E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~204

• 52 320
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да, отвсякъде са си общочовешки. Затова филмът е толкова въздействащ. Виждаме какви хора бродят по земята, на какво са способни - всеки със своите си причини и амбиции. Осъзнаваме, че и в нашите животи има подобни хора... понякога откриваме себе си в някои от героите... така е.

# 61
Разбрах защо много харесвам този сериал. В него не проследявам само сюжета, даже и сюжета не е на челно място. Точно затова не мога да вложа силни емоции, когато има радостни сцени или крайно несправедливи. В него има много силни психологически отпратки или… много мъдрости за живота.
Просто знам, че живота се състои от низини и висини. Вече, някъде съм писала за тях, но и сега също е мястото да се споменат. Изкачването на висините става бавно, трудно – стъпка по стъпка. Винаги има предел. Стигайки до върха, трудно се стои на него, и за да се остане там трябват големи усилия. Но… не всичко зависи от нас самите. Може да сме на върха, да влагаме необходимите усилия, да спазваме традиции и правила, за да се задържим, но… и винаги има вероятност да бъдем сполетени от обстоятелства независещи от нас.  Да бъдем блъснати откъм гърба, да ни връхлети природно бедствие.  А падането, падането става невероятно бързо.
Целият път към върха, преодолян от семейство Боран, започнат от  предците им, продължен от поколенията за стотици години те са се изкачвали  и задържали на върха, всичко това беше срутено за няколко дни. Те всички вкупом паднаха долу.
В скрития текст съм записала думите в края на серията.
Скрит текст:
Всяка война има най-малко два фронта. Накрая едната страна печели, а другата губи. Всички победи са за сметка на нечии загуби. Но във вашата история преди да спечелите, първо трябва да загубите. Защото всеки път, когато губите се опитвате да докажете правотата си. Казвате, че съдбата е била против вас. Но, вместо да се примирите, можете да изберете да бъдете щастлив, може да го направите във всеки един момент. Да изберете любовта, да изберете спокойствието, да изберете да споделяте, да бъдете с хората, които ви обичат и ви приемат какъвто сте. Да изберете да ги обичате и да ги приемате такива, каквито са.
Не вярвам, че в тази история, богатството, фамилното име или многолюдното семейство правят фамилията Боран силна. Мисля, че това, което ги държи на крака, са изборите, които правят в края на деня. С каквито и трудности да се сблъскват, те избират да се държат един за друг. Сутрин когато се събудите може да започнете да пишете отначало… изборът е ваш.
Всеки пише собствената си история, дали съзнателно или не, хората преживяват това, което сънуват и за което мечтаят. И когато фантазиите им се променят, променя се и светът – няма изключения. Изборът е ваш.
В тези два, три абзаца е показана позицията на печелещите и губещите в живота. Не става въпрос за спечелени или загубени отделни битки, а за целия живот. Боран загубиха тази битка, битка в която даже не успяха да участват, бяха нападнати в гръб, те се сринаха. Но вместо да се предадат, те ще направят своя избор да продължат. Без да съм гледала сериала – знам – ще е много трудно. Те ще останат сами. Точно в такива периоди тълпата от т. нар. приятели ще се разпръсне, а истинските такива, ще останат до тях.
Адем главоломно се изкачи на върха, за който не е положил грам усилие. Извинявам се – положи – вложи измама, за да блъсне семейството и да се насади на мястото им. Ах тези бързи печалби, печалби носещи мимолетно удовлетворение.
Предстои цял сезон, продължавам да го следя с интерес. Но наистина най-вече се взирам за поуките. Сюжета е интересен, а и трябва да е, за да може да се наблегне на различни обстоятелства в живота, а от там и уроците.
По отношение на скрития текст, мога да проследя поведението и нрава на почти всеки от героите в сериала.
Цитат
Всеки пише собствената си история, дали съзнателно или не, хората преживяват това, което сънуват и за което мечтаят. И когато фантазиите им се променят, променя се и светът – няма изключения. Изборът е ваш.
(На мястото на фантазиите бих сложила мислите.) Светът се променя за нас, когато променим мисленето си. Точно затова ми е все още трудно да приема, че Ипек се промени от днес за утре, достатъчно беше само това, което и каза Есма и хоп… Ипек нова.
Много трудно се променя мисленето, невероятно трудно, но знам – променя се. Ще дам само един пример… с Есма. В началото тя ненавиждаше Сюрея – има си причина, нарушават се традициите. Такива истанбулски невести, според тогавашното и мислене, могат да разрушат устоите на Боран. Но с времето (не от днес за утре) с времето тя прогледна в Сюрея, видя потенциала и започна да променя мнението си за нея, а от там и отношението.

