E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~204

• 52 316
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Плевен / София
Животът е пътешествие, а най-добрите спирки са специалните хора...
Ани, Злати, Криси...Сиси дано са добре вкъщи...

# 91
Днес си върнах повторението на сериите по Бтв, дават го към 04:00ч. Серията беше за Есма и Сюрея, когато беше забременяла с първото си бебе и беше говорила с нея открито, че няма да търпи повече унижения. Есма се преструваше на болна. Адем тъкмо беше омаял Дилара и я беше убедил да купи школата за нея. Как само погледнах от друг ъгъл събитията! Определено Дилара се оказа доста подмолна и я излъга най - нагло. На всичкото от горе Сюрея отиде в школата и искаше да и сподели за ситуацията с Есма, а тя веднага я обвини, че се е променила и не се интересува от мечтата им. Как се е борила за нея и сега я осъществява, а тя говори за Боран. Осъществява я с парите на Адем, който не познава, толкова грозна постъпка... Аз съм гледала и знам какво става, но сега връщайки го откривам много завист в нейните очи, определено се поблязни по лесното и не послуша приятелския съвет... Не знам, сигурно ако го гледам след време пак ще мисля по друг начин..
   И за "изнасилването" на Ипек тогава имах друго мнение, а сега вече е коренно различно...

# 92
Днес си върнах повторението на сериите по Бтв, дават го към 04:00ч. Серията беше за Есма и Сюрея, когато беше забременяла с първото си бебе и беше говорила с нея открито, че няма да търпи повече унижения. Есма се преструваше на болна. Адем тъкмо беше омаял Дилара и я беше убедил да купи школата за нея. Как само погледнах от друг ъгъл събитията! Определено Дилара се оказа доста подмолна и я излъга най - нагло. На всичкото от горе Сюрея отиде в школата и искаше да и сподели за ситуацията с Есма, а тя веднага я обвини, че се е променила и не се интересува от мечтата им. Как се е борила за нея и сега я осъществява, а тя говори за Боран. Осъществява я с парите на Адем, който не познава, толкова грозна постъпка... Аз съм гледала и знам какво става, но сега връщайки го откривам много завист в нейните очи, определено се поблязни по лесното и не послуша приятелския съвет... Не знам, сигурно ако го гледам след време пак ще мисля по друг начин..
   И за "изнасилването" на Ипек тогава имах друго мнение, а сега вече е коренно различно...

Така е.....Колкото повече епизоди, толкова повече мнението за някои героите се променя....При всяко следващо гледане се откриват неща, на които преди това не сме обърнали внимание, или не са ни впечатлили....
Бях много критикувана, че мнението ми е формирано на база на целия сериал, а не на това, което е излъчено до момента...Че с Гости сме разказали целия сериал....Няма как да стане след като съм изгледала целия сериал....Разбира се, че мнението ми е формирано от всичко видяно.....И както се вижда не сме разказали целия сериал...има още много неизвестни за тези, които не са го гледали.....
Например още неща предстои да видим за Ипек....Флирта й с Окан.....Ще прозре истината защо се е омъжила за мъж, когото не обича.....
Много неща предстои да видим още....

Злати, Гости, Claire100 HugHugHug

# 93
Охо, нямам търпение да видя тези неща при Ипек. Тя ми е изключително интересна, макар и много дразнеща. Харесвам визуално актрисата (само че се чудя дали си е правила операция на носа, много е тънък).
Малко се дразня, че решиха да я превърнат в хрисима и добра. Не вярвам, че човек с нейния проклет характер може толкова кардинално да се промени.
А може ли да ме насочите къде е този момент с “изнасилването”, защото не съм го гледала?

# 94
  • Плевен / София
Охо, нямам търпение да видя тези неща при Ипек. Тя ми е изключително интересна, макар и много дразнеща. Харесвам визуално актрисата (само че се чудя дали си е правила операция на носа, много е тънък).
Малко се дразня, че решиха да я превърнат в хрисима и добра. Не вярвам, че човек с нейния проклет характер може толкова кардинално да се промени.
А може ли да ме насочите къде е този момент с “изнасилването”, защото не съм го гледала?
Моментът е в 6 оригинален епизод, ако не бъркам, когато се разбра, че Сюрея е бременна, а Фикрет и Ипек отидоха на вилата.

