СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 777
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 410
Оффф точно когато нямам какво да правя и тук е супер странно. Аз пък забраних да проверява задачите. Или може би трябваше, та да питам тук, колко точки ще получи Simple Smile

# 1 411
@Ganis и Дидева,
според вас матурата как е спрямо предни години по трудност..
Може ли да съпоставяме успеваемост спрямо миналата година?

# 1 412
  • София
Аз вече отговорих че За мен НВО по математика днес беше балансиран и издържан изпит.

# 1 413
Не знам дали мога да се съглася, че в София напрежението е по-голямо.
При нас в прованса имаме само 1 училище, което искаме, с 3 паралелки.
Абе, дано с всички деца се случат нещата по правилния начин. Много се надявам, особено които са положили усилия.
А мисля, че всички родителски тела, които пишем тук, са на деца, положили усилия.

Wink
Какъв е минималния бал за прием в тези 3 паралелки през предходните години?

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 20:44 от MollyBy

# 1 414
Може аз нещо да не съм разбрала, но дъщеря ми каза, че на 1 модул не са имали чернови изобщо, това така ли е
При нас същата работа, но това е било съвет от госпожата на уроците, но моята се е объркала, решавала си ги е при условията до 20та, а е трябвало до 18та, другите на чернова. Дефакто на чернова само втори модул. Уж казва, че е написала отговорите ама... Вече във всичко се съмнявам и отчайвам

# 1 415
  • София
Уф на мен след цял ден напрежение, започна да ми олеква, че минаха изпитите.
Чакаме резултатите. И се надявам да го оценят по най-добрия възможен начин.
Младежът се прибра след 18.00 чак. Поръчахме си пица и седна да играе Фортнайт 😎.
🍷🍷🤗🍷🍷

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:09 от zazu1

# 1 416
Иска ми се да кажа едно благодаря! Знам че тепърва започваме, но съм благодарна за компетентността и отзивчивостта ви 💕

# 1 417
И моят най-накрая се прибра, нещо е със странен глас, сега се чудя разболял ли се е или му мутира гласа Sad

# 1 418
да, ще получи половината точки.
в миналогодишна матура това беше разписано подробно, и като го видяхме снощи - набивах канчето: че има ли х квадрат - задължително са 2 броя корените, или ти орязват половината точки/

считам, че и тази година пак ще е така по отношение на оценяването

Конкретно в днешната задача са два, да. Наличието на квадрат не означава обаче автоматично да набиваме в нечие канче, че корените на уравнението са два. Децата следва да помислят, а не да наизустяват някакви положения.

Е, принципно може и да си права, но в този случай, не си. Дори, мисля че с теб/може и да греша/ коментирахме за ползването на окръжностите от 8ми клас? Ами както се оказа, в последната задача от първия раздел - ако си го знаеш, можеш да си го ползваш наготово. Никой не те кара да доказваш, че всички онези отсечки са равни. И за под 1 минута е решил последната задача на част 1. /защото знаеше за тази зависимост, за която писах още вчера/.

За последната геометрична задача от втория раздел, по същия начин. Там не му е стигнало времето да търси по-7-класни решения. И едната от подточките е решил, като се е позовал на окръжност. Никъде не пише, че ако си в 7 клас, трябва да доказваш изучавани в 8ми клас твърдения и теореми Wink Даже си мисля, че ако бяхме учили с него синуси и косинуси, и ги беше ползвал, пак щяха да му признаят решението и без да го питат отде знае за тях.

Тъй или иначе, не е имал време за повече, буквално е писал на крак, като е предал последен.

# 1 419
  • София, "Младост 3"
Привет Дами! Пак тук, тоя път надявам се за последно (дай боже на внуците на 7 клас да съм на околосветско някой ден...проучвам как да кандидатствам за Марс де)... Щерката макар, че знаеше, доста се оплеска. Бг изкарваме около 55т на първи модъул. А мат 66 за двата. Долу горе знам какво значи това за 2018. Сега не знам тази година какво да очаквам. Реално по-лесни от мин година ли бяха задачите? Как вървят сега очакванията? Знам, че е рано. Но ми се иска девойката да се класира поне системно в Джонката.. .асно, че и тук няма да го играем ТУЕС и чест ана фамилията остава с мен и брат ми... мда мерси на всеки гледащ на боб от старите кучета!

# 1 420
  • София
.....
За последната геометрична задача от втория раздел, по същия начин. Там не му е стигнало времето да търси по-7-класни решения. И едната от подточките е решил, като се е позовал на окръжност. Никъде не пише, че ако си в 7 клас, трябва да доказваш изучавани в 8ми клас твърдения и теореми Wink Даже си мисля, че ако бяхме учили с него синуси и косинуси, и ги беше ползвал, пак щяха да му признаят решението и без да го питат отде знае за тях.

Тъй или иначе, не е имал време за повече, буквално е писал на крак, като е предал последен.

Като имаща хлапе, ходещо по доста разнообразни състезания и олимпиади, включително и по математика,  точно тук ще те опровергая - решенията се изискват да бъдат с материала за съответния клас, поне засега. Ако се използва материал, свойства, теореми за горни класове- задължително трябва да бъде написано съответното доказателство. В противен случай рискуват да им отнемат точки.

# 1 421
Хаххаха това вече ме уби! Сега оставаше освен на курсове и частни уроци да започнат да мъчат децата и с материала за следващите години.

# 1 422
  • София
Скрит текст:
Никъде не съм писала да не си ги ползва,  Румка, АКО наистина ги знае,  в 1 модул.. Във втори, където се разписва, никога няма да му оценят задачите за макс точки, ако ползва в решенията  вписани, описани окръжности, хорди, медицентрове..

А за другото - аз не съм казала, че днешното уравнение няма два корена, тъкмо обратното написах. Ама още редица квадратни  уравнения има, които въпреки заветното х^2, за което си му набивала канчето, нямат по два. Или поне нямат два от вида, който той като седмокалсник знае.. Хубаво е децата да осмислят кога имат два различни, кога един повтарящ се, кога николко... И за това не са им нужни знания от горни класове, едно отделяне на точен квадрат им стига. И в този смисъл казах,ч е няма нужда от наизустяване на някакви положения, при положение, че можеш да си провериш колко са корените.

Нали, Моли, само това остава, с цел едното улеснение в 1 модул да ги подпукат и с  материал от горни класове? Simple Smile

По моя скромна преценка резултатите по мат ще са по-ниски от миналогодишните, не с кой знае колко много, но все пак по-ниски..

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:09 от пенсионирана русалка

# 1 423
  • София
Сетих се да питам нещо за 21в. Това квадратно уравнение не се ли решава с дискриминанта? Учи ли се тя в 7 клас?

# 1 424
  • София
LaughingStuck Out Tongue Closed EyesЩерката провери теста и ....настана драма.Плака дълго и безутешно.Успокоявах я, къде успешно, къде не...Сега съм я оставила да си изживее драмата и  да продължаваме напред.Наистина- важното е да сме живи и здрави.Дано  няма неприятни изненади на БЕЛ.И аз като Аманда ще прегледам паралелки с БЕЛх3 .
Скрит текст:
по едно време взе да изчислява: ако имам по  мат 60 х 2 = 120, и по БЕЛ 90х2 ...=190?!?!? И по едно време
 се разхили  неистово и вика"  не се учудвам че се издъних на математика Laughing
Наздраве!

Общи условия

Активация на акаунт