# 62
Добро слънчево утро Nature High Brightness

Да започнем деня и новата седмица с чаша ароматно кафе Coffee

И да си пожелаем хубав летен ден и успешна нова седмица Hug

Гости, jfjallen, mimeime, Claire100, Злати благодаря за споделеното Hug

Случващото се в сериала наистина предизвиква много размисли....Случващото се е много близко до реала....

Цитат
Осъзнаваме, че и в нашите животи има подобни хора... понякога откриваме себе си в някои от героите...

Hands Plus1

Цитат
Светът се променя за нас, когато променим мисленето си. Точно затова ми е все още трудно да приема, че Ипек се промени от днес за утре, достатъчно беше само това, което и каза Есма и хоп… Ипек нова.
Много трудно се променя мисленето, невероятно трудно, но знам – променя се. Ще дам само един пример… с Есма. В началото тя ненавиждаше Сюрея – има си причина, нарушават се традициите. Такива истанбулски невести, според тогавашното и мислене, могат да разрушат устоите на Боран. Но с времето (не от днес за утре) с времето тя прогледна в Сюрея, видя потенциала и започна да променя мнението си за нея, а от там и отношението.

Hands Plus1

Снощи се изкуших и погледнах части от предстоящите два  епизода в началото на трети сезон....
За мен Ипек не се е променила....същото го каза и Фикрет.....Няма да давам пример, защото ще навляза в неизлъчени до сега моменти.....и не искам да ви подвеждам.....

Но както при Есма, така и при Адем, промяната става именно чрез промяна в мисленето, затова е реалистично....Видяхме колко време отне на Есма да промени отношението си към Сюрея....И то е истинско....Истинска ще бъде и промяната при Адем....., но не и при Ипек....

Довечера ще отворим нова страница от живота на героите в Невестата....Абстрахирайте се от сцените с порасналата Яз....това е грешка на екипа, която те бързо осъзнаха и я поправиха.....Както се казва в една наша поговорка "Да не изгаряме юргана, заради една бълха...."

# 63
Здравейте,момичета!

Ани Hug,благодаря за сутрешното кафе,пожеланията и коментарите! Two Hearts

Аз не коментирам и защо ли пиша?...Thinking,но изскача по нещо ново та да го пусна...Wink

от вчера по случай Денят на бащата в Т-я....

Ози е пуснал Кузей....

от Еркан...със сина си Джано...
https://vk.com/erkanpetekkayafan?z=video-58520450_456240564%2F2f … pl_wall_-58520450

Еркан с екранните си деца....

и Аслъ с баща си....

Приятен ден и щастлива седмица! HugFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus

# 64
Злати

Цитат
Аз не коментирам и защо ли пиша?..

А, хубава работа....всеки е полезен с нещо....с коментари, с нови снимки за патроните, дори само с поздрав....
Скрит текст:
Днес мислех да търся Сиси, че започнах да се притеснявам....Thinking Дано да е всичко наред при нея....Hands Pray

Довечера започваме новия сезон.....За пръв път да завърши сезон, когато да няма много неизвестни...Разбрахме кой е новия собственик на конака....само не знаехме къде ще отиде семейството....
Сигурно си спомняте, колко разсъждавахме в края на втори сезон за водата...търсехме някаква символика.....

# 65
Добро късно утро! HugHeart

Ани Hug
Скрит текст:
И аз мисля за Сиси....не смея да звънна!
Сутринта ходих да си направя пълна кръвна картина за годишния профилактичен преглед!Личната ми дава направление само за холестерола и триглицеридите!А има промоция на лаболатория в нашия район!И лаптопа пак ми се обновява и окъснях!