# 95
Здравейте, благодаря за темите. Отскоро ви намерих и чета с интерес. Не съм гледала сериал от самото начало и бих искала да попитам, Адем полубрат ли е на Фарук и братята му?

# 96
Стъпка по стъпка разкриват характерите на много от героите. Знаех, че Адем не е мъжкар, въпреки демонстрирането на мъжкарство. Подмолността, с която отмъкна имението, няма нищо общо с мъжкото поведение. До тази вечер си мислих, че подведен от слабата си и озлобената майка, той е бил готов на всичко, за да и угоди. Но тя си замина, тя вече не беше жива и той в името на нейното страдание осъществи плана си. Той не можа да достави тази радост на майка, да влезе триумфално заедно с нея в имението. Но... какво излезе? Адем е като магнит за озлобени, луди или на границата на лудостта жени. И не само магнит, той е една марионетка в ръцете им. Години наред мама го е оформяла, и не знам кога се е появила "любящата" леля. Със същата цел като Рейхан, да унищожи Есма.
Есма! На другия полюс на този на Адем и компания. Колкото тя е силна, толкова те са слаби. Лелята е подобие на мама Рейхан. Е, има разлика - достигнала е някакви висини в бизнеса. Но излиза, че от младостта и, смисълът на живота й е бил - да смаже Есма.
Нищо, че сериалът се казва или "Истанбулска невеста" или "Завинаги" и двете заглавия са свързани със Сюрея, но до тук за мен Есма е главната героиня. Сюрея търпи развитие. Дали ще успее да достигне нивото на Султанството, което Есма го е овладяла до съвършенство? Но то не е само въпрос на овладяване, характера е много важен.
Сцената с Есма и Юлфет, много добре показа коя къде се намира. Страхотна игра и на двете артистки. Едната почти не трепна, другата се побърка от мимики и физиономии. Има една приказка - "Парите и властта развалят човека." Но за мен е много по-вярно, че парите и властта показват какъв е човека. Представих си леля Юлфет без пари и власт. Есма вече я видях. С пари или без пари тя си е същата. Но Юлфет?
Ще видим.
Цитат
Бях много критикувана, че мнението ми е формирано на база на целия сериал, а не на това, което е излъчено до момента...Че с Гости сме разказали целия сериал....Няма как да стане след като съм изгледала целия сериал....Разбира се, че мнението ми е формирано от всичко видяно.....И както се вижда не сме разказали целия сериал...има още много неизвестни за тези, които не са го гледали.....
Мама Ан, нека те критикуват, нека те обвиняват, ти досега си представила много умерено неизвестни за нас неща. В края на краищата това не е криминален филм и ти да издадеш кой е престъпника. Аз изпаднах в шок като видях Адем разположен при Юлфет. Но пък тази сцена напълно оформи мнението ми за него - до тук де. Мнение, което постоянно го променях, но почти винаги се е въртяло около зависимостта му. Всъщност той сам направил ли е нещо до сега? Освен да ходи да плачи в полицията, че братчето му го заплашва. Може и да се повтарям - до тук Адем е марионетка. Дано един ден видя него самия. Не под влияние на някой, не да изпълнява чужди мечти и желания - а, негови. Даже и фирмата е с парите на леля му.

# 97
Здравейте, благодаря за темите. Отскоро ви намерих и чета с интерес. Не съм гледала сериал от самото начало и бих искала да попитам, Адем полубрат ли е на Фарук и братята му?

Да - от един баща са, но от различни майки.

Само една майка е способна на саможертва за децата си....Есма загърби обидата от Юлфет....за да помогне на децата си...Есма добре познава Юлфет и знае, че трябва да я посети....Разбирасе Юлфет се опита да я унизи, но Есма не се предаде.....Стоеше с гордо вдигната глава пред зълва си.....

Екипа са привлекли големи имена - както се казва в сериала играе каймака турдси актьори - Ипек Билгин, Тамер Левент, а сега и Мерал Четинкая....и от по-младите Йозджан Дениз и Фърат Танъш....и от най-младинте Салих Бадемджи и  Аслъ Енвер.....Прекрасни актьори, прекрасна игра......сякаш не играят, а преживяват всичко, което се случва на героите в сериала.....

