E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~204

• 52 314
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
А на мен пък ми стана изключително интересно да видя това алтернативно бъдеще. Жалко, че хората не са го възприели. Обичам такива обрати.

# 76
Привет момичета Hug
Бързам да споделя едно новина...Преведен е романа „Върни се към живота“ от турската психиатърка Гюлсерен Будайъджъоглу, която разказва истинската история, залегнала в основата на хитовия тв сериал „Завинаги“.
Вижте повече тук:
https://www.ozone.bg/product/varni-se-kam-zhivota-zavinagi/?utm_ … 03tecPA_2JFoONkZQ

# 77
Добро утро! HugHeartFlowers Hibiscus

Честито на именниците днес!Да са живи и здрави! Flowers Bouquet

Ани Hug,благодаря за инфото!

На всички за коментарите! Hug

Желая ви приятна сряда! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverFlowers Cherry Blossom

# 78
Цитат
А на мен пък ми стана изключително интересно да видя това алтернативно бъдеще. Жалко, че хората не са го възприели. Обичам такива обрати.
Малко съм объркана от това, че в основата на сериала е романът „Върни се към живота“. Обикновено, когато се правят филми по истински истории, се придържат към истинския път на развитие на главните герои. Различието идва от смяната на имената, понякога и на мястото, където се е случило събитието, има художествени добавки, но историята се запазва.
Тук обаче фабулата не е спазена. Казват, че героят от романа има „малко общо“ с този от сериала. Аз бих казала – има само едно общо, това че е син от богато семейство. А Фарук си е базисен герой. Благодарение на него сериала има това развитие. Неговият образ е напълно променен. Ако характера му беше такъв, какъвто е в романа, абсурдно е Сюрея да бъде изградена като една добра снаха, съпруга и майка.
При единия случай (романа) и при другия случай (сериала), няма никаква логическа последователност, и има много малко фактологическа. Факта, че Фарук (от романа) е пияница и харчи семейното наследство, че Сюрея има три бременности в които загубва децата си, че той е агресивен към нея,  е нормално да я докара  до лудост.
И да, бих гледала и сериал по действителните обрати, които са се случили, но те не стават изведнъж, те стават с времето – с натрупване на преживяванията… и в един момент, този който е потискал изригва. Но… не може два сезона да има линия на израстване в отношението между Фарук и Сюрея, да дават Фарук като отговорен и силен мъж и третият сезон да започва с думите на дъщеря и: „Вие не знаете истинското и лице, и Вас Ви е излъгала.“ Защото вече е ясно, че героинята от романа такава, каквато е станала е благодарение на кошмарния живот, който е живяла в имението.
Ако прочета книгата, то ще е да видя съвсем друга история и ще е под наслова – как една жена деградира и се срива психически (въпреки потенциала си), благодарение на отношението на съпруга и и свекърва и.
Сериала го гледам като – как една жена израства, благодарение на потенциала си и отношението на съпруга и и свекърва й.

# 79
Здравейте на Еньовден - празник на билките, празник на здравето Flowers Cherry BlossomFlowers Four Leaf Clover

Лековито биле съм набрала...
Свежест, здраве, обич съм събрала
HeartFlowers Bouquet

Злати честит празник - бъдете здрави, това е най-голямото богатство......

Както каза Сюрея на Есма....."Нали сме здрави и всички сме заедно....."

Снощи ми направи впечатление, че когато дойде Фикрет, Фарук не стана да го посрещне и прегърне, но посрещна Акиф, прегърна го и искрено се зарадва.....
Много ми хареса и много се развълнувах от разговора на Осман и Фарук....Колко естествено и непринудено, Осман благодари на брат си, за всички грижи които е положил за семейството, след като баща им е починал и Фарук е трябвало да заеме неговото място като глава на семейството.....Сигурно не е бил готов за такава отговорна задача....Може би е допускал грешки, но е разширил дейността на фирмата, която им е оставил баща им...умножил е богатството.....Осман е благодарен за разлика от Фикрет....А какво направи Фикрет....не без помощта на Ипек.....
Ако Фикрет се беше разделил с Ипек и беше заживял с Есра, мисля, че щеше да се промени и може би това, което се случи сега, нямаше да стане.....
Фикрет винаги е завиждал на брат си....но Ипек подклаждаше това чувство, за да постигне мечтата си......
Не оправдавам Фикрет, но за мен Ипек е главния виновник за случилото се......

