Парфюмни размисли и страсти - 245

• 50 524
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Днес си го купих Blue Heart
Скрит текст:

Може ли цена,според фрагрантика е летен,морски,заслужава си да се потърси.?

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 08:48 от bubanka

# 91
Другите Womanity-та заслужават ли внимание? Моето ще го изпръскам това лято, защото ми е останалo по-малко от 1/2 от 80 мл. И се чудя дали да не пробвам някое друго, макар че май не се и намират.. Също гледам, че само Metamorphoses е EDP, a Aqua Chic и Womanity Eau Pour Elles са EDT.

# 92
Любима дестинация, момент да си взема салфетка за сълзите Sob В средата на април трябваше да съм на мястото, за което мечтая, копнея, сънувам и което развива парфюмното ми въображение. Но заради ИП, отмениха полетите, авиокомпанията върна парите, върнаха ни и парите от хотела. Грааас!!! Входът на музея на парфюма с огромни блотери.
Обещала съм си снимка пред тях. Обещала съм си, че ще отида в Грас със семейството ми, ще видя прекрасните градини на Шанел,  истински граски жасмин и роза, първият парфюм, не съм сигурна, че има такъв в музея, но най-ранно създаден и запазен през вековете. Търсете ме там догодина.
За Грас тръгвам без парфюм Simple Smile
А по-принцип нося много мостри, които тествам по време на почивката и вместо да заминавам с парфюм, се връщам с парфюм от любима дестинация.
   В морските парфюми ще имам малък принос, защото не нося. Beach Hut Woman е перфектно пресъздаденият плаж. Прекрасен акватик е Fleur de Portofino Acqua TF - любимата ми магнолия, търсена и открита като за мен, обаче не съвсем.
Мн ми харесаха въпросите на Athena, но постът ще се получи дълъг, така че ще се включа специално, за да й отговоря.

# 93
  • The Evergreen State
Ралица пожелавам ти да отидеш там много скоро и да ни зарадваш с много информация и снимки от това прекрасно място!
Денси, сега си дадох сметка че снимките на първата страница са твои, страхотни са!

Дали пръскам парфюм за плажа - знам ли, от дивана в къщи бих казала - не, защото по-добре след като взема душ направо, но вероятно пръскам зад ушите по навик както правя винаги преди излизане, пък и плажа преминава в обяд или е комбиниран с кратко пътуване и си е една голяма част от деня прекаран навън.
За камериерките в хотелите не се бях замисляла. Не съм обръщала внимание досега, предпочитам да не мисля Smiley ,нищо не ми е изчезвало иначе.

# 94
Благодаря много!❤

# 95
И аз честно казано не съм фенка на морските, но цитрусови за лятото  за мен са must have!:)

# 96
Много хубава тема, благодаря! Animal Whale
Обожавам море и вода, по всяко време съм готова да си събера багажа за пет минути и да тръгна към някой остров!
Тъжна е тази година без пътуване, от януари до този месец изпуснахме три пътешествия, едното ми беше подарък за р. ден, за който виртуално ви черпя.Cocktail
Морски парфюми обожавам - сол, водорасли, смокини, озон, минерали, цитруси, леки цветя, плавеи - такива са моите асоциации за море и много обичам да нося. Акватичните нотки, обаче, ми се струват фалшиви и по неизвестна за мен причина ми причиняват физически дискомфорт и рядко ми понасят.
 В училище един стих от " Макбет" ми беше направил впечатление:
" Всички благовония на Арабия не могат да убият дъха на ....."  - нещо такова беше и заради него и един филм за Багдад, който гледах като дете, дълго мечтаех да пътувам на изток, но се оказах разочарована, явно съм била в неподходящата страна и се оказа, че Лондон предлага повече по темата, а и очакванията ми за арабските парфюми се поразминаха с действителността.
Мечтана дестинация към момента е -  каквато и да е!!! Просто да се върне спокойствието и да можем отново да дишаме и да пътуваме свободно. Ако е на  остров ще е допълнителен бонус!

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 01:12 от silver pearl

# 97
Не може да не се включа за да ви кажа за една красота, която в момента я няма в България, но не е невъзможно да се поръча от чужбина.

Sea Island Cotton на Bath & Body Works
https://www.fragrantica.com/perfume/Bath-and-Body-Works/Sea-Island-Cotton-3539.html

Има го като парфюм, спрей за тяло, лосион и душ гел. Трайност поне 6ч на спрея за тяло. На чаршафи 2 дни издържа.