Малко инфо за

Мерал Четинкая - злата Юлфет от "Завинаги"

Популярната и обичана турска актриса впечатлява почитателите си със зашеметяваща визия в "Завинаги". Зрителите, които от години са свикнали да виждат Мерал в образа на уморени възрастни жени, са смаяни от метаморфозата и в аристократична и властна дама, притежателка на собствена модна марка. Четинкая споделя, че е приела с радост промените в прическата й и начина на обличане, които я превръщат в уважавана и всяваща респект бизнесдама. Приех тази различна роля, защото исках да покажа на зрителите другата страна на личността си. Една актриса трябва да умее да се превъплъщава във всякакви героини, категорична е тя. Четинкая демонстрира изключителните артистични заложби в над 30 филми 14 телевизионни сериала и редица театрални постановки. През годините успява да се докаже като истински професионалист, който може да се справи с всякакви артистични предизвикателства, но кариерата и на актриса започва по случайност и сравнително късно.

Мерал Онуктав е родена на 5 март 1945 година в Бурса, подобно на героинята си Юлфет. "Баща ми беше радиолог, а майка ми помагаше в лабораторията. Той не се интересуваше от изкуство, защото смяташе за несериозно занимани. С майка ми тайно посещавахме кинопрожекции и това беше единственото нещо, което криехме от него. Мъжът на сестра му беше от кавказки произход и обичаше операта. Спомням си как, докато учех в началното училище, чичо ми ме заведе на оперен спектакъл, който гостуваше в Бурса, по онова време се образуваха дълги опашки за билети пред театъра. Ние чакахме с часове. Учителят ми по рисуване насърчи желанието ми да участвам в училище постановки. На 13 години започнах да взимам уроци по балет при унгарската имигрантка мадам Олга. Тя ме накара да се явя на балетния изпит в консерваторията в Истанбул ,така спечелих стипендията да следвам "История на изкуството в САЩ" и заминах."

След дипломирането си в САЩ Мерал се завръща в родината и работи като преводач. Ангажираха ме да превеждам на ирландски режисьор, който гостуваше в театъра "Кентер". Докато течеше постановъчния процес, театърът влезе в кръвоносната ми система и вече не можех да се откажа от него, започнах да посещавам актьорски курсове на Белкан Аган. След като курсовете бяха прекратени продължихме да учим дома на Алган. Бяхме много интересна група младежи и всички от нас продължиха да се занимават с актьорска професия."

Младата актриса постъпва в трупата на театър "Приятели", където се запознава с бъдещия си съпруг - известния турски актьор, сценарист и режисьор Явузер Четинкая. Мерал приема фамилията на Явузер, с която е известна и до днес. Още в дебюта си в киното, тя печели престижна награда "Златен портокал" за най-добра поддържаща роля във филма "Хазал" през 1979 година. Четинкая е носителка на множество награди от филмовите фестивали в Анкара и Анталия за превъплъщението си в лентите "Другата страна на водата"- 1992 г. и "Една увехнала роза" - 1996 година. Отличена е за най-добра женска роля за образа на Хасифе, майката на капитана Али във "Времето лети".

Ударите на съдбата

Големите успехи, които жъне в професионален план са съпътствани от Голяма драма в личния живот. Мерал губи съпруга си през 1992 година. Явузер Четинкая умира внезапно от инфаркт на 44-годишна възраст. Загубата на съпруга ми е най-голямата трагедия в живота ми. Отиде си толкова млад, а така се обичахме. Откакто го няма, не съм си помислила за друг мъж, споделя звездата в интервю за турския вестник Миллиет.

През 2009 година съдбата нанася на Четинкая пореден удар. Актрисата е уволнена от театър в Бакъркьой в Истанбул, заради нелоялност. Според директорите на трупата звездата приема от странични ангажименти, без да се консултира с тях. Първоначално решава да я накажат като намалят заплатата й. Постигат обратен ефект Мерал започва да играе в конкурентен театъра, договорът й с Бакъркьой е разтрогнат. 75-годишната актриса живее в триетажна къща, която купува от наследниците на изключително популярния турски народен лечител Зафер Баскин. В Турция неговото име и слава са съпоставими с тези на българската баба Ванга. Духът на Зафер сякаш обитава дома ми.

