СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 790
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 350
муммбъл, ако е написала кое е "y" няма проблем!

# 1 351
  • София
Зад. 19 и 20 само машинно ли се проверяват или ги преглежда и учител?

# 1 352
  • София
ganis, как ще коментирате 22 задача?
Добра задача. Все пак НВО по математика си е изпит и е логично да има  малко по- сложни задачи. Един изпит трябва да отсее най-добрите. Все пак този изпит не е само за ЕГ, но и за МГ.
Задачата не е сложна, но  ученик трябва да умее да изразява дадена величина чрез друга, да владее свойствата на пропорциите.

# 1 353
Зад. 19 и 20 само машинно ли се проверяват или ги преглежда и учител?

За тях изрично пишеше, че при грешен отговор в бланката се проверява и черновата!

# 1 354
Задачите с отворен отговор  и задачите в свитъците  се проверяват от оценители.

# 1 355
  • София
Задачите със свободен отговор се проверяват от учител.

# 1 356
Здравейте, момичета. Чета ви често, но сега се осмелявам да попитам нещо. На 19 задача с диаграмата , дъщеря ми е объркала сумирането и вместо 500 е получила 400. Така реално ще има само една подточка вярно, която е за процентите. А другите ползват числото 500 и съответно са грешни крайните резултати, но уравненията са верни. Ще получи ли според вас някакви точки за нея???
Благодаря ви предварително.

# 1 357
@Ганис и Дидева
А тогава трябвало ли е да пишат на беловата и решенията. При нас дете е попитало какво трябва да пишат и хвърлило в суматоха квесторите , Дошла директорката и казала -само отговорите да пишат (а тя е математик)

# 1 358
  • Варна
ganis Аз пак да питам по моя въпрос. Като гледам отговорите от МОН, излиза, че ако на 22Б пътят на Иван е изразен като пътя на Стоян - 150 няма да се зачете като решение. Това е едната страна на равенството, с което са решава следващото условие. Или може би ще има допълнителни инструкции за проверяващите?

# 1 359
@Ганис и Дидева
А тогава трябвало ли е да пишат на беловата и решенията. При нас дете е попитало какво трябва да пишат и хвърлило в суматоха квесторите , Дошла директорката и казала -само отговорите да пишат (а тя е математик)
От модела на НВО по математика, публикуван през септември.
2 задачи с кратък свободен отговор (числов, символен или словесен) – от учениците се изисква да напишат свободни отговори, без да привеждат своето решение

# 1 360
И аз пак да питам, децата които са си преписали всичко на белова, както си е редно, 120 точки ли ще получат при верни решения?

# 1 361
Значи ако са написани отговорите се считат за верни, така ли? Това за 19 и 20-та

# 1 362
Slavi, от позицията на експерт, учител или ученик се изказвате така “компетентно”?
От позицията на минал по този път. Доста добре съм запознат с начина на проверка и с това как се разглеждат изпитите. Миналата година сме минали по този път:wink:

# 1 363
  • София
Здравейте,
 Да попитам синът ми е писал на белова по БЕЛ преразказа, много е драскал и зачертавал и са му казали да си препише на друга белова после са сложили и двете белови в плика, като са отбелязали, че едната белова е първа тоест истинска има ли възможност да се анулира работата му?

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 18:45 от Медунка

# 1 364
  • София
Здравейте, момичета. Чета ви често, но сега се осмелявам да попитам нещо. На 19 задача с диаграмата , дъщеря ми е объркала сумирането и вместо 500 е получила 400. Така реално ще има само една подточка вярно, която е за процентите. А другите ползват числото 500 и съответно са грешни крайните резултати, но уравненията са верни. Ще получи ли според вас някакви точки за нея???
Благодаря ви предварително.
Според ключа, за зад. 19 се дават точки за конкретни цифрови отговори. Няма предвидени точки за съставяне на вярно уравнение, така че не мисля, че ще получи точки при грешни отговори. Изчислителните грешки винаги са се санкционирали.

Общи условия

Активация на акаунт