E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~204

• 53 006
  • 736
  •   1
Отговори
# 225

Криси Hug

Приятен следобед! Hug

Благодаря за хубавите снимки! А за кръвното...Да кажем, че времето ни виновно! Wink

Хубав следобед!

# 226
Привет момичета Hug
Да не пропусна отново....Гости ми се губи в последно време....Да не би да е писала нещо, а да съм го пропуснала Thinking

Злати наистина съм объркала сериалите "Дъщерите на Гюнеш" и "Фазилет и нейните дъщери"....Но "Стая 309" съм го гледала, но нямам спомен за коя героиня става въпрос..
Скрит текст:
В горещините кръвното и на мен ви създава големи проблеми....Вчера бях с долна граница 60 и горна 142....Много голяма разлика и се чувствах много зле....В такива случай не зная какво да правя....направо се обърквам....
Както казва Криси времето е виновно....

Само на мен ли ми се стори, че Ипек беше превъзбудено на срещата със съучениците й, търсеше с поглед Окан....Брадаткато беше причината за тази превъзбуденост....

Фарук е много наранен, но се колебае....Струва ми се, че е по-склонен да вярва на майка си.....докато мисля, че Фикрет е убеден, че брат му е син на Гарип....макар да се извинява на Фарук....Може и да греша....но с такива впечатления останах тази вечер....

Не мога да елиминирам Ипек....Убедена съм, че именно тя разпалва у  Фикрет завистта и егоизма към брат му.....Завистта у Фикрет е като стара рана, а Ипек непрекъснато я разчовърква.....

# 227
Създателите на сериала, много ясно и концентрирано се спират на детайлите. Даже и да има грешки (което е нормално в един многосериен филм), тук грешки в психиката на героите не виждам. Няма случайни или излишни реплики, погледи, жестове.
Речта на Есма за истината и чистата съвест, не беше случайна. И всеки я слушаше според разбирането си. Но ми направи впечатление, че наблегнаха на нейната искреност и убеденост, в това, което казва. Мисля, че в предишния си коментар писах, че повечето хора не чуват истината. В тази сцена много ясно показаха, как истината минава покрай ушите и бива побеждавана от съмнението.
Кои се усъмниха в Есма? Най-силно Ипек, майка и, Фикрет. Фикрет се разклащаше, (ама той си е все разклатен) но везните натежаваха към съмнението.
За Фарук преживяването е нормално, отнася се за него. Той най-много вярва на майка си, но много детайли от нейното поведение, събуждаха съмнения.
Само и единствено Сюрея, не допусна и минимално съмнение. Тя беше убедена, че Есма не може да постъпи така. Не! Да, предложи на Фарук да направи ДНК тест, но това беше за негово успокоение. На нея такъв не и е необходим. Тя знае, че Есма няма да излъже за такова нещо.
Наблюдавайки персонажа в сериала от самото начало, всеки (от тези, които знаят за интригата) малко или много са изневерявали на съвестта си. За Ипек и майка и мога да кажа, че са оперирани от съвест. Фикрет, постоянно я гази, Фарук е допускал грешки, за които после съвестта го е гризяла. До сега само Сюрея, не е действала против съвестта си. Единствено на нея не и се е налагало да лъже, за да прикрие нещо, от което се страхува или срамува.
Това ми направи впечатление –  тя единствена вярваше на 100%, тя единствена не се усъмни.
Когато човек лъже, той знае, че всички останали лъжат, когато човек много лъже, той знае, че всички останали много лъжат. Харесвам тази фраза: „Крадеца вика, дръжте крадеца.“ Самодоволно-наглите физиономии на Къймет и Ипек, виковете и саркастичното подигравателно отношение към Есма на Фикрет. Фарук свел поглед, Сюрея гледа с открито лице.
Когато човек е искрен, много лесно бива лъган, той не допуска, че подмолността и лъжата, могат да бъдат начин на живот.
Точно затова психолози и съзнателно напреднали хора казват – „Другият е нашето огледало. Затова внимавайте в какво го обвинявате.“ Това не са мои думи. Прочела съм ги на много места. Но в живота си съм се убедила в достоверността им.  Всеки видя себе си в Есма, по отношение на…  дали Фарук е син на Гарип, или не.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 23:07 от Claire100

