Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

• 48 387
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не обичам да работя в екип, когато човекът с теб те влече надолу и при всяка негова грешка, се обръщат към двамата. Но звучи зле. Не знам как да го представя, че не желая да съм скачен съд с някого, без да звучи като неумение за работа в екип. Е да, вътрешно се знае, че нищо не разбира и аз крепя дупките, то цялото е дупка, ама това не ме удовлетворява. Да взимаме еднакви заплати, пък аз да се бъхтам.

# 556
Според мен не го казваш, ако кандидатстваш за подобна позиция. Не вярвам да има човек да обича описаното.....

# 557
  • София
Не кандидатствам, там съм си. Просто искам да поставя ребром въпроса, защото се чувствам изтощена.
С други хора не съм имала проблеми с екипната работа.

# 558
  • София
Не знам дали има работа, в която да не работиш с други хора?

Редакция: сега прочетох втория пост, игнорирай въпроса ми, аз също мислех, че искаш да кандидатстваш за работа без екип.

# 559
  • София
Е да, аз не протестирам срещу това. Просто съм фул тайм бавачка на човек, който не знае как да си пусне компютъра (буквално). Изкарвам му заплатата на практика, а си имам и собствени задължения.

# 560
Казваш му на този човек, че достатъчно време си му помагала и е време да се справя сам/а. Даваш му задачи от общите, като копираш в мейлите началството. Описваш детайлно задачата, какво се иска и какъв е срокът. Ако не се изпълни, той си носи отговорността.

В моята работа имаше нещо подобно и тогава шефката ми дойде при мен и ми вика - Искам ти да проверяваш и подсещаш ХХХХХ за задачите ѝ, понеже не се справя..... А тя дори беше от друг отдел. Рекох - Съжалявам, мен никой не ме подсеща за моите задължения и работа, на края на месеца няма да вземам на въпросната половината заплата, нали? Ако е нещо да ѝ помогна един-два пъти - да, но не и да ме превръщате в пъдар на някого....
Шефката ми остана като трясната, че ѝ отговорих така, беше ядосана известно време, но поне не ми тръсна и това.

# 561
  • София
Да, някак минават между капките.
Мисля дори да не е постепенно, проточи се много. Задачите не идват от мен така или иначе.
Просто ще напиша в имейл, да го има черно на бяло, че достатъчно сме се обучавали (Не е по- нов от мен) и вече е време всеки да си изпълнява задълженията.

# 562
  • Сф
Аз съм в същата ситуация, че и по- зле, моят скачен съд се води една идея по-висока позиция, би трябвало да разбира всичката работа и да дава идеи за подобрения. Не стига, че не дава, ами няма и 1/10 от моите знания и нещата, които върша. Пропищях от нея, писна ми всички да търсят мен, за да й оправям бакиите постоянно и да ми се оплакват от нея. В крайна сметка почнах да препращам скрийншоти от оплакванията и имейлите към моя супервайзор. Почнах да натискам всички оплакващи се да го правят не на мен, а на началството. И му го казах, че така няма да продължава. Вече ми е все тая дали ще ме мислят за екипен играч или не, толкова съм изморена постояно да бърша след тази личност ....

# 563
ако наистина е пълна дупка
1. информирам ръководството с подробности, даже и да изглеждам като човек, който топи колега
2. предлагам да върша цялата работа, защото да поправям друг при мен означава повече ресурси

с колегата не се разправям, като не е станало до сега, нищо няма да се оправи и после

# 564
  • София
Да, за някои неща аз върша цялата работа. Защото ми изстисква много повече сили да бутам, обяснявам по 4-5ч вместо да го направя сама.
Ръководството е запознато и те потупва по рамото колко добра бавачка си. Затова не искам дс съм мекушава, а да поставя граници. Съжалявам да чуя, че и други са в подобна ситуация и благодаря за съветите. Явно имам прекалено много задръжки да не бъда неотборен играч или "топяща" и т.н. Но пък мен да ме използват другите явно нямат задръжки.

Често се случва да пристигне задача и оня си чака просто и нищо не предприема и като наближи крайният срок (обикновено става дума за 1-2 дни така или иначе), аз съм принудена да си я свърша, щото после и на мен ми се лепи като несвършена.

# 565
Е, добре, защо го държат?
Явно е голям връзкар.

# 566
  • София
Ами не знам, връзкар не е. Но май не е толкова лесно да уволниш някого. Чакат да му писне и да напусне сам. Не го харесват, но си го дундуркат.

# 567
Не са поискали,  не са намерили начин да го махнат.
Трябва да си твърда и да се дистанцираш от него. Щом и шефовете виждат каква е ситуацията,  време е за разговор.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 11:41 от Soul Free

# 568
Аз пък изобщо не бих се занимавала. Калпавите служители се дължат на калпав мениджмънт. Не са се свършили компаниите.

# 569
  • София
Кетчър, не можеш да си представиш колко добре те разбирам.
Все пак - предлагам ти да повдигнеш темета пред твоя пряк ръководител. И не, работата в екип не означава да си бавачка на някого или пък да му/ѝ вършиш работата.

Какво бих направила аз: инициирам среща с прекия си ръководител и с примери и доказателства показвам за какво иде реч. Обяснявам ясно и твърдо, че съм претоварена, пред бърнаут и че не мога да издържам повече на това темпо. Ясно показвам, също така, че това претоварване води до грешки и се опасявам, че грешките се отразяват на компанията, а аз не обичам да правя грешки, но се случва поради преумора. Изисквам ясна и точна приоритизация на задачите + решение какво следва от тук нататък.

Започвам и за всеки случай да се оглеждам за нова работа. Добрите служители и професионалисти са ценени и вярвам, че ще си намериш нещо по-добро.

Но да носиш някого на гръб и да му изпълняваш задачите, това далеч не е екипна работа...

Общи условия

Активация на акаунт