СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 98 850
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Уоруик,  не каза това Бубчето..Хората са наясно, че винаги ще има деца, нерешили това или онова. Но понеже все пак са се трудили  упорито последните, е гадно да им кажеш, че еди-коя си задача е мега елементарна и дори таксиджията може да я  реши. Не е определено толкова елементарна, но не е и някаква за селекция на математически  гении.

# 1 246
Синът ми се чуди, Стоян от къде е взел пари за бензин и каза, че целият набор 2006-та го търсят, за да го бият Laughing Много се забвлявам с тези остроумни деца!

# 1 247
  • София
Видях детето си щастливо- ритуално изхвърли целия куп материали по математика. Искаше да ги подпали и да ги хвърли през балкона. Joy  Много искаше и по БЕЛ, ама го спрях.

# 1 248
  • София
След като ще се оценяват компетентности, трябва да се преподават компетентности - as simple as that.

# 1 249
Синът ми се чуди, Стоян от къде е взел пари за бензин и каза, че целият набор 2006-та го търсят, за да го бият Laughing Много се забвлявам с тези остроумни деца!

Това е супер 😂
Ясмина, мое мнение е, че трябва да се приеме всяко едно обосновано решение.
И моят както подразбрах по някакъв странен начин си е решавал.

Аманда 💖

# 1 250
  • София
ston, Judy, аз говоря за навик, която трябва да се изгражда още от 2ри клас.
"Задачи с думи" (дали геометрични, дали моделиране) има достатъчно през годините, за да може да се сдобият децата с този навик. Ако има изискващ учител, който държи на това, който записва така задачите на дъската, децата ще се научат. Говоря от някакъв опит, все пак... Ми криво ми е било, за верни задачи детето да получава "среден 3", но имаше защо...

# 1 251
  • у дома...
Скрит текст:
И преди съм го казвала, и сега пак ще го кажа -при цялата тая шантава година варианта, който мен най-много би ме устройвал е да се кандидатства по диплома. Е тогава девойката щеше да влезе и в СМГ с немски. Но нямаше да е реално, нито пък честно. И аз исках НВО-то да е върху таблицата за умножение и най-сложната задача да е х-18=30, ама нъц!
Лесният тест би бил обида за децата, посещавали школи и частни уроци. Макар, че моята и на две школи и трима учители по математика да я бях записа - все тая. Трудния - обида за децата, които нямат възможност за допълнително платено образование извън училище. Една задача в днешния тест е възможност точно да се отсеят тези, за които математиката е любов от тези, за които е необходимо зло.
Не, не, не ме разбирай погрешно. В предната тема писах, че за мен в НВО трябва да има нещо, което разграничава отявлените математици от децата, които са се научили да решават типови задачи. 22ра задача е точно такава, с училищна знания, но с изявено математическо мислене, защото не е типова. Не това ми беше проблема, а начинът, по който се омаловажава труда и усилията на децата, неуспели да я решат.
Отделен е въпросът, че ако ще има нещо, което да отсява отявлените математици, е добре да се даде повечко време на редовия модул, за да могат по-посредствените да имат възможност за по-детайлно решаване, тъй като те не биха се борили в модула за математическите гимназии.
Абсолютно съм съгласна с теб, просто съм го казала по друг начин. Браво на тези деца, които са решили правилно задачата. Браво и на тези, които са се опитали да я решат. Браво на всички деца!

Виждам познати около мен, които в момента търсят вина в учителя ни по математика, че не бил предавал както трябва материала. Търсят вина в МОН, че е дал такава трудна задача. Обявяват децата си на всеослушание за тъпи и провалили се(щото има и такива). Ей това най-много ме ядосва и дразни! Толкова много драма за един изпит.  И все някой има виновен. И нека не обръщаме въпроса за приема в елитни училища. Не това е най-важното. Детето и неговото спокойствие са най-важните.

# 1 252
  • София
Дидева, останалите майки, моля за отговор  по зададения въпрос за БЕЛ. Хем не е мое детето и пак съм бясна.

# 1 253
  • Отвъд алеята зад шкафа
След като ще се оценяват компетентности, трябва да се преподават компетентности - as simple as that.

Мдаа, затова българските деца са тотал щета на задачите от PISA.

# 1 254
Като чуя такива случки с квестори се притеснявам, че това са учители, където някъде обучават деца. Изцепките говорят за тотална неадекватност. На тия хора им е даден инструктаж, IQ 50 ми звучи достатъчно да схванеш идеята на присъстието си там.

Хубава 22 задача. Можеше да минем без похвалващи се майки, че са решили седмокласна задача и обясняващи колко е елементарна на притеснените софийски майки, където наистина трябват големи балове и вече е напрегнато от лесния БЕЛ.

За класификацията на децата - математици, нематематици, направете специална графа за моето. На практика решена 22 задача и накрая объркана елементарната останала сметка на г.

# 1 255
Имам информация за миналата година и то само за математиката. Не мога да отговоря как ще е сега по БЕЛ.

# 1 256
  • София
Имам информация за миналата година и то само за математиката. Не мога да отговоря как ще е сега по БЕЛ.

Мерси.  Simple Smile

# 1 257
Ми то не само софийските мами са притеснени, всички сме. Някъде имаше онлайн  курсове през цялото време на ИП, другаде животът спря и нямаше, 2 месеца си минаха ей така. Така че, кой трябва да е по- притеснен не е ясно

# 1 258
Уоруик,  не каза това Бубчето..Хората са наясно, че винаги ще има деца, нерешили това или онова. Но понеже все пак са се трудили  упорито последните, е гадно да им кажеш, че еди-коя си задача е мега елементарна и дори таксиджията може да я  реши. Не е определено толкова елементарна, но не е и някаква за селекция на математически  гении.
ОК
От пост 1237 и цитирания в него, не става ясно това, което ти обясняваш. 🙂

# 1 259
  • у дома...
sanaka, мат може и да е равностойно на 2018, не на 2019...
Но с БЕЛ май е обратно...
Слагай средно аритметично! Joy
Е, така кажи - просто и ясно! А не като Русалка Wink- нито е в едната крайност, нито в другата, а по средата - поле от възможности. Joy

Евклитовото пространство от картинката на Дидева Stuck Out Tongue Winking Eye
Значи като сте почнали с едни сложни думи от вчера - имплементиране, евклитово... Вие въобще отчитате ли състоянието на седмокласната мамка? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт