Парфюмни размисли и страсти - 245

• 50 570
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Много кофти постъпка на господина, който си е прибрал Ботегата, явно е проверил цените и не му е трябвало време за мислене.

И аз мислех да взема мъжкия Airlines, добре че проверих и се оказа лимитирана версия на Le Male. Затова ударих един Rochas L'Homme на сляпо, дано не съжаля. 😆

# 541
Много усилено чакам и аз мнение за дамската версия на Airlines. Най-вече ме вълнува дали е различна от Classique или е същият аромат в шикозна бутилка.

Малко със закъснение по темата за пудрените аромати, но от скоро за сдобих след размяна с Dolce Gabbana The Only One 2. Бях го пробвала само веднъж и бегло още щом излезе, но успоредно с това пробвах си La Petite Robe Noir Intense, опитвайки се да реша кой да взема. Тогава взех роклята, която така и не носих над една година. Въобще не разбрах какво му харесват толкова много хора. Оказа се, с доооста закъснение, че Долче 2 е бил за мен. Прекрасна пудреност е това! Кафе с виолетки и берита, допълнени от пачули и бобена тонка.. просто жестоко! Няма да пиша дълги и помпозни слова, защото много пъти, предполагам, е бил описван. Аз лично дълго го подминавах, макар да го бях тествала. Та, съветът ми е всички, които са привърженици на нотките, да го пробват. Изненандващо добър е по моя преценка. В допълнение, трайността му е над 10 ч. при мен, което пък е черешката на всичко!

# 542
Днес разносвам паралелно на двете половини на тялото си Noir Extreme Tom Ford for men и Noir Pour Femme Tom Ford for women.
Началото им при мен е тотално идентично. Следва лека разлика в развитията – при дамският вариант се откроява амбрата и флорална сладост, по-силен е и плътен. Мъжкият вариант е по-ефимерен, една идея по-дискретен и по-малко флорален, по-дървесен и по-лек, прибран го усещам. Кулфито е отчетливо и осезаемо и при двата парфюма. Дамският е по-излъчващ и сладък. Разликите са пренебрежими за моя нос. Повече сладост и смолистост за дамския срещу повече елегантност и дървесност за мъжкия. За необремения нос и лаика бих аминали спокойно за един и същ парфюм.
Скрит текст:

# 543
  • София
В духа на Tom Ford - пристигна ми White patchouli и го разнасям тези дни. Прекрасен е! Чист и женствен. Нямам, какво повече да кажа за него. Тези две думи просто го описват.
Днес стрелях на сляпо по един мъжки Tom Ford for men Extreme edt. Просто ей така. Без конкретна идея за подарък Bowtie (от кога си казвам, че ще спра за няколко месеца и всеки път правя едно и също)
Момичета, моля за съвет. Чудя се кой парфюм да избера. Ще има голямо събиране (не работно) с много хора два поредни дни. Ще се ходи и на бар след това. Искам нещо "по така". Помогнете, кой да взема с мен -Givenchy Ange ou Démon, Van Cleef & Arpels Ambre Imperial, Dior Poison girl, Givenchy L´Interdit, Jean Paul Gaultier Scandal by Night, Guerlain La Petite Robe Noire black perfecto или intense. Или поне два, за всяко излизане да има Laughing
Пък за през деня ще го мисля на момента като стягам багажа.

# 544
FatalSnare, познавам няколко от тези които си изброила и за бар бих избрала нощния скандал 🍸😈

# 545

Момичета дайте съвет Mon Guerlain Florale или Mon Guerlain Sensuelle да избера като подарък за една почитателка на Мон?  Кой е по близък до оригитала за да няма големи изненади,но и да е летен,траен.
Флорал лично на мен ми харесва повече от оригинала и е далеч по-траен. Но, определено не бих могла да го нося през лятото. Розовият божур се усеща отчетливо според мен, в базата има сходство с оригинала. Той е от малкото парфюми, лоито съм купила повторно в последните години.
Bloom of Rose едт е далеч по-свеж и летен, носи нещо в базата си от оригинала, но не е от най-трайните.
Intense също харесвам повече от оригинала, но не усещам дълго върху мен.

# 546
  • Sofia
В духа на Tom Ford - пристигна ми White patchouli и го разнасям тези дни. Прекрасен е! Чист и женствен. Нямам, какво повече да кажа за него. Тези две думи просто го описват.

Малеййй, как се разминаваме във възприятията на този парфюм.😁
За мен е ужасен. Върху моята приятелка мирише ужасно и само подушен от пръскалото - същата история.😃

По твоят въпрос, на бар разносвам Скандала, но оригинал, но Нощния също става, както и Пойзън Гърл. Секс парфюми.

И нещо интересно се случи. Преди дни се бях офъщяла с Бадема на ВКА и излизах вечерта. Тениската, след пране /като се ползва доста потентен ароматизатор/, изсъхнала, още по ръбовете миришеше на парфюма. Изненадах се много приятно.Simple Smile)

# 547
  • София
Затова ударих един Rochas L'Homme на сляпо, дано не съжаля. 😆
Valeri Cirilov - Няма как да сбъркаш и от там да съжалиш с  Rochas L'Homme - много добро и стилно предложение на марката, в което можем да видим прекрасен модерен прочит на по-класическото мъжко звучене. Ще ти хареса гарантирано.

# 548
  • София
Сънче, аз не го намирам за толкова отровен пачулито хахах. Имам чувството даже, че само аз си го усещам. Само първите минути е силен. После утихва и се усещат само цветята върху мен.
Това с изпрана тениска ми се е случвало в едно далечно лято преди 13 години с Crystal noir. Подозирам, че ако предозирам с Valentino Noir Absolu Musc Essence, също може да се усеща след пране Joy С него не съм толкова смела и повече от 4 пъти не пръскам.

# 549
  • София
Здравейте, дами!
Може ли да ми препоръчате свежо, лятно, леко сладко или леко гурме парфюмче подходящо за летните нощи, защото за дни си имам доста!

# 550
Да се допълня за So Scandal. След първите 3 часа изгуби почти цялата си сладост. Беше неочаквано развитие. За известно време усещах почти землист аромат, после пак си замириса на тубероза, но вече поутихнала.  Стана сякаш по-изискан, началото му е доста фриволно, но пък точно то прави парфюмът интересен. Трайността е поне 8 часа. Хубав парфюм, поне според първото ми впечатление. 

# 551
FatalSnare, познавам няколко от тези които си изброила и за бар бих избрала нощния скандал 🍸😈
+1

# 552
Здравейте, дами!
Може ли да ми препоръчате свежо, лятно, леко сладко или леко гурме парфюмче подходящо за летните нощи, защото за дни си имам доста!
https://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Amo-Ferragamo-46832.html

# 553
Колко сме единодушни в случая....и аз веднага си помислих за някоя от вариациите на Скандал.Дали заради рекламата, дали защото аз си го купих когато излезе точно за нощен клуб на плажа....не знам , но тези Скандали ги свързвам с луди купони и с любими хора Heart Heart Heart

# 554
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Shine-59129.html
Това ме грабна онзи ден, но сякаш не е с особена трайност; миналото лято носих Garden- a от същата линия🤨
Мнение или дори аналог, защото 200лв за такова фъс🤨🤨🤨

Общи условия

Активация на акаунт