Хубав слънчев ден Nature High Brightness

ПП Claire100 когато гледахме сериала онлайн, мамашите бяха публикували едно интервю с психоложката автор на романа.  Тя беше казала, че в романа са включени много човешки съдби и на други хора, които са се лекували в клиниката....По спомени, от разказа на авторката, това момиче, което е представено като дъщеря на Фарук и Сюрея на практика е дъщерята на Ипек и Фикрет, но заради конфиденциалност са променени героите....Докато публикуваха извадки от книгата, повечето от момичетата които гледахме онлайн сериала се питахме не става ли въпрос за Ипек, а не за Сюрея.....
За мен има логика дъщерята на Ипек да има психически проблеми, след като майка й се е обесила пред очите й....Чела съм, че понякога психичните проблеми са наследствени....в резултат на стрес или други емоционални състояния могат да отключат психични проблеми.....А в рода на Ипек видяхме, че има такива хора...
Когато Сюрея беше при психоложката спомена, че знае, че не приема роднини, а те с Адем, макар да нямат кръвна връзка са роднини....
Така, че за мен това е дъщерята на Ипек.....

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 10:52 от MAMA-AN

# 80
Мама Ан,  приемам напълно това, което казваш по отношение на книгата. Поне това съм забелязала, когато се правят филми по истински истории. Променят се имена, добавят се допълнителни персонажи. И си права, когато казваше, че началото на трети сезон си е една грешка на сценаристите. Може би са искали да направят един по-разнообразен сюжет, но... наистина не се покриват думите и омразата на дъщерята на Сюрея, с това, което показаха за нея (даже и зад кулисите) първите два сезона.
А за снощната серия, ще се спра само на два персонажа.
 Единият Фикрет, другата Дилара.
И двамата много яростно обвиняваха Фикрет – Фарук, Дилара – Сюрея, за неща, които те направиха сега.
Фикрет обвиняваше Фарук, че когато Сюрея заминала за Прага, се е отдръпнал  и е изоставил управлението на фирмата и семейството си.
Дилара обвини Сюрея, че когато научи Истината за Бегюм, изчезна и на никой не се обади.
Спомням си как и двамата бяха силно запенени в обвиненията си.
Сега Фикрет се покри, благодарение на последствията си от собственото си желание да бъде над Фарук. Поддаде се на влиянието на Ипек и Адем, които упорито му внушаваха, че трябва да отнеме първенството на брат си, защото видите ли, той е много по-способен. Е, отне го. Но там където не очакваше. Няма равен на него в това да руши. Градежа ще го оставим на Фарук.
Дилара също научи истина. Истина, която не я засягаше пряко нея, истина за нрава на Адем. Винаги го защитаваше с нокти и зъби, нищо че характерчето му вадеше очи. Но след като видя фактите, аргументите и за защита се сринаха. Да, тя се скри от Адем,  но и Сюрея се скри от Фарук. И двете знаят, че криейки се от един човек, се налага да се криеш от всички, защото тайната е тайна само когато я знае един.
Но защо Дилара навремето толкова яростно нападна Сюрея, че е побягнала и на никой не се е обадила? Защо навремето Фикрет така яростно нападна Фарук, че се е отдръпнал от семейството? И защо след като не одобряват такова поведение в другите, те самите го правят? Това са обвиненията, това са възмущенията. Да не искаш да вложиш разбиране, а да сочиш с пръст. Особено, когато се съревноваваш или завиждаш.
Фикрет се съревноваваше с брат си, за първенство, естествено му и завиждаше.
Дилара – сама го каза. "Да, Сюрея се върна, защото знаеше колко много я обича Фарук." Тя самата не успя да се докосне до такава любов. И преди съм споменавала за завистта и, и сега така го почувствах.

# 81
Мама Ан,  приемам напълно това, което казваш по отношение на книгата. Поне това съм забелязала, когато се правят филми по истински истории. Променят се имена, добавят се допълнителни персонажи. И си права, когато казваше, че началото на трети сезон си е една грешка на сценаристите. Може би са искали да направят един по-разнообразен сюжет, но... наистина не се покриват думите и омразата на дъщерята на Сюрея, с това, което показаха за нея (даже и зад кулисите) първите два сезона.
А за снощната серия, ще се спра само на два персонажа.
 Единият Фикрет, другата Дилара.
И двамата много яростно обвиняваха Фикрет – Фарук, Дилара – Сюрея, за неща, които те направиха сега.
Фикрет обвиняваше Фарук, че когато Сюрея заминала за Прага, се е отдръпнал  и е изоставил управлението на фирмата и семейството си.
Дилара обвини Сюрея, че когато научи Истината за Бегюм, изчезна и на никой не се обади.
Спомням си как и двамата бяха силно запенени в обвиненията си.
Сега Фикрет се покри, благодарение на последствията си от собственото си желание да бъде над Фарук. Поддаде се на влиянието на Ипек и Адем, които упорито му внушаваха, че трябва да отнеме първенството на брат си, защото видите ли, той е много по-способен. Е, отне го. Но там където не очакваше. Няма равен на него в това да руши. Градежа ще го оставим на Фарук.
Дилара също научи истина. Истина, която не я засягаше пряко нея, истина за нрава на Адем. Винаги го защитаваше с нокти и зъби, нищо че характерчето му вадеше очи. Но след като видя фактите, аргументите и за защита се сринаха. Да, тя се скри от Адем,  но и Сюрея се скри от Фарук. И двете знаят, че криейки се от един човек, се налага да се криеш от всички, защото тайната е тайна само когато я знае един.
Но защо Дилара навремето толкова яростно нападна Сюрея, че е побягнала и на никой не се е обадила? Защо навремето Фикрет така яростно нападна Фарук, че се е отдръпнал от семейството? И защо след като не одобряват такова поведение в другите, те самите го правят? Това са обвиненията, това са възмущенията. Да не искаш да вложиш разбиране, а да сочиш с пръст. Особено, когато се съревноваваш или завиждаш.
Фикрет се съревноваваше с брат си, за първенство, естествено му и завиждаше.
Дилара – сама го каза. "Да, Сюрея се върна, защото знаеше колко много я обича Фарук." Тя самата не успя да се докосне до такава любов. И преди съм споменавала за завистта и, и сега така го почувствах.