Официалната страница на „ИН” в YouTube от вчера публикува втората част от видеото с песни от поредицата, изпълнени от Аслъ Енвер. Видеоклипът се нарича "Superb Performance by Sureya"/''Великолепните изпълнения на Сюрейя'' и  включва следните 5 песни.
Първата част на видеото с песни, изпълнени от Аслъ в „ИН”, може да бъде видяна на линка-
https://youtu.be/ZRfK7xyOPaI...аз съм го пуснала напред в темата,но някой може да е пропуснал да ги чуе...

https://youtu.be/OYPQsgMHons

Приятен ден на всички! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverFlowers Cherry Blossom

# 66
Привет Hug

Злати нарано мислех да споделя с вас кафето си, но последния пост беше мой и се отказах...След това трябваше да отида
Скрит текст:
на гробища, че не бях ходила от задушница....Дъждовете така са забили пръстта, че беше невъзможно да се копне....само полях....и изчистих тревичката...след това ходих да се разправям с администрацията.....Наслагали са контейнери, които периодично пълнят с вода, но контейнера, който е най-близо, така е сложена канелката, че не могат да се пълнят бутилки...Когато ходих на задушница, ходих да им кажа да го оправят....и както очаквах нищо не са направили....този път шефа беше там, че го водих на място....дадох му една бутилка да ми покаже как се пълни...разбира се, не се получи....Обеща, че ще го оправят....ама на обещания не вярвам....

Вчера пропуснах да отразя снимките на Кузей....много е сладък....Hug

Сякаш първия епизод от трети сезон на Невестата, не се е харесал...или поне не предполага коментари....
Когато човек е полезен е търсен....но когато изпадне в беда най-добре си проличава, кои са истинските приятели....На времето Фарук е спасил Окан от фалит....сега и той се ослуша...Е, все пак само той ще му подаде ръка....но в последствие ще му създаде много проблеми.....
Леля Юлфет по подобие на Рейхан използва Адем, за да отмъсти на Есма....
На този етап дизайнерката е голяма откачалка, но на по-късно на мен ми става много симпатична....
Довечера Акиф ще донесе благата вест....появява се светлинка на хоризонта.....

Хубав остатък от деня и да бъдем здрави....Flowers Four Leaf Clover

# 67
Здравейте. Къде мога да гледам  сериите от четвъртък и петък. Предварително благодаря

# 68
  • София
Здравейте. Къде мога да гледам  сериите от четвъртък и петък. Предварително благодаря

Ако си в България - в БТВ плюс може да се гледат сериите 1 - 2 седмици назад.

# 69
  • София
Скрит текст:
Привет Hug

Злати нарано мислех да споделя с вас кафето си, но последния пост беше мой и се отказах...След това трябваше да отида
Скрит текст:
на гробища, че не бях ходила от задушница....Дъждовете така са забили пръстта, че беше невъзможно да се копне....само полях....и изчистих тревичката...след това ходих да се разправям с администрацията.....Наслагали са контейнери, които периодично пълнят с вода, но контейнера, който е най-близо, така е сложена канелката, че не могат да се пълнят бутилки...Когато ходих на задушница, ходих да им кажа да го оправят....и както очаквах нищо не са направили....този път шефа беше там, че го водих на място....дадох му една бутилка да ми покаже как се пълни...разбира се, не се получи....Обеща, че ще го оправят....ама на обещания не вярвам....

Вчера пропуснах да отразя снимките на Кузей....много е сладък....Hug
Сякаш първия епизод от трети сезон на Невестата, не се е харесал...или поне не предполага коментари....
Скрит текст:
Когато човек е полезен е търсен....но когато изпадне в беда най-добре си проличава, кои са истинските приятели....На времето Фарук е спасил Окан от фалит....сега и той се ослуша...Е, все пак само той ще му подаде ръка....но в последствие ще му създаде много проблеми.....
Леля Юлфет по подобие на Рейхан използва Адем, за да отмъсти на Есма....
На този етап дизайнерката е голяма откачалка, но на по-късно на мен ми става много симпатична....
Довечера Акиф ще донесе благата вест....появява се светлинка на хоризонта.....

Хубав остатък от деня и да бъдем здрави....Flowers Four Leaf Clover
Аз лично, още не мога да се отърся от началото на серията... що за измислица!

Колкото до неволите на Фарук. Изобщо, ама изобщо не съм се и съмнявала, че така ще постъпят с него. Когато човек падне, много бързо "приятелите" и въобще обществото забравят колко е бил значим. Хората са големи егоисти принципно. Страх ги е, че ако помогнат може да навредят на себе си. Сакън!
В такива моменти човек/животът отсява приятелствата...

