Целта ми не е да плюя, а да покажа, че във ВМИ трябва да подобрят доста неща

Като имаш такива мераци отиди  там и има го кажи. Едва ли някой от тук може да ти помогне,все пак не сме директори и менижьри на ВМИ. Тези неща не зависят от нас,а само досаждаш на потребителите с дьвкането на едно и сьщо. newsm34
Това, че досаждам си е лично твое мнение, а че не ти харесва, че за ВМИ има и отрицателни становища си само твой проблем.

Общи условия

Активация на акаунт