"В стаята, в която, преди да умре е приемал пациентите си, се чувствам великолепна. Всяка стена излъчва положителна енергия и ме зарежда с нови сили", твърди Мерал. След финала на участието си в "Завинаги", актрисата се присъединява към екипа на друга хитова поредица, криминалния трилър "Ямата". А през декември в платформата Нетфликс е премиерата и на следващия сериал с нейно участие, фантастичния "Дар" с Берен Саат в главната роля.

Гледала съм Мерал Четинкая в "1001 нощ" - беше свекърва на Шехерезада и във "Времето лети" - майката на капитан Али...
Много автентично представя образите на героините които играе....

# 98
Нормално е гледалите целия сериал са имат различно мнение за героите. На мен не ми пречи чуждото мнение, нито разкриването на бъдещи събития. Даже още по - интересно ми става.
Благодаря за информацията за главните герои и снимковият материал.

# 99
"Сцената с Есма и Юлфет, много добре показа коя къде се намира. Страхотна игра и на двете артистки. Едната почти не трепна, другата се побърка от мимики и физиономии."
     Мдааа! Голяма, запомняща се сцена!  Как личност, която смятат за "паднала" стои с високо вдигната горда глава. Защото духът, манталитетът, цешият богат вътрешен свят на тази личност си е все там - на висота. Голяма дама е Есма Султан!
     И е също главен персонаж. Но също. Не единствен. Но тук, в тези епизоди е главен!
     За манипулирания и от лелята Адем не бях се сетила. Но тук са парите. Големият манипулатор е майката!

# 100
  • Плевен / София
да, роден от извън брачна връзка на баща им Февзи.
Здравейте момичета  

Пожелавам ви усмихнат ден, изпълнен с вълнуващи преживявания...

# 101
Добро утро Nature High BrightnessFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus

Гости страхотно си подредила масата със сутрешното кафе - цветята в любимите ми цветове, кафе, плодове....Браво Hug

Claire100, Криси благодаря за споделеното за снощния епизод Hug

Цитат
Сцената с Есма и Юлфет, много добре показа коя къде се намира. Страхотна игра и на двете артистки. Едната почти не трепна, другата се побърка от мимики и физиономии. Има една приказка - "Парите и властта развалят човека." Но за мен е много по-вярно, че парите и властта показват какъв е човека. Представих си леля Юлфет без пари и власт. Есма вече я видях. С пари или без пари тя си е същата. Но Юлфет?

Видяхме две приятелки на Есма от младостта й...Къймет и Юлфет...И двете не могат да стъпят на малкия пръст на Есма....При Есма, държанието е възпитание.....Може да си позволи да бъде слаба, само когато е сама....От видяното до сега останах с впечатление, че Есма "разголва" душата си само пред Нургюл....А колкото и да се опитва да скрие от Гарип, той разбира болките й.....Донякъде и Сюрея я разбира но при нея е интуиция......

За Юлфет и аз мисля, че е същата като Рейхан - използва Адем, за да си отмъсти на Есма за неосъществените си мечти....Но да кажем, Рейхан обвинява Есма, че Февзи е предпочел да остане със семейството си.....Но не разбирам злобата на Юлфет към снаха си....След като Есма се е омъжила за Февзи, Гарип е бил свободен...Но не е споделил чувствата на Юлфет, защото в сърцето му е била Есма....Би трябвало злобата на Юлфет да бъде насочена към Гарип....Но,не....
Предстои да видим посещението на Гарип при Юлфет....Ще бъде интересно......

