Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

• 48 445
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Ооо, ами ти трябваше да си питала досега.
Как така стоиш и си спокойна?

# 451
Ами, обади им се. Няма как да знаем какво си мисли бъдещият ти работодател.

# 452
  • София
Хич не ми е спокойно, за съжаление през този един месец останах без работа и не се обадих, защото си помислих, че би било нахално да се обадя първо аз. Но ето, че месеца мина и отсреща никой не ме потърси. В понеделник ще се обадя, надявам се всичко да е наред.

# 453
А какво предизвестие ще пускаш?

# 454
  • София
На мен в момента не ми се налага да пусна предизвестие, но от новата фирма това не го знаят, защото от 30ти септември не сме комуникирали.

# 455
Обаждай се още в понеделник.

# 456
Ако съм останала без работа, бих се активирала веднага да си намеря друга, а не да чакам някой да ми се обади и евентуално на 1.12 да започна нова работа. Щом отварят нов обект, е възможно отварянето да се забави и за това да не се обаждат, което значи, че щом си без работа, трябва веднага да започнеш търсенето на нова. Аз не бих се доверила на обещания. От 30.09 до 1.12 са 2 месеца и до тогава... я камилата, я камиларя.

# 457
И аз не бих.
Да ми кажат да чакам 2 месеца. И да не следя какво става, особено пък и да остана без работа междувременно.

# 458
На мен в момента не ми се налага да пусна предизвестие, но от новата фирма това не го знаят, защото от 30ти септември не сме комуникирали.
След като те взимат, искай да подпишеш договор, че започваш от еди-кога си... И чак тогава се пуска предизвестие в старата работа. А при тебе,след като са  се променили няои неща, си имала повод да им се обадиш, и да им кажеш, че можеш да започнеш и по-рано.
Според мен - тая работа няма да стане.

# 459
Как да започне по-рано, като обекта отваря на 1.12?

# 460
  • Варна
Този обект нали трябва да се подготви за отваряне - нареждане на щандове например, ако е магазин.

# 461
Като се обади в понеделник, ще ѝ стане ясно дали и кога ще започне. Най-малкото да се уговорят да отиде и да види къде ще е новото работно място, да се подготвят документи за започване.

# 462
Този обект нали трябва да се подготви за отваряне - нареждане на щандове например, ако е магазин.

Така е, но тя е била на интервю на 30.09. Ако искаха човек по-рано, щяха да й кажат на 15.10 да си пусне предизвестието и на 15.11 да започне, за да подготвят обекта, ако имат нужда изобщо от нейната помощ.

# 463
Като се обади в понеделник, ще ѝ стане ясно дали и кога ще започне. Най-малкото да се уговорят да отиде и да види къде ще е новото работно място, да се подготвят документи за започване.

Точно така. Обадете се в понеделник Simple Smile

# 464
  • София
Как да си вържа гащите в следната работна ситуация според вас.
Аз и човекът висим като един тийм, отговорни за дадени задачи, но трябва да излязат от него. Аз помагам, като по- опитна. Предлагам си помощта, наливам с фуния, дундуркам,но моята помощ не е желана реално, защото на него не му се занимава грам. И сякаш няма функционална грамотност, защото елементарни неща не може или не иска да схване. Пред шефа е "еми то ние не можем, на НАС ни трябва още време, за да започнем". И сега ще излезне, като започне да бълва грешки или направо си каже, че не може да започне, че аз не съм му помогнала или не съм успяла да го ангажирам достатъчно, макар че не е моя работа. Не съм мениджър. Не ми плащат заплата за мениджър.
И ме е страх да не си измие ръцете с мен. Как бихте говорили с мениджмънта, за да не изглежда, че топите бедната душица. Излязох доста от длъжностната си характеристика, писах упътвания, виждахме се извън работно време да  преговаряме, но повече не мога и не искам.

Общи условия

Активация на акаунт