Claire100 не бих могла да го напиша по-добре - благодаря ти Hug

Не веднъж съм споделяла, че тъкмо да се зарадвам на Фикрет и той ме опровергава вършейки някоя глупост....Към Дилара имам резерви още в началото на първи сезон, когато излъга Сюрея, че е изтеглила кредит за школата....Тогава си казах....Те двете със Сюрея непрекъснато говорят, че са като сестри....Как повярва на Адем познавайки го от два петъка и излъга сестра си.....Често съм виждала завист от страна на Дилара за любовта на Фарук и Сюрея...И наистина аргументите й свършиха....нямаше как да защитава повече Адем....Видя, че царя е гол....
Още ще ме разочарова Дилара....Но няма да издавам....

# 82
Цитат
Те двете със Сюрея непрекъснато говорят, че са като сестри....Как повярва на Адем познавайки го от два петъка и излъга сестра си.....
Аз имам особено мнение за сестринско, братските отношения. Разбира се, не за всички.
Имаме двама братя - истински, не на думи - как така единият брат повярва на Адем, почти толкова бързо, колкото и Дилара... и излъга брат си?
За базата на едно истинско отношение само кръвната връзка не е достатъчна. Ако между две сестри или братя, няма приятелство - истинско приятелство, изградено върху доверие, предателството рано или късно се случва. Историята е пълна с враждите между братя и сестри. То и човечеството май така е започнало.Disappointed Relieved
В един от коментарите си беше написала как Фарук станал да посрещне Акиф, но когато Фикрет е дошъл, не е станал. Ами единият му е приятел - истински. Даже и когато не изпълнява някои от нарежданията му, той го прави за негово добро, а не за собствено облагодетелстване. Как да не стане на крака да го посрещне? А Фикрет му е само брат, да Фарук никога няма да го остави, ще се бори за него, но... този негов брат постъпи като враг.

# 83
Цитат
Ами единият му е приятел - истински. Даже и когато не изпълнява някои от нарежданията му, той го прави за негово добро, а не за собствено облагодетелстване. Как да не стане на крака да го посрещне? А Фикрет му е само брат, да Фарук никога няма да го остави, ще се бори за него, но... този негов брат постъпи като враг.

Права си Hands Plus1
Той и Адем  го каза на Фарук  - когато имаш брат като Фикрет, не са ти нужни други врагове....

По отношение на братята и сестрите, една колежка имаше  много точна приказка "От братя и сестри не можеш да се разминеш в съда...."

# 84
            Привети, момичета!

Клер, не знам каква ти е професията, но анализите ти само на тази страница са блестящи. И съм напълно съгласна с теб. За рушащия Фикрет и градивния Фарук. Ами да - когато си воден от болна амбиция основана на завист как няма да рушиш. Пък и интелектът му никакъв го няма. Ако извършва нещо то е благодарение на даденостите, които ги има - семейнство, образование. Няма нито интелекта, нито размаха на Фарук. Този герой до края ме дразнеше ужасно. Бих казала, че повече и от Адем. И понеже пиша на пресекулки току-що Фикрет потвърди това в тазвечерната серия. Още в началото.
            А що се отнася до взаимоотношения братя-сестри, за съжаление и двете с мама-Ан сте прави. Затова добрият приятел и добрият съсед често са по-ценни.
           Книгата една ли ще ми хареса. И слава Богу, че сериалът е облагороден.

"    Обикновено, когато се правят филми по истински истории, се придържат към истинския път на развитие на главните герои."     