Както видяхме Юлфет е открила извънбрачния син на брат си и му помага, за да си отмъсти на Есма.....Преди това се чудех, от къде Адем има пари да купува къща за майка си, да инвестира в конкурентен на семейство Боран бизнес.....Когато се появи Халим си помислих, че Адем го е окрал и така е спечелил парите.....Но сега вече е ясно - Юлфет финансира Адем, за да унищожи семейството на брат си.....И
Цитат
Подмолността, с която отмъкна имението, няма нищо общо с мъжкото поведение. До тази вечер си мислих, че подведен от слабата си и озлобената майка, той е бил готов на всичко, за да и угоди. Но тя си замина, тя вече не беше жива и той в името на нейното страдание осъществи плана си. Той не можа да достави тази радост на майка, да влезе триумфално заедно с нея в имението. Но... какво излезе? Адем е като магнит за озлобени, луди или на границата на лудостта жени. И не само магнит, той е една марионетка в ръцете им. Години наред мама го е оформяла, и не знам кога се е появила "любящата" леля. Със същата цел като Рейхан, да унищожи Есма.

+:plus1:

Ако нямаше трети сезон, много неща нямаше да бъдат изяснени...Но сега всичко ще си дойде на мястото.....

Хубав ден момичета бъдете здрави и щастливи Flowers Four Leaf Clover

# 102
Добро утро! Hug

Гости Hug Ани Hug,благодаря за кафето и пожеланията за деня! Flowers RoseFlowers Sunflower

На всички за коментарите! HugFlowers Bouquet

Приятен петък и се пазете! HugTwo Hearts

# 103
Цитат
За манипулирания и от лелята Адем не бях се сетила. Но тук са парите. Големият манипулатор е майката!
За оформянето на Адем такъв, какъвто го представят до сега, напълно съм съгласна, че единственият и основен принос е на майка му. Даваха отделни сцени от детството му, показаха как е пребиван от пастрока си, но… Мама Ан по-горе беше писала: "Само една майка е способна на саможертва за децата си....“, аз бих казала някои или повечето майки са способни на това. При Рейхан, от дадените епизоди, аз не видях саможертва за детето и. Точно обратното, тя жертваше детето си, за собствените си цели. Това най-ярко си пролича, при срещата им в затвора малко преди да се самоубие, а най-силно си пролича от самоубийството й. В предсмъртното си писмо, тя наблягаше, че се жертва за него, като отнема живота си, защото нейната омраза била пречка за неговото щастие. Не се и замисли за миг, да жертва омразата си в името на щастието на сина си. Самоуби се, защото синът и не пожела да последва нейната мечта. Всъщност, досега не мога да видя какъв е Адем, каква е неговата същност. Виждам една фигура, оформена и манипулирана от ранното му детство. Точно в турски сериал съм чувала: "Това, което ти отнеме майката, никой не може да ти го даде.“
Следващите ми разсъждения ще са под следния наслов:
"Знайте, че у глупак се таи сто пъти по-силна ненавист към умния, отколкото у умния – към глупака”
Цитат
Но не разбирам злобата на Юлфет към снаха си....След като Есма се е омъжила за Февзи, Гарип е бил свободен...Но не е споделил чувствата на Юлфет, защото в сърцето му е била Есма....Би трябвало злобата на Юлфет да бъде насочена към Гарип....Но,не....
За да се мрази не е необходима някаква основателна причина. Нито Рейхан, нито Юлфет, камо ли пък Къймет имат основателна причина да мразят Есма. Поне досега не са дали (а и не очаквам да дадат) някакво целенасочено действие на Есма, с което да им е навредила. Чисто интуитивно, несъзнателно, те чувстват нейното превъзходство, а то е нейният Силен Дух. В същата степен, те забелязват и чувстват своята малоценност и ограниченост. Всичко идва от сравнението. Много примери за сравнението дадоха в този сериал, дадоха и последствията от него. Нека си спомним какво каза Есма за сравнението на Ипек, тези думи бяха достойни за  философска книга. 
Следващото е цитат, не е мое, но много ми харесва. "Огромна грешка е да се демонстрира превъзходство в силата на духа и интелекта. По този начин другият се чувства предизвикан да отмъсти и най-често търси сгоден случай, да го стори чрез обида, като се прехвърли от сферата на интелигентността в област, където всички сме равни.“ Това започна да прави Юлфет. Смъкна обстоятелствата на нейното ниво, с надеждата да смаже Есма. И Есма знае това. Това е жертва, огромна жертва. Ще видим какво ще стане от тук нататък.
А що се отнася до това, че Гарип бил останал свободен, след като Есма се е омъжила, поне до тук не дадоха тази негова освободеност. Ти си го казала. Есма никога не е напуснала сърцето му. Как така Юлфет ще мрази Гарип? Разбира се, че ще мрази тази, която е заела мястото, на което тя иска да се намести. Точно както Рейхан мразеше Есма, защото тя е заела мястото на съпругата на Февзи, на което тя е искала да се намести.
Е, не е ли прекалено? На едната отнема място в сърцето на любимия и, на другата място на съпругата на любимия и. Как да не я мразят? Как да не търсят начини да и отмъстят? Как да не стане център на ограничената им Вселената? Как да не жертват детето си или племенника си, в името на Голямата им кауза - Есма да бъде срината?
ПП: Споменавала съм вече, как Адем, когато описва Фарук, му приписва неговите си качества, сега бих казала същото и за Рейхан и Юлфет. Те виждат себе си в Есма, омразата им към нея, дали не е омраза към тях самите? Тези жени умеят ли да се обичат и да станат център на живота си, а Есма да е сателит, вместо обратното? Ето, Есма също изпитва ненавист към Юлфет, но... просто я оставила някъде далеч в орбитата си, не желае да се занимава с нея, не желае да мисли за нея. Няма за какво да и отмъщава, просто я е игнорирала. Продължила е да живее собствения си живот.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 11:14 от Claire100

