СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 828
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 425
zazu, има някакво събитие във Фортнайт, нашичкият категорично отказа ходенето на ресторант, това му било по-важно
Нали пак ти питаше за доказани еднакви триъгълници по различен начин от описания. Говориха с учителката си по мат, която казала че по който и да е признак да е доказването ще се признае стига да са го описали както трябва

# 1 426
Аз май прекалено много се притесних - взеха да ми се въртят в главата някакви 30-40 точки Изнудих го  да проверим  и се успокоих. Оставих го сам да казва отговорите и сверявах. Има грешни две в първимодул, но отворените са му верни. Във втория една решена и едно подусловие от последната, както си и каза детето.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:11 от Amanda.D

# 1 427
  • София
Сетих се да питам нещо за 21в. Това квадратно уравнение не се ли решава с дискриминанта? Учи ли се тя в 7 клас?
Не, разлага се  със седмокласен материал Simple Smile

# 1 428
Сетих се да питам нещо за 21в. Това квадратно уравнение не се ли решава с дискриминанта? Учи ли се тя в 7 клас?

Не се учи. Ако я знаеш обаче може да те насочи как да разлагаш.

# 1 429
  • Варна
Стигнах най-накрая и до форума. То не бяха баби, лели, фейсбук групи..
Първи модул една тъпа грешна, не че има умна грешка, отворените верни. Прословутата 22 нъц, и 21 а) грешна подточка.
Много се разстрои, а е най-балансираното дете. Очаквам отличен резултат на БЕЛ, но   в математическа бала е космически.

# 1 430
  • София
да, ще получи половината точки.
в миналогодишна матура това беше разписано подробно, и като го видяхме снощи - набивах канчето: че има ли х квадрат - задължително са 2 броя корените, или ти орязват половината точки/

считам, че и тази година пак ще е така по отношение на оценяването

Конкретно в днешната задача са два, да. Наличието на квадрат не означава обаче автоматично да набиваме в нечие канче, че корените на уравнението са два. Децата следва да помислят, а не да наизустяват някакви положения.

Благодаря за отговорите. Ние многократно сме решавали такива задачи и съм повтаряла да внимава, но какво да се прави... И не че 1-2 точки ще ни променят нещо, но се надявам да се дадат някакви точки за задачата, която е решена до края, а е пропуснат вторият корен.
Като цяло аз съм много доволна, детето е дало всичко от себе си. 22 задача малко я е оплела, но дори и да няма нищо вярно в нея, това да ни е проблемът.  Важното за мен е, че много се потруди, много знания и умения натрупа и това никой не може да й го отнеме! Важното е сега да подкрепим децата си в новото начинание, което им предстои, каквото и да е то! Само да са живи и здрави и малко по-спокойни, всичко ще се подреди!
Аз отивам да си сипя биричка! По принцип не пия, но тук толкова напитки се размениха, че и аз се включвам...Beers

# 1 431
  • София
Минавам да ви кажа, че сме живи и после пак се покривам. Simple Smile
Не знам как намирате сили да ги коментирате тия изпити; аз установих, че ми е жизненоважно да си сваля нивата на тревожност, поради което никакъв изпит не съм гледала и днес.
Девойката е дала максимума от себе си; не знам кога ще спре да ми обяснява кое и е вярно и колко точки ще има. Аз повече не искам да слушам.
Имало е драми в съседна стая, че са ги държали с маски; в нашата стая не са им дали да заграждат отговори на листа с въпросите.
Дали ще вдигам скандал, още не мога да кажа.
В момента горе долу си възвръщам трезвия разум, който съм изгубила от около 2 години насам.
Извинете, но подобни изпити и стрес са живо престъпление към тези деца и към нас, родителите.
Е, който е със свръхамбициозни безгрешни деца може да мисли другояче.
Аз съм "просто човек", както се пееше в една много любима песен.
Желая от все сърце на всички ни да се успокоим и да останем здрави след последната година.
Ще пиша и чета към 29ти вероятно.
Отивам да си пия розето. Grinning

# 1 432
zazu, има някакво събитие във Фортнайт, нашичкият категорично отказа ходенето на ресторант, това му било по-важно

Същото и в къщи Наздраве на всички 🍻

# 1 433
  • София
Също се оплака от квесторките, през цялото време са си говорили по между си и са шумяли без да се съобразяват.
Същата работа и при нас! Дъщеря ми едвам се е съсредоточавала на моменти, защото е била на първи чин, а те не са спрели да си говорят точно пред нея. Ако не беше се справила така добре, щях да подам жалба. Не знам, какъв полезен ход има детето в такива моменти? Ако им направи забележка, няма ли да стане по-зле? Няма на кого да се оплаче, защото на практика е в "ръцете им".

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:24 от BFF_

# 1 434
Ananda, кажи кои две е сбъркал?
Моят - втора и задачата за лаптопа. Сега се чуди на себе си, как можело да е толкова тъп 😂

# 1 435
С координатната система и на една от геометричните не беше сигурен какво е писал и я броя за грешна.

# 1 436
Да кажа само, да живее Фортнайт Simple Smile че децата се успокоиха Wink
На мен следобяд ми стана адски лошо, чак сега се поосвестих малко. Нечовешко е тази година. Видя ми се като 10 години.
Ако на всичко отгоре на есен стартират в новите училища дистанционно, ще се гръмна

# 1 437
  • Някъде в Европа...
Синковецът гледал втора част..Каза, че 21 и 23 вярни, но 22 тотално невярна..но казва, от разписване - все 1-2 точки ще имам 😁...Първа не бил гледал и не искал да гледа, не помнел какво бил отговорил 😁....Знаех си аз, че неговото "всичко реших, споко", не е точно така 😁..Важното е, че не е в никакъв случай притеснен...Утре сменя колелото, какво знаете вие 😁
Не съм ви чела последните 10-15 страници....

# 1 438
  • София
На мен следобяд ми стана адски лошо, чак сега се поосвестих малко. Нечовешко е тази година. Видя ми се като 10 години.
Ей така бях на първата матура на баткото в началот она юни, после явно претръпнах.

# 1 439
От всичко писано тук, мога най-вече да се радвам, че и на двата изпита беше с нормални квестори. По негови думи, децата от другите стаи също нямат оплаквания.
Махнали са маските, квесторите са им разкачали черновите, имало е пълна тишина.
Но относно черновите, аз изрично бях писала до заместник директора по учебната част с въпроси какво, как ще е. И явно са взели мерки.
Абе, харесвам си го нашето училище, въпреки че си има и недостатъци.

Общи условия

Активация на акаунт