Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

• 48 440
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
след 40 е тъпо да се търси работа по обяви
познаваш си средата, работил си с фирмите в бранша... знаете си знаенето и моженето
още по- зле е да си на мениджърска позиция в екип от хора ‘92+
за инж специалисти са ми наблюденията
работа в момента има, ама много има, дори шефовете си отвориха очите и започнаха да дават по- добри пари
и няма хора... поне при нас
заплатите са 1500- 2000, кандидатите - без реален опит и възможност да ги изработят
така де, искам да кажа, че има работа и след 40, ама е малко ‘на каквото си постлал, на това ще легнеш’

# 421
1500-2000 не е висока заплата. За тия пари работа бол, да.
BPOтата са точно това - места за хора 92+, които биват брейнуошвани и главозамайвани.

# 422
Скрит текст:
Забелязвам 8бяви, които се въртят цяла година и се чудя.
    Толкова ли няма подходящи кандидати?
    Ако е просто да трупат СVта, не ги ли натрупват за три месеца?
    Толкова лоши условия ли предлагат, та никой не се навива?
    Изобщо каква е причината?! Много фирми, по няколко позиции. За мен това е ненормална работа.

Иначе в момента яко се възползват от ситуацията, предлаганите заплати за занижени, но не и изискванията. Ако си на или над 40 - никъв шанс, ако ще да си най-добрия кандидат.

Абсолютно същите впечатления. Няколко месеца изгубих с обявите в сайта.
Вече наизуст знам коя обява кога ще се появи...ха-ха-ха

# 423
  • Бургас
след 40 е тъпо да се търси работа по обяви
познаваш си средата, работил си с фирмите в бранша... знаете си знаенето и моженето
още по- зле е да си на мениджърска позиция в екип от хора ‘92+
за инж специалисти са ми наблюденията
работа в момента има, ама много има, дори шефовете си отвориха очите и започнаха да дават по- добри пари
и няма хора... поне при нас
заплатите са 1500- 2000, кандидатите - без реален опит и възможност да ги изработят
така де, искам да кажа, че има работа и след 40, ама е малко ‘на каквото си постлал, на това ще легнеш’

Заповядайте при нас у прованса. Веднага ще си промените коренно мнението. Стартовите заплати на хора без опит започват от 600-700. А на 2000 са от директори нагоре. Освен това фирмите в бранша се броят на пръстите на едната ръка, а в някои области има само по една фирма, така че няма как да идете при конкутренцията. Явно живеете в някакъв изолиран балон.

# 424
е, в софийския балон, който не бих нарекла изолиран
все пак тук се труди 1/3 от населението
и пиша за съвсем обикновени фирми, нелистнати на борсата, откъдето тръгна темата за възрастта, образованието и заплащането

Iseis ме е обобщила

# 425
  • Бургас
е, в софийския балон, който не бих нарекла изолиран
все пак тук се труди 1/3 от населението
и пиша за съвсем обикновени фирми, нелистнати на борсата, откъдето тръгна темата за възрастта, образованието и заплащането

И там са съсредоточени 80% от фирмите в България. Не, изобщо няма база за сравнение.

Къде, къде е тая работа? Тука и програмистите със стаж не вземат толкова.

# 426
Къде търсите обяви за работа, освен в джобс и стандартните български сайтове? Харесвате си някоя компания и директно пишете имейл или как?

# 427
  • ВАРНА
Няма смисъл да се нервиш  Ирене....сития на гладен не вярва!

Дори в най-големите градове на другия край на София - заплатите вече не надхвърлят 850 лева в частни фирми за хора със стаж...без стаж не само че не търсят ами и масово уволняват вече....
Стигнахме и парадокса във Варна/Бургас държавните фирми постоянно вдигат заплатите пък частните смъкват заплатите дивашки! и Вдигат мощно изискванията във Варна - Бургас!

# 428
Точно това и аз казвам - масово се смъкват заплатите в частния сектор, използвайки кризата. Няма спор. Иначе 1500 - 2000 е средна заплата за повечето позиции в София. Нямам наблюдения в другите градове, за това и не мога да коментирам там какво е положението.
Друг факт - държавния сектор вдига заплатите и те докарват прилично ниво на фона на тези в частния. Трети факт - учителите изобщо не са толкова зле платени, колкото се изкарват по стара традиция. Четвърти факт - в здравеопазването нещата са плачевни.

С уговорката, че има изключения от правилата, разбира се.

# 429
Все повече се убеждавам, че с много хора живеем в различни Българии. Или по-точно София и останалата България. Масово работодателите се възползваха от ситуацията и свалиха драстично заплатите. Сега непрекъснато срещам в джобса обяви със заплати по 500-600 лв. За Бургас и Варна дори и преди пандемията 1000 лв се смятаха за сравнително добра заплата.
Заплатите на учителите са смешни. Учител с много стаж, ПКС, класно ръководство и работа по проекти може и да взима 1500 лв, но един нов учител без стаж получава 1085 лв брутна заплата, което чисто е малко над 800.

# 430
И в София намалиха заплатите за сметка на изискванията. В момента не търся , но моя позната търси и си говорихме.....

# 431
  • ВАРНА
Заплатите на учителите са смешни. Учител с много стаж, ПКС, класно ръководство и работа по проекти може и да взима 1500 лв, но един нов учител без стаж получава 1085 лв брутна заплата, което чисто е малко над 800.

В частният сектор във Варна  човек без стаж може само да мечтае за 1100 лв. бруто заплата.

Нещо повече - последният месец  варненските фирми толкова са превъртели от гевезалък и хиляди кандидати че вече за елементарно място за 900 лв. заплата искат доказан стаж - смисъл искат да впишеш тел.номер на предишния ти началник да му звъни по време на интервюто че имаш стаж за работа за която кандидатстваш!

# 432
  • София
Аз съм решила, че ще сменям работодателя, но се оглеждам, на този етап. За София : Пресен пример с роднина - висока позиция, висше образование, стаж +20г и му предлагат 1500 лв. Много е грозно в момента, явно ще се чакат по-добри времена.

# 433
За кой сектор става дума?

# 434
Явно дори и в София, живеем в различни светове. Всички около мен имат добри доходи, не са се оплакали да са им намалили заплатата. Февруари, когато си търсих работа, доста бързо си намерих. Дори ми увеличиха заплатата скоро. Колеги, от старата фирма по време на пандемията си намериха по-добри и по-платени позиции. От моите лични наблюдения, не виждам положението толкова лошо. Наистина съм изумена. Ясно е, че положението в страната не е розово, но мисля, че в София има работа и добра заплата.

Общи условия

Активация на акаунт