# 104
                 Клер:..."най-силно си пролича от самоубийството й".

Да точно така! Че тя /майката/ се самуби, защото нейното основно оръжие Адем дръзна да бъде щастлив, дръзна да живее, дръзна да се махне от тъмнината на злобата и да се пресегне към светлината. Създаде семейство. Това не е майка. Това е злодей. Но това не е нормално. И съм "сигурна"  в менталните отклонения на тази героиня. Това са болестни амбиции в най-висока степен на заболяване.  Те са поставени и над  детето й, и над живота й дори. Че нали заради тях, тя не е  позволила на Февзи да се погрижи за детето й/им.  И посегна на живота си, когато разбра, че тези амбиции няма да могат да бъдат осъществени. Те рухнаха. И смисълът, жалкият, отровен смисъл  на също жалкия й живот рухна. И нанесе последния си удар.

Мама Ан:  ".При Есма, държанието е възпитание.."  Другите две жени също имат възпитание. Но възпитание затворено в малкото пространство на външната, сдържана проява, зад която се скрива истинската същност.  При Есма имаме много по-обхватно възпитание, но и други  морални качества, които  я поставят над  двете "дами". И това  поставяне над другите Есма не го прави нарочно, тенденциозно. ТЯ СИ Е НАД ДРУГИТЕ! И това се забелязва, усеща. Особено от жените. Неуки, образовани, добри, лоши. Жените сме злобни и завистливи една към друга.  Вместо да си помагаме в този мъжки свят, ние си донавреждаме. Докато при мъжете не е съвсем така.

"Високият ръст" на Есма си личи най-вече  в обществото на видните Бурсенски дами, които  се домогват до поста й в дружеството. Но колкото да копаят в тази насока, само правят почвата Есма по-плодородна! И я издигат още по-високо над себе си. Както ще се види от последващи епизоди. Есма става още по-блестяща и по-открояваща се.

За Адем...За мен той има интелект. И разум, разсъждения. Които го водеха по прав път до момента, в който скъпата му майчица реши да го освободи. Да, тя го освободи - от себе си. Плодовете от тази свобода не се проявяват веднага. Трябва им време да узреят. До тогава той минава през своя катарзис. Но в него повлича и други съдби. И затова появата на лелятя с парите в неговия живот трети сезон ми е малко ...не на място. Ще се опитам да се изясня. Това, което писах по-горе за сбособността на Адем да мисли. Да приемем, че майка му не го беше предизвикала  и върнала отново към старото русло на злобата, а той продължаваше напред. Е, щеше ли лелятя с парите да му позволи това!? Някак си ми е пришит този момент в сценария. Но много фино е пришит, че  да не се забелязва.

Вашето мнение, момичета?

Къде е Сиси? Сисииии, здравей, мила!

Общи условия

Активация на акаунт