СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 645
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
В ТУ от доста време може да се кандидатства с резултат от матурата по математика, например.
В някои чужди университети, май за UK става въпрос, имало случаи да се изисква определен общ успех, в т. ч. от ДЗИ. В други се иска някакъв минимален успех от точно определен ДЗИ, за да вземеш стипендия.

# 1 771
  • софия
Всъщност сега се сещам, че в СУ във ФМИ можеш да ползваш резултата от матурата по мат, но с по-нисък коефициент при балообразуването в сравнение с коефициента, който дават на резултата от приемния изпит по мат при тях.
Математиката е единствената, за която знам.

# 1 772
Мисля, че и в СУ има прием с математика 2. Или бъркам?

# 1 773
  • София
Втората матура задължително е по един от профилиращите предмети. Ако си в паралелка с профили ФЕ, АЕ, МАТ и Геогр., втората ти матура ще е по един от тези четири предмета по избор.
sanaka, без да поставям под съмнение познанията ти И в областта на образованието, сигурна ли си?
Изхождам от това, че в НПМГ имат първоначално 2 профила и след 10 клас тази година избираха 1 предмет за 3 профил. Изборът беше сред математика, ИТ, история, география, биология, химия и език за различните паралелки.
А повечето деца се явяват на втора матура най-често с език. Или пък това да е останало от старата програма. За новата още не знам.
Извинявайте за спама. Не е тук мястото на тази дискусия

# 1 774
Мисля, че и в СУ има прием с математика 2. Или бъркам?
Да, но миналата година Математика 1 и ДЗИ бяха с еднаква тежест.
Fair Lady, сПанака Joy е права.

# 1 775
Специално за нашите университети, може би с някое и друго изключение, с тези предварителни нам си колко изпита, по времето на ДЗИ по-голямата част вече са приети. От познатите ми деца, през последните години, никой не се е явявал на нормални изпитни дати през лятото, както беше едно време.
Ще ми е интересно да видя статистика за разпределението на приетите студенти - с предварителни изпити, с оценка от матура, кандидат-студентски изпит.
Медицината знам, че са с нормални изпити. Сигурно има и други.

# 1 776
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, при положение, че тези профили трябва да се избират след 7 клас, не пречи да ги пообсъдим.

Сега се замислям, че в темата никой не е проявил желание за кандидатстване в италианския лицей. Даже бях забравила, че има такава опция. Сега се поразрових, обаче на сайта им няма никаква информация.

# 1 777
  • София
Ааа, не мога!!!
Sanaka, какъв боб ще хвърляш? Ти, този факт отчете ли го? Аматьорка, по трудността на НВО ще определя балове... Joy

# 1 778
  • София
Скрит текст:
lilfi, да, теб имах предвид. Според мен изобщо нямаш повод за притеснения с тези резултати. . Ако детето може да се справи по този начин на тестовете, със сигурност е направило хубав преразказ и теза
Възможно е и да съм оптимист, но ще му стигнат за всички хубави езикови гимназии.
green_dawn, прецени си детето какъв тип е - по-научен, аналитичен.  Или по-артистичен, творчески. И тогава избирай.

Аманда, благодаря за окуражителните думи. Това с оптимизма така и не го научих  Simple Smile  От четири години не съм следила темата НВО и като видях колко са се качили баловете ми се зави свят.

# 1 779
Аз малко се бъркам, заради старата програма. Но ТУ направиха предварителни изпити в доста гимназии, сгсаг имат програма за предварителен прием и т.н. От познати деца чувам. Аз бях споделила за изпита във фег за френския департамент на ТУ, моята дъщеря участва, но няма да се възползва, защото реши друго. Сега ще държи изпити извън профила си Simple Smile. Но ще кандидатства в България.
То тая година е малко... особено Joy

# 1 780
  • София
Втората матура задължително е по един от профилиращите предмети. Ако си в паралелка с профили ФЕ, АЕ, МАТ и Геогр., втората ти матура ще е по един от тези четири предмета по избор.
sanaka, без да поставям под съмнение познанията ти И в областта на образованието, сигурна ли си?
Изхождам от това, че в НПМГ имат първоначално 2 профила и след 10 клас тази година избираха 1 предмет за 3 профил. Изборът беше сред математика, ИТ, история, география, биология, химия и език за различните паралелки.
А повечето деца се явяват на втора матура най-често с език. Или пък това да е останало от старата програма. За новата още не знам.
Извинявайте за спама. Не е тук мястото на тази дискусия
Всички имат първоначално два профила, а в 10 клас избират още 1 или 2 /зависи от училището/. За 2-ро ДЗИ могат да изберат който е да е от тези 3/4 профила. И да, най-често се избира език за втора матура по различни причини - най-лесно е, оценката не е им е балообразуваща, не искат да си рискуват балообразуваща оценка /ако в дипломата имат окончателна оценка 6 по предмета/ с матура по този предмет и т.н.

# 1 781
Ааа, не мога!!!
Sanaka, какъв боб ще хвърляш? Ти, този факт отчете ли го? Аматьорка, по трудността на НВО ще определя балове... Joy

Статистиката е сложна нАука. Влияят много фактори. Може например пика на заболелите от корона вирус да повлияе на бала в Испанската от там всички деца с невъзможно висок бал да се юрнат към 18-то с японски или в еврейското. Варианти много. Трябва да се следи обстановката. Да се водят записки. После е лесно. Слагаш средноаритметичното делено на 4 и си готов.
Допълвам се, че вече бавно мисля
Ето преди малко някой се чудеше за италианския лицей!

# 1 782
Ковид влияе. Не се знае колко деца са имали свястно ДО и родители, които да следят нещата и да наваксват.

# 1 783
  • София
Аааа, ще замоля тези с невъзможно високите балове да си седят в Испанската Simple Smile

# 1 784
Хаха, ето защо децата ни логично няма и не трябва да бъдат в едни и същи училища. На мен този въпрос не ми изглежда чак толкова смешен, защото извънредното положение повлия на качеството на обучение в някои училища. И на изисквания, домашни и т.н Отрази се на психологическото състояние. Как е повлияло- положително или отрицателно, е друг въпрос. И после моето ще изръси подобна глупост и ще се чувства неудобно, че не познава елементите на статистиката и причинно-следствени връзки.
Съвсем добронамерено си разсъждавам на два джина.

Общи условия

Активация на акаунт