СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 657
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 710
Е аз винаги съм се чудила, ако НЕ запишем детето на 2 класиране, и отидем директно на 3 класиране, но напишем отново като желание мястото, на което НЕ сме се записали, то не трябва ли в най-лошия случай пак да ни приемат там? Нали освобождаваме това място?
По принцип най-вероятно така ще се случи, но на теория има вариант някое незаписано дете с по-висок бал също да е останало за трето и да пише това място на първо желание и да го заеме.
Ще дам пример: моето дете пише 1-во желание 1 АЕГ и 2 АЕГ, твоето дете ги подрежда 1 НЕГ и 2 НЕГ, моето и на първо, и на второ класирания е прието във 2 АЕГ (с бал Х), твоето - в 2 НЕГ (с бал Х + 1). На второ и двете не се записват и твоето решава, че като не става в 1 НЕГ, то иска вече английски и слага освободеното място от моето незаписано дете на 1-во място за трето класиране и така го измества за 2 АЕГ. Ох, не знам, успях ли да го обясня.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 18:13 от ТришаР

# 1 711
И още нещо да добавя - когато сте записали детето след второ и после отписвате за да участва в трето, освободеното място не участва в трето класиране. Остава за четвърто.
Е, ти ми прецака стратегията Satisfied Аз си мислех, че това място никой не го вижда, а то си участва в класирането!

# 1 712
  • софия
И още нещо да добавя - когато сте записали детето след второ и после отписвате за да участва в трето, освободеното място не участва в трето класиране. Остава за четвърто.
Е защо?

# 1 713
Защото си си изтеглил документите след обявяване на свободните места за трето класиране.

# 1 714
Да, за появилото се дете с висок бал и сменено желание разбрах. Но защо мястото ми не участва в 3 класиране не
Ок, а ако както казах аз, НЕ го запиша на второ класиране, мястото, което не съм заела, участва ли в 3 класиране ?

# 1 715
Да, защото мястото ще бъде обявено като свободно.

# 1 716
  • Plovdiv
Е защо?

Защото местата за трето вече са обявени, тоест факт са. А, вие след тази заповед освобождавате мястото.
Това, ако сте го записали, уточнявам.

# 1 717
Еми теоретично е добре измислено. Риск си има обаче.

# 1 718
  • софия
Значи местата за трето класиране се обявяват преди края на записването на второ. Правилно ли разбирам?

# 1 719
Приключва второ класиране. Директорите подават към РУО брой записани и брой незаети места. Свободните места се обявяват за трето класиране.

# 1 720
Значи по тази схема /с незаписването на второ/ може спокойно да се рискува, стига балът да е във високите нива.

# 1 721
Звънче, докато редят списъка на свободните места за трето, вашето си е заето, защото сте записани.
Ако си решил да играеш лотарията трето класиране, не знам дали не е по-добре да си пуснеш и твоето за разиграване, че поне още в честната игра имаш шанс да си се пребориш за него, че на четвърто могат да ти го вземат и по втория начин.
Теоретик съм - миналата година проследих екшъна, но по нашите географски дължини не се стига дотам и се радвам, че няма да имам такива дилеми.

# 1 722
Да, аз разбрах май.
Ами на мен преди не ми е стискало да участвам. Сега не знам. Зависи

# 1 723
  • София
Малко извън темата, но преди малко получих от нашето училище мейл относно анкета на МОН по повод онлайн обучението и установяване на нагласите за стартиране на бъдещо такова. Анкетата е активна до 19.06.2020 година (утре-петък). Поради краткия срок най-вероятно няма да успеят да участват много от родителите и учениците и съответно, представителната извадка ще бъде малка, което предполага изкривяване на резултатите и възможност за манипулирането им. Не намирам и в нета информация за тази анкета

за родители  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScv6Hgy3mgO-m0nohPa3fKf … YypAeTQg/viewform

Въпросник на МОН за ученици:
https://forms.gle/CuF2tnrKboFQRQze8

# 1 724
Ако искат направо да го разпускат образованието.....

Общи условия

Активация на акаунт