# 228
Букет от прекрасни  емоции, чудесен ден
с пожелание за много късмет от мен Flowers Four Leaf CloverHeartFlowers Four Leaf Clover
Добро утро Hug

Claire100 прекрасен анализ на чувствата и мислите на всички герои във връзка със съмнението, Фарук син ли е на Гарип или не.....
Това "съмнение" витае в главата на Юлфет от раждането на Фарук....При нея не е съмнение - за нея това е твърдение. Още тогава, тя е посяла това "съмнение" в главата на брат си и е създала напрежение в семейството му.....И след 40 години, тя е убедена, че Фарук е син на Гарип......

Цитат
Когато човек лъже, той знае, че всички останали лъжат, когато човек много лъже, той знае, че всички останали много лъжат.
Когато човек е искрен, много лесно бива лъган, той не допуска, че подмолността и лъжата, могат да бъдат начин на живот.
Точно затова психолози и съзнателно напреднали хора казват – „Другият е нашето огледало. Затова внимавайте в какво го обвинявате.“
Скоро ще видим кой, как ще реагира, когато излезе истината.....

# 229
.
          Добро утро!

Мама Ан:

"Фарук е много наранен, но се колебае....Струва ми се, че е по-склонен да вярва на майка си.....докато мисля, че Фикрет е убеден, че брат му е син на Гарип....макар да се извинява на Фарук....Може и да греша....но с такива впечатления останах тази вечер...."

Не грешиш. Първосигналният Фикрет веднага повярва. Почти не го постави под съмнение. Е, изломоти нещо от кумова срама пред Ипек вечерта. Фарук, нищо че него го касае, по-се колебае. Въпреки, че поведението и думите на Есма идват в подкрепа на казаното му от Сюрея.

Клер, направила си прекрасен анализ! Благодаря! Всяко изречение си е на  мястото си.

Ани, ми флиртува си Ипек. Всяка жена, особено ако е отрасла в дом с възможности и в еснафска среда, най-вече , обича да е в компанията на преуспял, малко или повече, мъж.

Хубава сряда!

# 230
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Благодаря за кафето и коментарите...Ани,Криси HeartHeart
Позагубих се....
Скрит текст:
Приключвам един труден одит, а следващият е за много кратко време извън София и ми е много напрегнато...
и нямам време да пиша...късно вечер само ви чета....Извинявайте...
"Добротата не трябва да се бърка със слабост, нито прошката с приемане. Въпросът е да знаеш, че обидата и негодуванието не са път към щастието."

Спокоен ден...

# 231
Гости важно е, да си добре....С работата ще се справиш, както винаги - Успех Hands Plus1

Криси - Фикрет винаги е бил егоист и завистлив....Разказа на Есма за колелото го потвърждава, че още от дете си е такъв....Още тогава родителите е трябвало да се погрижат да изкоренят този егоизъм и завист от характера на Фикрет. Сега вече е късно. Фикрет ще продължи да прави проблеми, докато не получи това, което иска.....

Следобедна почивка  Ice Cream

Днес Злати още не е наминавала....

# 232
Добър ден! HugHeart

Ани Hug Криси Hug Гости Hug,благодаря ви за споделеното!

Скрит текст:
Вчера през деня бях добре,но снощи отново имах проблеми!С кръвното бях добре,но явно покрай някои притеснения с ММ и нервите ми си оказаха влияние!

Цитат
🆕 от Аслы
Аслы куда-то отправилась с Оли, предполагаю, что в ветеренарную клинику. На первом фото посадила рядом на переднее сиденье и написала: "не забудьте пристегнуть ремни". А на втором такая милота. Видно Оли ее уже очень полюбил. Ремень безопасности не помог, не удержал, прижался к Аслы 😁❤🐶

Скрит текст:

Приятен следобед! Flowers Four Leaf CloverIcecream

ПП Докато пиша поста си и търся нови снимки ....Ани е наминала отново обедно....тук съм....

