СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 98 892
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 260
  • Sofia
Преди 30 години нито тестовете, нито отговорите виждахме. Родителите пък съвсем 😘

Те дали помнят твоето кандидатстване? Моите със сигурност не участваха изобщо. Но ти щом си тук значи не е така
Моите помнят, бяха учител по БЕЛ и инженер. Но тогава беше друго време, повечето родители бяха други също. Аз противно на естествената си дарба за чужди езици, реших да кандидатствам в МГ, при това успешно😃

# 1 261
  • София
Ясмина, уравнението е всъщност същото.
SИван +150 = SСтоян
SСтоян -150= SИван
SСтоян - SИван =150

# 1 262
  • София
Имам информация за миналата година и то само за математиката. Не мога да отговоря как ще е сега по БЕЛ.

Мерси.  Simple Smile
Сканират ли черновите по БЕЛ? Ако ги сканират, мисля, че има вероятност да я погледнат, поне за тезата. Но едва ли някой може да каже категорично. Много неприятно! Непременно да пишат до РУО и МОН!

# 1 263
Дидева, останалите майки, моля за отговор  по зададения въпрос за БЕЛ. Хем не е мое детето и пак съм бясна.

Не знам какво да кажа. Сигнали до МОН, инспекторат. И днес се вихрят неадекватни квестори.

Слънчева, аз съм напълно съгласна с теб. Ама ей на, моите и двамата не случиха на учител по математика. При нея най-общо е незаинтересованост и констатация "Ами то не от всички стават математици, аз какво да направя". Пък, че няма ни едно домашно проверено, че контролни не се връщаха за преглед, че на въпроси отговаря "аз нали ви обясних, да сте слушали и да сте разбрали", е отделен въпрос. Ми това е  положението. Само че сега, ако синковеца изкара хубав резултат, ще получи поздравления, а тя за една точица дори няма заслуга.

# 1 264
  • София
На 22-б) дали ще се приеме решение тип Пътя на Иван =  пътя на Стоян - 150? Тоест уравнението да е: ((х+15)/8)*100-150 и преобразувано до 25(х+3)/2 примерно ? Като я решавах това ми хрумна за по-лесно, защото в а) вече е намерен пътя на Стоян.

Интересен подход. По същество е вярно и отговаря на условието пътят на Иван да се изрази чрез х.
Но все пак не става дума за уравнения, а за ираз. И пътят на Стоян не е намерен, а е изразен чрез х.
Ще е любопитно да се види дали ще има подобен отговор описан в решенията и присъжданите точки на решенията  на задачите.

# 1 265
Завъртя ме денят и не можах и да ви изчета като хората.

Прибрах я някъде към 12 и нещо. Като цяло каза, че първата част била по-лесна, втората по-трудна.
Решила уж всичките, сега въпроса е дали са верни Joy

И в нашата стая имало проблем с квесторите. Казали им да предават, че времето свършило, после им казали че имат още 15 минути.
Та в тия последни минути е решила последната задача, ама на тагъдък.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 17:02 от rummi_pl

# 1 266
  • София
Аз, например,  повече съм притеснена от това не, че детето не е решило определени задачи, а че някой се опита да му внуши, че ако не постигне някакъв резултат, няма да е доволен от него.  Гарантирам, че познавам много добре силните и слабите му образователни страни и той има всички необходими знания, за да продължи успешно по-сложния материал по математика в гимназиален етап. Цяла година се опитвам да му внуша, че важни са знанията, а не точките, защото точки по една или друга причина може да не получи и всичко това се срина буквално за минута от един неадекватен мейл. Почти съм сигурна, че ще има над 70 точки и вместо да се радва на това както аз се опитвах, той сега смята, че е разочаровал някого.

# 1 267
  • София
просто майка, и аз не знам какво означава! Joy
Но пък ми прозвуча достатъчно като черна дупка, която да погълне полето от възможности... JoyJoyJoy

# 1 268
  • София
С риск да прозвуча като на изпит по БЕЛ, ЕвклиД е правилното изписване Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 1 269
Синът ми се чуди, Стоян от къде е взел пари за бензин и каза, че целият набор 2006-та го търсят, за да го бият Laughing Много се забвлявам с тези остроумни деца!

Иван да не би да е сварил да се покрие?
Laughing

ston, Judy, аз говоря за навик, която трябва да се изгражда още от 2ри клас.
"Задачи с думи" (дали геометрични, дали моделиране) има достатъчно през годините, за да може да се сдобият децата с този навик. Ако има изискващ учител, който държи на това, който записва така задачите на дъската, децата ще се научат. Говоря от някакъв опит, все пак... .
Просто го нямат времето, даже и да го имат желанието. Затова обърнах внимание на заложеното по план като брой часове. За геометрията като че ли има повече, макар че е относително. Там по урок има на специфика.
Но таз-годишните текстови задачи, за 7-ми клас, са си специфични. Искат си и времето, и тренировките. В нашия клас едва успяват за час да решат 4 задачи на дъската. След това правят за дмашно пак горе-долу толкова, а това, ако не работим допълнително, е крайно недостатъчно, за да се разберат основните моменти, ка-моли по-специфични елементи на задачи. И смея да твърдя, че това е по-средното положение у нас по училища. Което е видно и от вече цитираните от мен усреднени резултати от НВО за страната.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 16:34 от Judy

# 1 270
  • София
Само да кажа, че е 16.19...
Каквото са решили - решили. Да предават от МОН.

# 1 271
Скрит текст:
Имам информация за миналата година и то само за математиката. Не мога да отговоря как ще е сега по БЕЛ.

Мерси.  Simple Smile
Сканират ли черновите по БЕЛ? Ако ги сканират, мисля, че има вероятност да я погледнат, поне за тезата. Но едва ли някой може да каже категорично. Много неприятно! Непременно да пишат до РУО и МОН!
Сканират ги. И има достъп до тях. Ако изходим от миналата година, преглеждат ги във връзка със втората част на изпита. Обикновено ако няма нищо писано по дадена задача. Неслучайно в указанията за работа за първата част  е написано, че:

Само да кажа, че е 16.19...
Чакаме 16:29 или 16:58. Simple Smile

# 1 272
  • София
Не това ми беше проблема, а начинът, по който се омаловажава труда и усилията на децата, неуспели да я решат.

Как се омаловажава?
Какво предлагаш, да се дават точки за нерешена задача само защото са се трудили? 😁
Стигнахме определено критичната точка на момента, в който всеки пише и никой не чете. И не ми е забавно.
Предлагам да сме една идея по-умерени в коментари от сорта на "абсолютно елементарно", "недопустимо е да се сгреши" и "има родители, които не учат децата си".
Никъде не съм предлагала да се дават точки за сини очи, ангелски характер или килограм решени задачи.

# 1 273
Може от МОН сега да ги решават задачите и да се чудят и те 28 ли е 29 ли е, дайте им малко толеранс...

# 1 274
  • София
хаха, и аз това си помислих!

Общи условия

Активация на акаунт