Парфюмни размисли и страсти - 245

• 52 111
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Абсолютно, химията с кожата няма никакво значение, защото си купувам ментета от 60лв в ОЛХ, които са 100% оригинал, ама конфискувани/с дефекти/крадени. Няма друг начин.

Последните страници темата започна да ми става много неприятна. Освен налагне на мнение, никаква свободна дума няма.
Оттеглям се, с надеждата, че пак ще се върне към цветовете си, от м.Април, например.

SOTD - Nasomato Narctic V

# 391
  • Deutschland
Soleil Blanc също не е особено траен, особено тоалетната водичка.
Въпреки всичко не е редно да се правят такива обобщения за качество на базата на лични усещания относно трайността.🤓😀Всеки от нас знае, че е до нос и кожа. Понякога околните усещат парфюма ни, но ние не.
Нека всеки получава парфюмното си удовлетворение както му е приятно, без значение цената. 😉

# 392
  • София
Привет, включвам се за да допълня впечатления за Guerlain Aqua Allegoria Granada Salvia - отлична трайност показа при мен. Много съм впечатлен, че такъв тип аромат издържа без проблем повече от 12 часа. Звучи нереално за парфюм от линията Aqua Allegoria, но ето, при мен се оказа изключително траен с хубава порекция в първите няколко часа.
Редакция - забравих да спомена, че във финалните няколко часа, доста мускус излиза на преден план.

# 393
  • Sofia
Moмичета и момчета (моля, Allure да ми пропусне въпроса), може ли някъде да се намери това:
Gucci pour Homme https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-pour-Homme-2003--691.html

И още един въпрос, дават го, че много прилича на https://www.fragrantica.com/perfume/Bentley/Bentley-For-Men-Absolute-25694.html. Ако имате наблюдения, така ли е наистина и ако за още нещо подобно се сещате, да ме подсетите?

# 394
Честито лято, момичета и момчета! Да ни бъде ведро и приятно в нашата хубава тема въпреки опитите на някои хора да я вгорчат! Днес отново съм с Мосю Ли, напълно отговаря на представата ми за разхлаждащ летен парфюм.

# 395
  • Sofia
Искам да помоля за препоръка за мъжки парфюм. Едното ми момче иска да му подновя CK one shock https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-One-Shock-Fo … #perfume_products , обаче аз го отлагам, защото ми се иска да носи различни неща, а и точно този парфюм намирам за недодялан,  нещо ми е небалансиран, иначе с хубав състав. Младежът иска нито сладко, нито горчиво, нито свежак, нито тежък, нещо по средата и шокът отговаря на желанията му. Може ли някой да предложи аромат в тази посока, но по-изпипан?

# 396
Soleil Blanc също не е особено траен, особено тоалетната водичка.
Въпреки всичко не е редно да се правят такива обобщения за качество на базата на лични усещания относно трайността.🤓😀Всеки от нас знае, че е до нос и кожа. Понякога околните усещат парфюма ни, но ние не.
Нека всеки получава парфюмното си удовлетворение както му е приятно, без значение цената. 😉
На Тоалятната вода Eau de Soleil Blanc даже не си заслужава да й се обръща внимание.Нещо като нищо-толкова остро и горчиво започва при мен , никакъв кокос и иланг не излиза, а след острото, което изчаквам да отмине, “ нещото”, което съм си пръснала просто изчезва....и визирам някакви 15-20 минути, не пет часа.И Victoria Secret го размазват Томи с трайност и излъчване 😁😁
#Karen, последно взех Profondo-то.Доста се хареса и много подходящо за сезона 👍🏻
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Acqua-di-Gi-P … ofondo-59532.html
С няколко човека се разминавам , полята с Нарцисо Флорал едт  и странното е , че го усещат еднакво, възклицават:Най-после и покрай мен да замирише на лято  💛🌞

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 10:54 от macadamia

# 397
Deetron, благодаря ти за поредното прекрасно и позитивно ревю, с което зареди и мен! Hug

macadamia, на теб пък изобщо да не ти минават подобни еретични мисли през главата /да не пишеш вече/!
Очите ми останаха в снимката ти! Със здраве и много, много кеф да си го носиш! Kissing Heart

И аз да допълня още впечатления за Guerlain Patchouli ardent. Това е чудовище с невиждана мощ, в най добрият смисъл на думата! Вчера плахо пръснах на ръката си от повече от 30 см. разстояние, даже консултантката искаше да ме напръска още веднъж, че по нейни думи до ръката ми едва ли нещо е стигнало, но любезно отказах.
Та, от тези няколко капчици върху кожата ми, усещах аромата на парфюма почти да полунощ, при всяко движение на ръката си и след душ. Ръкавът на сакото с което бях, ухае все така интензивно и все по-красиво!