# 233
Цитат
Това "съмнение" витае в главата на Юлфет от раждането на Фарук....При нея не е съмнение - за нея това е твърдение. Още тогава, тя е посяла това "съмнение" в главата на брат си и е създала напрежение в семейството му......
Да, така е, Юлфет е убедена в нещо, което е витаело в главата й. А когато едно съмнение прерастне в убеждение, а от там и в твърдение, без да се е опира на факт, това вече си е психично разстройство, налудност. Всяко твърдение се доказва най-малко с един факт. То е само предположение. След като Юлфет е решила да обвинява и съди Есма, че е родила син на Гарип е била длъжна да го докаже, а не обратното - Есма да доказва истината.  Родено, едро на вид седмаче, не е факт. Но никой не е искал от нея доказателство, просто са я игнорирали - прогонили. Как да прости? Не може.
Цитат
И след 40 години, тя е убедена, че Фарук е син на Гарип.....
За нея това вече е истина. До края на живота си, тя е щяла да бъде убедена в това. Даже когато на такива хора се докаже с факт истината, те продължават да настояват на своето, като твърдят, че факта е фалшифициран. Но... колкото и да твърдят своята версия, вече не могат да владеят положението. Тогава са аут. Има немалко луди ходещи по улиците, крещейки своята си истина. Ние ги наричаме луди, но за тях ние сме такива. 
Но,  на мен Юлфет не ми е толкова интересна. Тя си е влязла в някакъв неин филм и си го играе години наред. Бяха ми интересни останалите. Как реагираха на думите на Юлфет и как реагираха на думите на Есма. Юлфет не я познават, но майка си познават много добре. Как Юлфет разбуни духовете, а Есма едва ли не прочете поредното си конско.
Колко лесно можем да бъдем разклатени хората, въпреки възпитанието, въпреки ценностите на които сме учени.

# 234
Добро утро Flowers SunflowerFlowers Four Leaf Clover

Ще се радвам, ако споделите кафето с мен Coffee

Клер чудесни размисли си споделила за Юлфет и нейното твърдение....
Имам излизане и нямам възможност да разсъждавам, но  Юлфет си отмъщава на Есма, защото Гарип не е отговорил на чувствата й....Ще видим спомени на Юлфет, какво се е случило след като Есма се е омъжила за брат й....
За снощния епизод - случиха се интересни неща, но нали Ипек ми е трън в очите, ще започна от нея....При разговора с майка й след срещата със съучениците, тя каза, че се чувства ужасно....че трябва да се движи с наведена глава в жилището.....Това потвърждава мислите ми, че Ипек не се е променила, а се е нагодила.....Но....мисля, че с предложението на Окан да започне работа във фирмата, тя май вече има друга мечта.....За Ипек семейство Боран са се провалили....и мечтата й вече е мираж....Но пък Окан е успял бизнесмен.....свободен е, ухажва я.....т.е. той е вариант за Ипек.....Далеч съм от мисълта, че Ипек се е влюбила в Окан.....Тя не е влюбена и във Фикрет....Просто при Ипек важи поговорката - "интереса клати феса".....
Нямам повече време....
Хубав и щастлив летен дан Flowers Four Leaf Clover

# 235
Добро утро! HugHeart

Ани Hug,идвам за кафето,макар моето реално да е към края си! Wink

нови от Аслъ и Джихан...ще садят цветя....