Старият сезон завърши с присъствието на Дилара, в този изчезна (засега и за нас - зрителите), любопитно ми е... Rolling Eyes

Да не пропусна коментар и за моят "любимец" Фикрет. Маминият лигльо. Срамежливко. "Много му е неудобно" от семейството... И, какво направи? Изчезна. Остави някой друг да се бори, някой друг да ги спасява. Както винаги! ... после, защо му нямаха доверие... ами, ето затова - защото си леке, моето момче. Дори и от децата си не се интересува. Едното проходи без дори и да разбере, а другото не знам дали изобщо го е виждал на живо.
Отново се прояви като инфантил. Извинявам се, ако съм малко груба, но това е искреното ми мнение по темата. С Ипек много добре си пасват, като крушка с опашка са. Както казва ММ "Господ е събирач".

# 70
За Фикрет споделям мнението от последния коментар. Вместо да остане до децата отиде да ближе рани. И въпреки това семейството пак остана добре настроено към него, а Ипек не е разбирам изобщо. Като майка на две деца да го дондурка и него, че и да му се моли да дойде да ги види. До някъде се опитват да я покажат в друга светлина, но според мен тя ще си остане с лек привкус на завист и интрига.
Къщичката до морето ми е много сладка, Сюрея и Есма са страхотни. Тепърва предстоят интересни събития.

# 71
А какво изобщо беше това с порасналата Яз и остарялата психоложка?

# 72
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Първите 2 епизода от 3 сезон аха да ме откажат да гледам ИН така, че не очаквайте да ги коментирам Kissing Heart

# 73
svetli333 както е писала Aisha опитай на БТВ плюс, ако не стане можеш да изгледаш Истанбулска невеста - еп.53 Бг.суб.....https://vbox7-mp3.info/%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B9-vbox … D1%83%D0%B1..html

mimeime

Цитат
Да не пропусна коментар и за моят "любимец" Фикрет. Маминият лигльо. Срамежливко. "Много му е неудобно" от семейството... И, какво направи? Изчезна. Остави някой друг да се бори, някой друг да ги спасява. Както винаги! ... после, защо му нямаха доверие... ами, ето затова - защото си леке, моето момче. Дори и от децата си не се интересува. Едното проходи без дори и да разбере, а другото не знам дали изобщо го е виждал на живо.
Отново се прояви като инфантил. Извинявам се, ако съм малко груба, но това е искреното ми мнение по темата. С Ипек много добре си пасват, като крушка с опашка са. Както казва ММ "Господ е събирач".

Напълно споделям мнението ти за Фикрет и Ипек....И двамата са въздухари.....Фикрет се скри като мишок....нали беше голямата работа....

А какво изобщо беше това с порасналата Яз и остарялата психоложка?

Грешка на екипа....

Искали са да следват историята в романа. Там Фарук е представен като пройдоха..., а Сюрея се опитва да угоди на Есма султан....Веднъж когато Сюрея къпе свекърва си, Есма умира в хамама....в книгата дъщерята на Сюрея и Фарук се казва Ала....Та Ала е видяла това и упреква майка си, че е убила баба й Есма....На края Сюрея се обесва пред дъщеря си.....
Но след като излъчиха първите два епизода от трети сезон, рейтинга се срина. Екипа са разбрали, че са допуснали грешка и се отказват от тази история....
Скрит текст:
В сериала Есма е болна от алцхаймер. Когато Гарип умира, Есма живее в измислен свят...Веднъж паметта й се връща и Есма разбира, че не е с акъла си и моли Сюрея да й помогне да умре, за да не става за смях....Сюрея й отказва и на практика Есма умира от смъртта си.....
Няма безгрешни хора....Но за всяка грешка има и прошка.....

Здравейте момичета,
Първите 2 епизода от 3 сезон аха да ме откажат да гледам ИН така, че не очаквайте да ги коментирам Kissing Heart

Освен порасналата Яз, другото си е много истинско....
Довечера например ще има много вълнуваща сцена с Фарук и Осман...Не пропускайте епизода....

# 74
  • Плевен / София
Ани, разбира се, че имах впредвид порасналата Яз. Иначе видяхме Сюрея, която отново обединява и дава надежда на всички,  че ще се справят.

Общи условия

Активация на акаунт