Аромат морски бриз, бял памук, лен, нероли и ванилия.... просто убиец!

# 98
От няколко дни разнасям напред-назад Stuck Out Tongue Oud Satin Mood Maison Francis Kurkdjian.Благодарение на Cielo Yellow Heart
Определено е най-деликатния парфюм тип уд с роза.Водеща е ваниленат роза. Уда е мек,много мек.Смятам,че сега не му е времето да блесне, зазимявам си отливката.Но за пореден път се убеждавам,че уд с рози не са моите!
От всичко ,което съм успяла да помириша на Kurkdjian, Aqua Celestia ми е фаворит и много мой - мохито с много мента,което на моменти усещам като свежи леко кисели малини,без никаква сладост.Изключително интересен, много траен и мнооооооого мой.

Скрит текст:
Преди няколко дни се виждам с едни приятели ..... аз напръскана стабилно с Aqua Celestia. Единият приятел ми каза: "хайде да те водя у нас да те използвам за ароматизатор,да ми ароматизираш целия апартамент" . Още се чудя като комплимент ли трябваше да го прияма или не ,хахахаха Satisfied
Побвах "Малините" на Нина Ричи,които обсъждахте тук, за моя нос е много пудрени,захаросани рози,брррр (моля,никой да не се обижда Simple Smile )
Пробвах и Explorer Montblanc- хубав,плътен с леки цитруси,но за мен твърде типичен и неотличаващ се с нещо мъжки ромат!Не е мой тип.
Пробвах и Gucci Guilty Absolute Gucci for men- леле,отвя ми главата Scream Много силна кожа,леко животинска с много бензоин и гориво.В началото много ми хареса,защото кожата доминираше,но накрая остана само горивото,много ми напомня Фаренхайт,който не понасям.Голямо страшилише се оказа Smile
Продължавам да мъча - Kilian Love, don't be shy.Не очаквах това име да е толкова "машмелоуно".Има някаква нотка,която не мога да разбера от коя съставка идва. Не ми допада,твърде сладък.

ПП.SOTD: Подсетена за Парайба тук ,нахлузвам кецките и отивам до Еконт за парфюмни изненади Nerd

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 11:05 от Ре

# 99
https://www.fragrantica.com/perfume/Anna-Sui/Sui-Dreams-in-Pink-23557.html

Вижте какво хубавичко нещо видях. Бих искала повече шишенца да бъдат така красиви и оригинални.

А какво мислите за парфюмите на Анна Суи? Никога не съм пробвала, нито на нея, нито на Ханае Мори, или на Азедин Алая (примерно)...

# 100
Парфюмите на Анна Суи са най-обикновени, незабележими и за млади момичета за мен. Няколко съм пробвала. наживо са и доста кичозни тези чантички. Ханае Мори съм имала Пеперудите много е сладък. Бързо си замина.
На Азедин Алая обаче са интересни и имат свой разпознаваем характер.

# 101
  • Sofia
Подсетена от една отливка на Номад Абсолю, получена от мила съфорумка, тези дни си извадих Номад EDT и умирам от кеф в това време. Толкова уютен, нежен и в същото време отнесен аромат е, забравила бях колко го обичам (за разлика от парфюмната вода, която за мен е ужасон някакъв) Simple Smile
Абсолюто също много ми хареса и си има всичко от EDP, без ужасните бръснарски и кисели нотки, определено си го записвам за по-нататък. Моля, ако някой мерне хубава оферта някъде, да даде знак Simple Smile

# 102
Котенце, току-що го гледах в Парфимо 114 и нещо е 50 мл ЕДП Номад Абсолю. Е, не е като "онази" оферта от преди време в Нотино, но по-добра не видях. 😉

# 103
  • Sunshine state
Морски аромати обичам много и аква такива също. Класиката Аква Ди Джоя е направо божествена за мен - мирише ми на чисто, на въздух, на вода. Обичам и Давидофф Куул Уотър. ❤ Мъжът ми е фен на новия Поло Дийп Блу на Ралф Лорън, който също е акватик.
Пръскам само разни леки спрейчета като ходя на плаж - напоследък този на Bath and Body Works - Pink Coconut Calypso.

# 104
Котенце, току-що го гледах в Парфимо 114 и нещо е 50 мл ЕДП Номад Абсолю.
Преди 5 дни пак там беше 101 лв...

Общи условия

Активация на акаунт