СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 641
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Sofia
gadamer, аз следях двете немски - до септември месец там имаше свободни места на класиранията само за младежи. През септември една девойка от нашето училище бе уредена от майка си в НЕГ (с писмо от министъра). За освободеното от нея място имаше класиране и дойде момиче от 35-то. През октомври едно момиче напусна НЕГ, проведе се пак класиране, но откъде беше момичето, което се класира и къде освободи място, вече не помня дали се разбра Disappointed Може и да бъркам кога дойде при “нас” момичето от 35-то.
На 3-то и 4-то класиране имаше места и в СМГ. Там са без квоти. Английските имаха прозрачност при класиранията (освен ТУЕСката майка и Izida трепери 2-3 дни да рискува ли или не за 1-ва АЕГ). ФЕГ и Испанската бяха малко мъглява история...

# 1 756
lilfi, да, теб имах предвид. Според мен изобщо нямаш повод за притеснения с тези резултати. . Ако детето може да се справи по този начин на тестовете, със сигурност е направило хубав преразказ и теза
Възможно е и да съм оптимист, но ще му стигнат за всички хубави езикови гимназии.
green_dawn, прецени си детето какъв тип е - по-научен, аналитичен.  Или по-артистичен, творчески. И тогава избирай.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 20:37 от Amanda.D

# 1 757
Много съм изостанала аз, благодаря, че ви има!
Мислех си, че като наредя най-малко желаните паралелки от трите най-желани училища (те са в челната петица за София) проблемът ми е решен.
Сега разбирам, че трябва да мислим и други варианти, а такива няма.

# 1 758
  • София
А матурите в 12 клас определят ли се от избора на профилиращи предмети след 10 клас?
Втората задължителна матура /освен БЕЛ/ трябва да е по един от профилиращите предмети, два от които се определят с държавния план-прием, т.е. ясни са още при приема, а другите - 1 или 2 - се избират в края на 10-ти клас.

# 1 759
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това преместване с писмо от министъра ми е много съмнително. Оказа се, че момчето, което уби Милен Цветков така е бил прехвърлен от 73-то в 1 НЕГ.

Да излязат резултатите и статистиките и много ще разчитам на вас за съвети как да процедирам с класиранията.

А за езиковите гимназии, да кажем паралелка Англ, Фр, МАТ, това значи ли че 2-рата матура трябва да е или по англ, или по френски, или по МАТ?

# 1 760
  • софия
Писмото от министъра не го пишат на всеки 🙃 Трябват много "сериозни социални причини".

# 1 761
И аз ще разчитам, а и съм с младеж, може пък да ме обземе лудост и да дебна
Във фег няма много съмнителни деца, ама директорката е...мама миа Simple Smile представям си как отивам за 3 или 4 класиране, а тя като ме види, припада:joy:
Аз я рекламирам на моя младеж, ама...не ще, гадинката Simple Smile

# 1 762
  • Там, където мечтите се сбъдват
Това преместване с писмо от министъра ми е много съмнително. Оказа се, че момчето, което уби Милен Цветков така е бил прехвърлен от 73-то в 1 НЕГ.

Да излязат резултатите и статистиките и много ще разчитам на вас за съвети как да процедирам с класиранията.

А за езиковите гимназии, да кажем паралелка Англ, Фр, МАТ, това значи ли че 2-рата матура трябва да е или по англ, или по френски, или по МАТ?

Да, което е резонно, все пак в 11 и 12 клас, ще се учат профилиращи предмети плюс малко бел и мат.

# 1 763
  • София
Втората матура задължително е по един от профилиращите предмети. Ако си в паралелка с профили ФЕ, АЕ, МАТ и Геогр., втората ти матура ще е по един от тези четири предмета по избор.

# 1 764
  • софия
А резултатът от втората (избираемата) матура за какво има значение?
Напр. ако кандидатстваш "право" или "медицина" и си с профили ФЕ, АЕ, МАТ и Геогр.

# 1 765
  • София
В посочения от теб пример - никакво значение няма.

# 1 766
Напр. ако кандидатстваш "право" или "медицина" и си с профили ФЕ, АЕ, МАТ и Геогр.
Това е въпрос на профилирането, който ще се решава като изреват първите потърпевши, които догодина са 11 клас. Особено планиращите образование в чужбина.

# 1 767

В конкретния пример, за нищо.
То и сега на повечето втората матура, че и първата, не им трябват. Просто трябва да ги издържат, за да завършат.

# 1 768
  • софия
Ааа, просто поредният безсмислен багер, пилеене на усилия и отчитане на дейност от МОН.
Има ли университети, които признават резултатите от матурата като вход, кои университети и специалности? Примерно, естествено или ако някъде има списък.

# 1 769
Не бих прибързвала със заключенията за важността на ДЗИ преди да видим реакцията на чуждестранните университети при завършването на първия ни випуск по новите учебни програми.

Добре, да попитам по друг начин - има ли университети, които признават резултатите от матурата като вход, кои университети и специалности? Примерно, естествено или ако някъде има списък.
Да, в момента има. Вероятно ще има и в бъдеще. При какви условия - предстои да разберем.

Общи условия

Активация на акаунт