СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 640
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 785
Здравейте и от мен! Simple Smile Чета ви, следя ви и не се включвам често, знам, почти никога Simple Smile. Искам само да споделя, че баловете според мен ще бъдат по-слаби от тези през 2018, специално по математика да речем. Дотук става ясно,че изпитът по математика е бил неочаквано труден и почти всеки е допуснал по някоя грешка на първи модул, а за втори е голяма шарения.. Simple Smile))) Очаквам при момичетата масово между 70 и 80 точки, а при момчетата 85-90 макс. Допускам изключения, но малко, само от математическите гимназии Simple Smile))) Хехе, чета си поста- ами аз като истинска врачка Simple Smile)), да видим ! По български очаквам високи резултати масово при добре подготвените момичета и по-ниски при момчетата- хаха, това май почти всяка година е така Simple Smile Кажете сега какви са вашите прогнози в точки за масовото представяне- момчета и момичета Simple Smile))

# 1 786
Аз също съм на мнение, че повлия и то много. При моето хлапе си е късмет, защото имаше време да си се готви сравнително спокойно, а и школата се справи бързо с онлайн обучението. В нейното училище преподаването по БЕЛ е на толкова високо ниво, че с него и без него. Училището направи някакъв жалък опит за онлайн обучение, но не им се получи хич. Реално качествени уроци се провеждаха по един, единствен предмет и той не е от НВО.
Аз се шегувам за вируса и Испанската, но може да има и хора, които се влияят от това. 
Мисля, че няма еднозначен отговор (за статистиката на баловете) как са повлияли вируса, кризата и карантината. Затова ми стана смешно.

# 1 787
Ох, много сложна тема сте започнали. Не ги разбирам изобщо тези профили, ДЗИ, кандидатстване в университет и т.н. Има време, ще ги науча Simple Smile Моят седмокласник си е с конкретно желание за училище, така че профилите ще са "каквито се случи" Simple Smile Само да го приемат!
Вече ако там не стане, знаем, че не иска биология. Все е нещо!

# 1 788
  • София
Скрит текст:
Втората матура задължително е по един от профилиращите предмети. Ако си в паралелка с профили ФЕ, АЕ, МАТ и Геогр., втората ти матура ще е по един от тези четири предмета по избор.
sanaka, без да поставям под съмнение познанията ти И в областта на образованието, сигурна ли си?
Изхождам от това, че в НПМГ имат първоначално 2 профила и след 10 клас тази година избираха 1 предмет за 3 профил. Изборът беше сред математика, ИТ, история, география, биология, химия и език за различните паралелки.
А повечето деца се явяват на втора матура най-често с език. Или пък това да е останало от старата програма. За новата още не знам.
Извинявайте за спама. Не е тук мястото на тази дискусия
Офф, чак сега схванах какво имаш предвид с въпроса си. Ама на трета чаша розе е така. Joy
По старата програма втори ДЗИ можеше да се избира от всички изучавани предмети /и винаги беше на материала от ЗП/ и затова децата от НПМГ, както и всички останали, масово са избирали език за втора матура. По новата програма обаче втори ДЗИ задължително се държи по профилиращ предмет и тъй като, доколкото знам, в НПМГ езикът не е профилиращ, децата от училището вече няма да имат възможност да изберат езикова ДЗИ, а ще трябва да се явят на матура по някой от профилиращите 3 предмета.

Ох, много сложна тема сте започнали. Не ги разбирам изобщо тези профили, ДЗИ, кандидатстване в университет и т.н. Има време, ще ги науча Simple Smile Моят седмокласник си е с конкретно желание за училище, така че профилите ще са "каквито се случи" Simple Smile Само да го приемат!
Не е много добра идея да се оставят профилиращите на "каквито се случат". Те вече не са това, което бяха. Joy

# 1 789
Даже не ми се прогнозира.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 09:27 от rummi_pl

# 1 790
Два джина, три розета...Някой друг? Joy

# 1 791
Скромно, на една бира Simple Smile
Sanaka, то в нашето МГ няма нищо което да не му харесва от обявеното - мат. инф и инф. тех.