Съвсем не е задължително! Има и други такива случаи. По-точно романи-екранизация. Например "Каква е вината на Фатмагюл" Главният герой в романа е пълна противоположност. Но сериалите имат и своята кауза. Да възпитават, да "облагородяват". Особено една нация с голяма азиатска територия и азиатски манталитет.

# 85
Цитат
Клер, не знам каква ти е професията,
ORS/KRISI, Благодаря за хубавите думи, но анализите ми не идват от професионален опит, професията ми е на другия полюс - машинен инженер. Но личният ми интерес откакто съм навлязла в съзнателния си живот (след детството), винаги е бил взаимоотношението между хората. Няма значение в каква насока - семейни, любовни, приятелски, служебни... Имала съм стотици въпроси - Защо? Търсих отговорите в книги, филми, но най-вече в живия живот. Много отговори на въпросите ми има и тук в този сериал. Дали защото е по книга на психоложка, не знам. Но той е много реалистичен.
От скоро започнах да гледам турски сериали. И затова не съм чувала даже за  "Каква е вината на Фатмагюл". Затова съм написала, че филмите по действителен случай, които съм гледала следват линията на живота на героите. Но напълно приемам, що се отнася до "Завинаги", че развитието на сюжета в тази насока е много по-поучителен или по-точно, както си го казала - облагородяващ, възпитателен. Не мога да говоря с пълно разбиране за една култура, в която не съм живяла, а само съм чела и слушала за нея. Мой познат ми казва: "Не гледай тези филми, не се подвеждай, те нямат нищо общо с начина им на живот." Особено за отношението на голяма част от мъжете към жените. Но... аз си ги гледам, интересувам се от посланието на филма, даже много често давам примери от него.

# 86

Клер, правилно са ти казали, че това не е истинският живот в Турция. То затова и доста от сериалите им са с тендециозна насоченост.  Но ги гледаме точно заради това желание за семейственост, справедливост, ценности. За съжаление от доста време сценариите им куцат. Дори аз самата не съм им вече този фен и рядко включвам нови заглавия в гледането си. Но ти си попаднала на свестен сериал. Един от малкото напоследък с добър сценарий. Само не съм съгласна с превода на наименованието. Защото оригиналното заглавие е "Истанбулска невеста". Появяването на невестата от Истанбул провокира цялото действие в закостенелия конак. В това е и замисълът. А Завинаги е реплика на главният герой към главната героиня, че ще бъдат заедно завинаги. Но това е част от общото.

А що се отнася до интересът ти към човешките взаимоотношения - това е не една Вселена. И ...явно психолотията е загубила от това, че не си се посветила на нея. Laughing В този сериал има много философска психология. Поднесена по ненатрапчив, завладяващ начин!

Лека!

# 87
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Добро утро ! Simple Smile))
Не слагайте в сутрешното кафе вчерашните горчиви спомени ... Подсладете го с днешните радостни надежди!
Чудесен ден с радостни преживявания за всички ...

Криси 😍
Различни послания дава този сериал. Едното беше, че независимо от вероятността от увреждания, всяко дете има право да се роди, да живее. Прекрасни послания има и в разговорите на психоложката с Адем.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 08:29 от gostenka68

# 88
Добро утро Hug
Време е за кафе Coffee

Криси , радвам се, да те видя отново при нас Hug

Наистина този сериал е един от малкото нови сериали с добър сценарии........Hands Plus1

Снощи Фикрет ни показа, че не търпи поражение....Юлфет се държа отвратително, но Фарук успя да тушира раздразнението си, но не  и Фикрет....Както знаем, Фикрат е бил любимеца на татко.....и това не е без значение....А Фарук е трябвало винаги да се доказва....и причината за това е именно Юлфет....И до днес тя е убедена, че Фарук е син на Гарип.....
Направи ми впечатление, че Сюрея се опитва да успокои Есма, говори с надежда.....При същите условия живее и Ипек.....но глезлата натовари Есма.......и няколко пъти ще намекне, че Сюрея е отишла в Истанбул, а тя стои в тази пустош.....
Довечера ще видим, какво ще направи Есма......

Докато пиша Гости ни е сервирала кафето....Hug

Хубав ден и добро настроение Hug

# 89
Добро утро! Hug Flowers Hibiscus

Гости Hug Ани Hug,благодаря за кафето и пожеланията! Two Hearts

Криси Hug,радвам се,че си наминала в темата!

Клер HugHands Plus1

новата снимка с Еркан е от видеото... поздравява приятеля си за деня на сватбата му и иска прошка, тъй като той не може да дойде....много е далеч, и съветва по-бързо да направи дете...Simple Smile

и видеото...
https://vk.com/erkanpetekkayafan?z=video-58520450_456240566%2Fc1 … pl_wall_-58520450

Желая ви приятен ден! HugFlowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт