СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 662
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 815
А де
А то ние изобщо няма да ходим в чужбина, ама защо да са ограничени Sad

# 1 816
Има ли някъде данни на едно място - миналата година в коя парарелка колко свободни места е имало за трето класиране? А ако има и за повече години назад, още по-добре.

# 1 817
Слънчевата ви посъветва къде да четете. В темата за МОН въпросът е обсъждан многократно. В някои наборни теми - също. Пробвайте и с търсачката на форума. Сигурна съм, че ще излезе доста информация.

Има ли някъде данни на едно място - миналата година в коя парарелка колко свободни места е имало за трето класиране? А ако има и за повече години назад, още по-добре.
Публикува се на сайта на съответното РУО, но понякога свалят файловете след време.

# 1 818
  • София
Аз четох учебните програми за профилирана подготовка по химия и биология, обаче за половината от тях ми трябва преводач. Joy Особено по химия.
Защо, Санака? Второто желание при нас е профил химия и биология.
Ами...
Скрит текст:
Формулира принципa на Паули, принципа за минимум енергия и правилото
на Хунд.
Сравнява по енергия състоянията на електроните в многоелектронни атоми в зависимост от стойностите на n, l, ml (за n = 1 ÷ 4).
Тълкува зависимостта на скоростта на химичните реакции от температурата
чрез уравнението на Арениус.
Представя графично промяната на концентрацията на реагентите с времето,
разчита енергетични диаграми на химични процеси
Прилага законите на Раул, Бекман и Вант Хоф при решаване на задачи
Представя със структурни формули и наименува конституционни изомери на
диалкилбензени (орто-, мета-, пара-).
Определя хибридното състояние на въглеродните атоми във въглеводороди.
Обяснява образуването на σ- и π-връзки в молекулата на въглеводороди.
Сравнява σ- и π-връзки в дадена молекула по дължина, валентни ъгли,
здравина
Изразява с електронни формули и с квантови клетки електронната
конфигурация на атоми в основно и във възбудено състояние и на йони.
и т.н. Joy
Ама да му мисли този, който иска да ги профилира тези работи. Аз каквото съм имала да уча, съм си го научила - и в основно, и във възбудено състояние. Laughing

# 1 819
# 1 820
Благодаря, Санака! Утре ще покажа поста ти на девойката. Два пъти да го прочете и да помисли добре Simple Smile

# 1 821
Много се задълбочавате, как имате още сили😃 аз се успокоих, матурите са ни добре и двете, и по мат ще има 6 за годината, и 5 по бел. Като за момче май съм много доволна, и няма да се тревожа вече

# 1 822
  • София
Бисе, то и другите програми не са по-ясни. Аз за това препоръчах да се четат вечер, след алкохол! Joy
Все някога ще трябва да избере нещо... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 823
  • София
Благодаря, Санака! Утре ще покажа поста ти на девойката. Два пъти да го прочете и да помисли добре Simple Smile
Ау, недей! Ако тръгне да ги чете тези програми сега, ще хукне с 200 към спортното. Joy

# 1 824
Залавям се, Слънчева:)
Кога , ако не сега:)

# 1 825
Аз още не съм се образовала на тема профил Предприемачески. Все го отлагам, а ми е интересно какво точно се учи.

# 1 826
  • София
Във фег няма много съмнителни деца, ама директорката е...мама миа Simple Smile

мама миа в какъв аспект? позитивен, негативен... ?

# 1 827
  • София
Аз още не съм се образовала на тема профил Предприемачески. Все го отлагам, а ми е интересно какво точно се учи.
Ааа, това го разбирам! Не знам само кой ще го преподава. Smirk

# 1 828
Да вземат да направят един профил Министърпредседателски. Има кой да го преподава 😁

# 1 829
  • софия
Да вземат да направят един профил Министърпредседателски. Има кой да го преподава 😁
За него ще трябва да има и отделни задачи, че напливът ще счупи всички рекорди. 😁

Общи условия

Активация на акаунт