# 1 792
  • софия
Скрит текст:
Скрит текст:
Втората матура задължително е по един от профилиращите предмети. Ако си в паралелка с профили ФЕ, АЕ, МАТ и Геогр., втората ти матура ще е по един от тези четири предмета по избор.
sanaka, без да поставям под съмнение познанията ти И в областта на образованието, сигурна ли си?
Изхождам от това, че в НПМГ имат първоначално 2 профила и след 10 клас тази година избираха 1 предмет за 3 профил. Изборът беше сред математика, ИТ, история, география, биология, химия и език за различните паралелки.
А повечето деца се явяват на втора матура най-често с език. Или пък това да е останало от старата програма. За новата още не знам.
Извинявайте за спама. Не е тук мястото на тази дискусия
Офф, чак сега схванах какво имаш предвид с въпроса си. Ама на трета чаша розе е така. Joy
По старата програма втори ДЗИ можеше да се избира от всички изучавани предмети /и винаги беше на материала от ЗП/ и затова децата от НПМГ, както и всички останали, масово са избирали език за втора матура. По новата програма обаче втори ДЗИ задължително се държи по профилиращ предмет и тъй като, доколкото знам, в НПМГ езикът не е профилиращ, децата от училището вече няма да имат възможност да изберат езикова ДЗИ, а ще трябва да се явят на матура по някой от профилиращите 3 предмета.

Не е много добра идея да се оставят профилиращите на "каквито се случат". Те вече не са това, което бяха. Joy
Добре де, нали казА, че нямали особен смисъл. Сега не били това, което бяха. Защо ме объркваш?
Остовам с Фпечатление, че профилите са важни с нещо, но още никой не може да каже защо и за какво. Но ние трябва, въпреки, внимателно да ги избираме и тях.
Все се надявах да стигна до този пореден крайъгълен камък на беге образованието някога по-късно, но не би.

# 1 793
Напротив. Много хора са обяснявали защо са важни. Накратко - заради ДЗИ и с голяма вероятност заради кандидатстването във ВУЗ. И наистина няма да са това, което са в момента - по начин на избиране, по начин на обучение, по значение за споменатите неща.

# 1 794
  • София
Скромно, на една бира Simple Smile
Sanaka, то в нашето МГ няма нищо което да не му харесва от обявеното - мат. инф и инф. тех.

При това положение е ОК /въпреки че пак може да се окаже важно кой точно от тях в бъдеще/. Но съвсем не е все едно дали ще учиш АЕ, ИЕ, БЕЛ и история или АЕ, ИЕ, МАТ и физика. Например дъщеря ми ще вие като койот, ако я напънат 2 години да учи история профилирано. А ако после й кажат, че трябва и да кандидатства с история, ще се метне от някой мост. Joy

Звънче, кога съм казала, че профилиращите нямат особен смисъл? Мисля, че въпросът беше, дали ако кандидатстваш право или медицина, оценката на ДЗИ по език има някакво значение. Много различни въпроси са това.

# 1 795
  • софия
Извинявай! Не си, разбира се. ДЗИто не беше. Омотах ги.
Много нови неща ми се събраха, изморена съм и няма повече да се опитвам да разбирам. Утре ще опитам пак.

# 1 796
Simple Smile Е, за бъдещето няма как да гадая! Това са обявили...

# 1 797
И аз уж го разбирам, и в следващия един момент някак не ми се ще да е вярно. Горкото ми дете. От детската градина, та явно до университет все апокалипсис. Със сигурност за тях баш ще измислят някоя върховна дивотия Sad
Профилите не са лоша идея, просто изпълнението...ако е посредствено, ще стане лошо Sad

# 1 798
  • София
Аз дори не смея да си помисля какви реформи ще отнесе третокласникът. Защо мислиш, че съм на трета чаша розе?Joy

# 1 799
  • София
sanaka, благодаря!!!! СветнА ми! Знаех си, че не трябва да чета на чаша айран. Виж как не можах да вдяна, хем и Дидева потвърди...

Общи условия

Активация на акаунт