Скрит текст:

Желая ви приятен летен ден! Flowers Four Leaf CloverFlowers Cherry Blossom

# 236
Ето защо харесвам този сериал, въпреки всички недостатъци, които сценаристите допускат....
Всичко това, което гледам в сериала се случва и в реала....Всички сме се сблъсквали с подобни истории....
Непоносимостта ми към Ипек, расте с всеки изминал епизод...Някой беше писал, че е мислил, че е стигнала дъното, ама не....Тя продължава да копае.....Интригантката дори няма достойнство да си признае, че е сгрешила...Напротив, обърна всичко в своя полза....Направила го е заради Фарук, заради Есма, да не се разнасят клюки....Е, всички видяхме кой разнася клюките и кой потрива ръце, да докаже на Есма, че не е безгрешна....напротив, двете майка и дъщеря се радваха, че ще изобличат Есма като аморална.....
Сори, ама човек от време на време трябва да забравя за доброто възпитание.....Фарук трябваше да потърси сметка на Ипек в качеството на каква тя прави ДНК тест без неговото знание и съгласие.....Как се е сдобила с материал, за да направи теста.....
На практика в момента Фарук пое вината на Ипек....Нямам спомен Есма дали ще разбере, че Ипек е направила теста.....
Аз не бих поела вината на такова долно същество като Ипек.....
Сега ми се изясни, защо Есма не каза на синовете си и на Гарип причината за лошите им отношения с Юлфет....Юлфет упреква Есма, че заради нея брат й се е отказал от сестра си и е взел фамилното име на Есма....Тя не е искала да настройва синовете си против леля им....Но злобната Юлфет, дори и това не е разбрала.....
Много силен епизод......Hands Plus1

Злати Hug
Скрит текст:
Днес как си.....Имаш нужда от почивка сред природата....от зеленина, от песента на птичките....В неделя ходихме с една приятелка на село...Притесних се, че й губя времето и набързо свърших работата за която отидох....Полях цветята на зълва ми,  защото никой не е ходил 10 дни....Когато си тръгнахме й се извиних, че съм й загубила времето...А тя ми каза, че се учудва защо сме си тръгнали толкова рано...На нея й било толкова хубаво и мислила, че ще останем до вечерта....да отидем да се разходим до Дунава, да стои на хладно в двора, да слуша птичките как пеят, да гледа семейството щъркели...Каза, че е имала нужда от смяна на обстановката....и е много доволна.....

# 237
Цитат
Сега ми се изясни, защо Есма не каза на синовете си и на Гарип причината за лошите им отношения с Юлфет....Юлфет упреква Есма, че заради нея брат й се е отказал от сестра си и е взел фамилното име на Есма....Тя не е искала да настройва синовете си против леля им....Но злобната Юлфет, дори и това не е разбрала.....
Слушах внимателно гневните думи на Есма, но не можах да приема като аргумент, че не е казала на синовете си и на Гарип, за да не ги настройва срещу Юлфет. Още от самото начало тя ясно показа, че не и е приятно някой от тях да се сближава с Юлфет. С поведението и думите си, тя ги настройваше срещу нея. Гарип, нали посрещна Юлфет? Как реагира Есма? Когато видя Сюрея да говори с Юлфет, а после да и подготвя подарък – как реагира?
Серията беше силна, но някак си недоизпипана. Или може би са искали да покажат, че както синовете и не са проявили доверие към нея, така и тя не проявява такова към тях. Поне към Фарук. Добре, ядоса му се, защото си помисли, че той е направил теста. Гневът и беше толкова силен, че не му позволи да каже позицията си. Но в едно беше права – когато му каза, защо не я попитал. И въпреки, че беше права в това, не си дава сметка, че е невъзможно да бъде попитана за такова нещо. Поне такава, каквато я представят, мисля, че пак щеше да гръмне.  
Значи тя може да крие една интрига години наред, поради някакъв неин страх, може би, че ще бъде разбрана погрешно или… нямам обяснение. Но синът и трябва да застане срещу нея и да каже нещо, което би могло да я обиди. И щеше да я обиди. Защото зададе ли се такъв въпрос – това означава, че и няма доверие. Той по презумпция трябва да знае, че майка му винаги казва истината.
От Ипек, не съм очаквала друго поведение, че да коментирам постъпката и. До тук, тя си е такава, каквато си е била винаги. Поноси малко овчата кожа, но тя взе да се пооскубва. За по-нататък трябва да си купи нова.
Юлфет пък започна да се окайва, колко нещастна е била. Като че ли някой друг и стоварил това нещастие. Сее интриги и злоба и какво очаква? Любов и разбирателство в семейството. В следващите серии, ще видя какъв е бил живота й, и защо е решила не само тогава да каже, тази измислица, но и 40 години да я носи в себе си и да се самонавива и трови. Някъде прочетох, че била поомекнала или може би е станала добра. То всеки човек си има най-малко две страни – светла и тъмна, ама къташ ли си злобичката, подхранваш ли я, не можеш да очакваш любов.
Сетих се и за Адем и психоложката. Адем също с години е робувал на омразата. Бавно и постепенно разкриват безмерната любов на майка му. Не че не я видяхме в истеричните и постановки докато се самоуби, но сега виждаме, че се е държала  отвратително с него, когато е бил дете и е имал нужда от майчина подкрепа. Пастрока му го млати физически, майка му психически.

# 238
Добро утро Hug

Розово вълшебство днес Flowers Cherry Blossom

Claire100 не твърдя, че съм чула всичко казано от Есма, но тя каза /перифразирам/, че не е искала да настройва синовете си против леля им...Получава се едно противоречие - тя не иска да ги настройва против Юлфет, а в същото време се гневи, когато Сюрея и Гарип контактуват с нея.....
От личен опит знам, че в името на мира в семейството, съм премълчавала очевадни неща, които са ме наранявали.....
Юлфет обвинява Есма, че точно тези нейни брътвежи, че Фарук е син на Гарип, са причина брат й да прекрати всички отношения с нея....Аз така го разбирам - Юлфет обвинява Есма, че е нататрузила на брат си извънбрачния си син, но Есма не е трябвало да раздухва въпроса и Февзи да научава за тези съмнения на Юлфет.....Това е било между двете жени....Доколкото си спомням Юлфет снощи го каза пред всички......За мен Юлфет изобщо не е права....Защото ако Есма си беше премълчала пред съпруга си, за мен означава, че тя е гузна и ще потвърди съмненията на Юлфет.....
Сега Есма не желае да се раздухва този въпрос и затова мълчи за истинската причина за неразбирателството им с Юлфет.....
Не казвам, че Есма не допусна грешка, като кри от всички какъв е спора им с Юлфет...Но снощи, когато Юлфет слезе уж да търси Есма, много наивно се оправда за сплетните, които е направила....Тя каза, че брат й е застанал на страната на Есма и е прогонил сестра си, но след това  Февзи е изневерил на Есма и има извънбрачен син....Явно, че Юлфет не си дава сметка, че точно тя е посяла съмнения у брат си и това е причината за появата на Адем....Без да оправдавам Февзи, но за мен точно Юлфет е причина за сегашните проблеми на семейството....Видяхме какво е направила в миналото...подсказаха ни, че Юлфет финансира Адем, за да унищожи семейството на брат й....Ще видим още на какво е способна Юлфет.....

Днес е Света Марина - покровителка на здравето....Дай Боже здраве и щастие за нас и семействата ни Flowers Four Leaf Clover честито на именниците Flowers Hibiscus

# 239
Здравейте!
Ани HugДай Боже да сме здрави в това тежко време .

Прочетох при рускините не пише официално но ми изглежда вярна новина.
Хатидже Шендил след дълго отсъствие се завръща в историческа продукция по националния канал ТРТ.
Каста е официално обявен и се подготвят.Ще участва Буура Гюлсой ,Екин Коч  ,Лейля Лидия Тугутлу и Севда Ергинджи. Всички ми допадат и съм ги гледала без Севда. Не я харесвам  външно за качества нямам мнение.
Буура е отличен актьор ,Хатидже ще играе негова съпруга.  Май ще бъде солтан. Хич не ми се нрават исторически неща. И моя човек щеше да игреае  пират ,чалми ,бради но е тъмна мъгла около това . Бил се отказал пишат.
На есен ако има проект ще го зяпаме че ми липсва на екран . Злати Hug има много сериали за гледане и как успява аз един ми е трудно .
Хубав петъчен ден желая !

Общи условия

Активация на акаунт