СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 562
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 2 085
  • София
Аз премерих гривната на моята ръка, защото сме еднакъв размер - съвпадаме на ръст, номер на обувки и размер дрехи. Даже си менкаме дрехи, обувки и чанти:)
И  ние сме така, ама аз съм анти-жена и мразя да ходя по магазини. Всичко, което може да се поръча онлайн, бива поръчано онлайн Simple Smile Сега сестра ми каза, че ще ходи до мола и ще пита в Пандора как се мери и после ще я поръчам.

# 2 086
Валят срочни и годишни оценки при нас. Останаха само по БЕЛ, география и биология, но и там е за 6. Свърши се!

# 2 087
  • у дома...
Бети, какво стана в училище? Девойката спокойна ли е вече?

# 2 088
Един въпрос към Дидева, Слънчева, sanaka, maria77 и всеки, който би бил наясно - ако вторият език е профилен, английски, и в 9 клас се започва от 0, в 12 на какво ниво би трябвало да е усвоен? Намерих една наредба в сайта на МОН за профилите, но хич не ми помогна да си отговоря на въпросите.
Профилен или не, вторият език е на ниво А2 по изискване. Но вероятно някои училища си вдигат нивото без мон да им го изисква.

# 2 089
  • София
Един въпрос към Дидева, Слънчева, sanaka, maria77 и всеки, който би бил наясно - ако вторият език е профилен, английски, и в 9 клас се започва от 0, в 12 на какво ниво би трябвало да е усвоен? Намерих една наредба в сайта на МОН за профилите, но хич не ми помогна да си отговоря на въпросите.
Мария, сигурна ли си?
Аз открих това: В1.1
https://www.mon.bg/upload/18345/profil-B1.1-AE.pdf

# 2 090
  • у дома...
Според мен и на база опита ми от немския А2 ми се струва доста ниско ниво за който и да е език.

# 2 091
Не съм сигурна, че ако вторият чужд език е профилиращ, нивото е А2. Това ниво е за общообразователната подготовка.

# 2 092
  • София
Дидева, сложих линк по-горе. Би трябвало да е В1.1.
Пускам и линк към ПП по всички предмети:
https://www.mon.bg/bg/100598

# 2 093
Ако таблицата е за ООП, то защо се води, че от ЕГ се излиза с ниво В2.1?
Предпочитам да греша Simple Smile. Логично е за профил да е по-добре.

# 2 094
Можеш да провериш от коя наредба е таблицата.
Слънчевата е дала линк към учебните програми за ПП по чужд език. В началото на всяка от тях пише за кои ученици е. Ниво В 1.1 е за ученици, които започват да изучават езика в девети клас, т. е. като втори чужд език.

Ако таблицата е за ООП, то защо се води, че от ЕГ се излиза с ниво В2.1?
Допълвам се. Не пише " езикови гимназии", а училища с интензивно изучаване на езика. Това е нивото, което се постига от ООП. Не във всяка паралелка езикът ще бъде профилиращ предмет. На сайта на министерството са качени всички учебни програми по чужд език.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 13:32 от Анонимен

# 2 095
  • София
Аз точно тази наредба загледах и ме озадачи, че при неинтензивно и неразширено изучаване, каквото се предполага че ще е втория език в чуждоезиков профил, имат вариант в края на 10 клас да си с ниво А1 и вариант за ниво А2, което после при 12 клас отива към съответно В 1.1 и В1. И тук ми дойде объркването...

# 2 096
Често се смесват начинът на обучение по езика и профилирането.
Паралелката може да е НИНРИЧЕ и езикът пак да е профилиращ.

# 2 097
Супер. Останала съм с грешно впечатление, когато сме дискутирали нивото в ЕГ по старата и по новата програма. (Знам, че таблицата е за ииче, а не за ЕГ, но и ЕГ са с ииче Simple Smile и това ми беше възмущението преди време, защо е до В2.1).

# 2 098
Сега ще отворя кутията на Пандора по отношение на нивата. В учебните програми за ПП присъства изискуемият минимум, който е заложен в задължителните модули. В профилираната подготовка обаче са предвидени тъй наречените избираеми модули, учебните програми за които се утвърждават от директора на училището. При добре обмислен учебен план броят на часовете може да е значителен и да се гони едно по-високо ниво, ако ме разбирате. Simple Smile

# 2 099
  • София
И на мен това ми казаха - заложеното е програма минимум. При наличие на достатъчно интерес и преподаватели, училищата имат вариант да предложат подготовка отговаряща на нива С1 и В2 съответно за първи и втори чужд език.

Общи условия

Активация на акаунт