Как обаче да купя цяла бутилка, като аз с една апликация бих изкарала два дни!? Sad
Ще чакам някоя добра душа да предложи отливчица, едни 10 мл.л. ще са ми напълно достатъчни. Relieved

Soleil Blanc- парфюма, при мен се държи чудесно, но аз не съм критерии. Едни 10-12 ч. си издържа перфектно с три фъса, в косата и повече.

Парфюм за днес - любовта ми! Blue Heart Blue Heart Blue Heart
Скрит текст:

Снимката не е моя.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 12:03 от Sysly

# 398
Вчера пробвах Tresor nude и останах силно впечатлена от трайността му, дори за момент се замислих дали да не го поръчам от Нотино, тъй като цената му е чудна, но си дадох сметка, че имам достатъчно парфюми в тази посока и не искам да трупам излишно.
Попаднах случайно на стара бутилка от Lolita Lempicka Sweet и много се изкушавам дали да не поръчам, само заради ябълката, не знам какво са целяли с обновяването на линията, но крайния резултат ми е откровено грозен и недодялан. Blush Въпросът ми е заслужава ли си според вас и имат ли прилична трайност(поне 4 часа)?

# 399
  • Пловдив
Аз нямам никакви проблеми с парфюмите на Том Форд, които имам. На моята кожа Noir pour femme трае цял ден без подновяване. Не обичам нетрайни аромати и ги избягвам. Специално този е изключително присъствен, даже са ми правили забележка, че силно съм се напръскала. А аз пръскам 3-4 пъти най-много.
Двете Орхидеи също са много трайни, със силен шлейф.
Може би единствено Eau de Soleil Blanc е с по-малка трайност, но поне 3-4 часа го усещам. При мен си е основно кокос и го усещам още от първото пръскане.
В мъжките също не намирам проблем с трайността.

# 400
  • Милано, Италия
Искам да помоля за препоръка за мъжки парфюм. Едното ми момче иска да му подновя CK one shock https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-One-Shock-Fo … #perfume_products , обаче аз го отлагам, защото ми се иска да носи различни неща, а и точно този парфюм намирам за недодялан,  нещо ми е небалансиран, иначе с хубав състав. Младежът иска нито сладко, нито горчиво, нито свежак, нито тежък, нещо по средата и шокът отговаря на желанията му. Може ли някой да предложи аромат в тази посока, но по-изпипан?

Нито сладко, нито горчиво, нито свежо.. Интересен вкус!
Изпробвайте, някой от тези два, може да му допаднат на момчето! Simple Smile

# 401
Искам да помоля за препоръка за мъжки парфюм. Едното ми момче иска да му подновя CK one shock https://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-One-Shock-Fo … #perfume_products , обаче аз го отлагам, защото ми се иска да носи различни неща, а и точно този парфюм намирам за недодялан,  нещо ми е небалансиран, иначе с хубав състав.Младежът иска нито сладко, нито горчиво, нито свежак, нито тежък, нещо по средата и шокът отговаря на желанията му. Може ли някой да предложи аромат в тази посока, но по-изпипан?
Karen, имам си го вкъщи със същите претенции. Simple Smile
Можеш да преслушаш тези, моят син ги харсева:
HUGO BOSS Boss Bottled Tonic
Jimmy Choo Jimmy Choo Man Blue
Jimmy Choo Jimmy Choo Man - този и аз много харесвам. Свежак е, но не прекалено сладък. Има лека сладост в базата си, но повече се усеща пикнатност от пачулито и фина кожа, по-скоро велур.
Le Male Jean Paul Gaultier for men, Deetron мисля беше писал подробно за него назад в темите.

# 402
Moмичета и момчета (моля, Allure да ми пропусне въпроса), може ли някъде да се намери това:
Gucci pour Homme https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-pour-Homme-2003--691.html

И още един въпрос, дават го, че много прилича на https://www.fragrantica.com/perfume/Bentley/Bentley-For-Men-Absolute-25694.html. Ако имате наблюдения, така ли е наистина и ако за още нещо подобно се сещате, да ме подсетите?
Първия съм носила дори аз. Класика, мъжки тамян. Сигурно се намира по ибей, олкс.. Втория не ми хареса като заместител. Има нещо подобно сигурно като състав щом хората го оприличават, но ме разочарова. А имах сериозно количество за изпробване.

# 403
Току-що си поръчах 30 мл So Scandal. И аз не знам хваля ли се, или се оплаквам. Колекцията ми от парфюми все си расте...

# 404
И аз да дам няколко предложения, които на мен са ми много любими:
Prada Luna Rossa Carbon
Jean Paul Gaultier Le Male Eau Fraiche
Yves Saint Laurent L'homme/ L'homme Ultime
Lalique Encre Noire Sport

Парфюм за деня - Coach Platinum for men
Много приятен и ненатрапчив - сравняван е с Dior Sauvage, но не намирам особена прилика. Като видя нещо с ананас и трябва да го имам. Изключение прави само Creed Aventus, при който цената ме спира сериозно. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт