Сега Есма не желае да се раздухва този въпрос и затова мълчи за истинската причина за неразбирателството им с Юлфет.....
Не казвам, че Есма не допусна грешка, като кри от всички какъв е спора им с Юлфет...Но снощи, когато Юлфет слезе уж да търси Есма, много наивно се оправда за сплетните, които е направила....Тя каза, че брат й е застанал на страната на Есма и е прогонил сестра си, но след това Февзи е изневерил на Есма и има извънбрачен син....Явно, че Юлфет не си дава сметка, че точно тя е посяла съмнения у брат си и това е причината за появата на Адем....
Не може да казва че тази интрига е само между двете жени. Тя не обвинява Есма за нещо, което Есма е направила спрямо нея - тогава да, двете би трябвало да се оправят. Но след като казва, че Детето е син на Гарип, тя вече намесва много хора. И както след време детето е станало мъж, това касае най-много него.
А какво би станало, ако Есма не беше казала на Февзи, ако Юлфет беше останала в семейството, и този проблем "между двете жени" също да остане, но между двете. Така може би е щяла да разпредели поравно нещастието между нея и Есма. Постоянно да и трови живота - насаме и да очаква Есма да се гърчи.
Разбира се, че е нормално понякога да се премълчи нещо, за да има мир в семейството. Но когато това нещо започне не само да подава глава, а започва да стоварва и последствия, трябва да се намери някаква пролука, картите да се сложат на масата. Добре, Есма не казва на децата... има си някакви нейни причини. Но тя не казва и на Гарип. Човекът, който е нейният единствен приятел. Човекът, с който иска да сподели живота си. Човекът, който също е обвинен, че има извънбрачен син. Него с какво би го наранила? Просто би му показала облика на Юлфет и вече няма да е сама.
И Юлфет в злобата си, и Есма в стремежа си да контролира семейството спомогнаха да се разрази тази буря. И не, в никакъв случай не ги поставям на един кантар. Всичко това е предизвикано от Юлфет, Есма няма никакъв принос. Тя просто трябваше да прояви и малко дипломатичност спрямо семейството си и Гарип,. Не може да иска синът и да застане пред нея с открито чело и да я попита, за нещо, което тя упорито крие. Точно това нейно криене предизвика макар и малките съмнения във Фарук.

От време на време ми водят внучката или аз ходя при тях!Колкото за инфото за Хатидже и аз мислех да пиша,тъй като го следя заради Севда! Аз я харесах в ''Забранената ябълка'' и с Онур Туна направиха чудесен тандем!...И Гости
Твоя рибар -Чачо се е отдал на любовта,не търси май сериал! 

горкия Назиф.....какво ли ще му се случи още......Е това е "да се напикаеш от страх..."