Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

• 48 439
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • София
За кой сектор става дума?
Управление на активи, в частния сектор. Но, всеки работодател се пробва,пък ако мине.

# 436
Явно дори и в София, живеем в различни светове. Всички около мен имат добри доходи, не са се оплакали да са им намалили заплатата. Февруари, когато си търсих работа, доста бързо си намерих. Дори ми увеличиха заплатата скоро. Колеги, от старата фирма по време на пандемията си намериха по-добри и по-платени позиции. От моите лични наблюдения, не виждам положението толкова лошо. Наистина съм изумена. Ясно е, че положението в страната не е розово, но мисля, че в София има работа и добра заплата.
Моите наблюдения са абсолютно същите, но се опитвам да си сменя работата и наблюденията ми за пазара на труда са, че за висококвалифицирани кадри със заплати над 4к., е доста трудно.

# 437
Не познавам никого в моя град, който получава заплата не 4000, а дори и 3000 лв. Аз самата съм минала границата от 2000 само веднъж в живота си, при това бруто. Масово хората около мен получават по 600-700 лв, единици са тези, които взимат между 1000 и 1500. Казват, че зимата ще бъде много трудна и ще има все повече безработни, буквално става така, че ще се радваме, че сме на работа, пък макар и за мизерна заплата.

# 438
На толкова ги осигуряват,но едва ли работят за тези пари.Особенно тези в производството,знаят че има недостиг на работна ръка и изобщо не се хващат за малко,даже не договарят твърда заплата,а парче,бройка, квадратен метър,километър,акорд.При  нас шивачки-1000-1500,заварчиците стигат 3-4000 чисто,но ги осигуряват   на минимална.Ръководните длъжности и администрацията наполовина на работниците.

# 439
  • София
Отдавна не може да се осигурява човек на МРЗ. Възможно е на прага за съответната длъжност, което в много от случаите е далеч под това, което реално получават.

# 440
Буболина, къде е това при нас? Съседката ми е шивачка, получава чисто 750-780 лв и казва, че никога досега не е взимала толкова висока заплата. По-точно получаваше, напоследък се оплаква, че повече от 720-730 не може да вземе. Познавам още няколко шивачки, заплатите им са средно около 650 лв.

# 441
  • Велико Търново
Helene S, ако длъжностите са с минимален осигурителен праг, равен на МРЗ, защо да не може? Напълно си е възможно даже. И е мноооого използвано от работодателите.
Има доста сфери на дейност, в които поначало праговете са доста ниски. Затова ми е много странна категоричността ти.

Наистина, макар и в една държава, живеем в различни светове...

# 442
Наистина живеете в различни светове. Аз като имаща опит в София и в провинцията, ще ви кажа, че двата щата нямат нищо общо. Точно затова си бях намерила работа тук за смешната заплата от 750лв, защото някои хора си изнасят бизнеса в провинцията, за да плащат по-малки заплати.

# 443
При нас за 850+храна в Язаки си внесоха мароканци,украинци и поляци.Провинциалистите вече вече не работят за толкова.Има и други фирми които предлагат толкова,но и при тях текучество голямо,започват и като се понаучат малко отиват там,където плащат повече. Особено шивачките са много добре.Само продавачките са на 600-800 лева.

# 444
Къде е това при вас ? Уточнявайте .Ясно е ,че има разлика между София и Луковит .Но е коректно да отбележим

# 445
Хасково-дълбоката провинция.

# 446
Оставам с впечатлението, че заплатите за еднакви позиции са със супер огромни разлики, независимо от населените места.

# 447
Няма еднакви позиции.

# 448
Има еднакви позиции. Има и еднакви позиции с различни отговорности. Потребителите разбраха какво имам предвид.

# 449
  • София
Не знам дали тук е мястото да попитам, но имам въпрос и предполагам, че можете да ми дадете съвет. В края на септември бях на интервю за работа и ме одобриха. Обектът, в който ще работя, се очаква да отвори на първи декември. Когато ми се обадиха, за да ми кажат, че съм одобрена, ми казаха, че ще ми се обадят, за да се уговорим кога да пусна предизвестие за напускане на текущата ми работа. Притеснявам се, че не ми се обадиха от тогава. Разговорът по телефона се състоя на 30ти септември. Чудя се в понеделник дали да не се обадя да попитам какво ставас и като цяло съм много объркана. Ще ви бъда благодарна, ако ме посъветвате нещо.

Общи условия

Активация на акаунт