Любители на котки - Тема 146

• 32 550
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Да, хранят го със спринцовка.

Ама поглъща ли доброволно? Или плюе? С какво го хранят?

Скрит текст:
Здравейте! Изключително много благодаря за подробния отговор! Прикачвам снимки на изследванията + антибиотика, който сега му даваме през устата. В четвъртък му биха една инжекция Зодон, както Вие казахте, днес го водихме отново, защото залита, биха му Б комплекс, калций или калий ( не съм сигурна ) и още едно нещо, но го забравих. Общо взето всичко е за подсилване. В понеделник сестра ми ще го води отново, ако няма значително подобрение, ще му правят описаните от Вас тестове. Но пък днес си поигра малко и хапна по-стръвно, така че ми се възобнови надеждата. Лекарите предполагат, че е в депресия, защото може би  е бит от други котаци. Майка ми също потвърди, че един ден котката се е прибрала изключително изплашена и от тогава не излиза и се плаши от най-малкия шум. Дори ни препоръчаха успокоително и него ще кача като снимка.

A! Аз от тези резултати не виждам да има  анемия. Хемоглобинът му е в норма. Има лека тромбоцитопения. По-скоро от биохимичния анализ се вижда, че е  дехидратиран и недохранен. Не виждам нещо притеснително в тези резултати. Дано тестовете за FIV/FeLV се окажат отрицателни, което ще рече, че не се е хранил заради болката в устата. Само мокра храна трябва да му даваш, докато оздравее. И пробиотик също можеш да  добавиш спокойно, тъй-като е на антибиотик (едно прахче дневно). Ако има някаква бактериална инфекция на пикочните пътища, то антибиотикът би могъл да помогне и за там също. Като приключите курса с антибиотика, тогава пуснете и анализ на урина.

Възможно е да не се е хранел както трябва заради възпалението и болката в устата. Ще се оправи "човека", ще видиш. Simple Smile Хубави паучове и пастетчета, варено месце на малки къстчета с бульонче и пробиотик, витаминчета (Б комплекс - идеално), даже можеш да пробваш уринарен пауч да му дадеш на РК профилактично една седмица (при идеопатичен цистит причинен от стрес се получава изпускане), да се прочистят и пикочните пътища. Няма да му навреди тази лечебна храна, ако няма повръщане (проблеми със стомаха, като гастрит).

За всеки случай, няма да е зле да се направи един фаст скан на ехограф, да се види черен дроб, пикочния мехур и другите органи.

Като се оправи устата, ще има апетит да яде всичко и ще навакса. Феромоните за успокоение също не са лоша идея. Simple Smile

# 136

Да не ни забравите Heart

# 137
Леле, amy_nka, много Ви благодаря, дадохте ми надежда! Ще направим всичко описано и ще чакаме да се оправи. Бъдете здрава! 😊

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 15:55 от Kokorka

# 138
Приема храната, дори обикаля кашончето, докато вчера не можеше.

# 139
  • София
Момичета, не мога да споделя колко сладко спинка Клео.

# 140
  • София
Много моля, тези които ги цитират в "Смешки от форума" да престанат с "умностите" си.
Няма такова нещо като 2 вида анемия: регенеративна и нерегенеративна.
Не заблуждавайте хората!!!

# 141
  • София
И защо толкова малко мръвки?...

# 142
Много моля, тези които ги цитират в "Смешки от форума" да престанат с "умностите" си.
Няма такова нещо като 2 вида анемия: регенеративна и нерегенеративна.
Не заблуждавайте хората!!!
Ако имаш да ми казваш нещо, на лична, моля! Не да ми говориш в трето лице тук като... (ти си ибери прилагателно). Пък, ако ми подминаваш мненията - още по-добре. Пък ако нямаш какво конкретно да добавиш, по-добре не пиши. Капиш?

Понеже недолюбвам спама:

Anemia occurs when there is a decrease in the number of red blood cells. ... Anemia is classified as regenerative or nonregenerative. In a regenerative anemia, the bone marrow responds appropriately to the decreased number of red blood cells by increasing red blood cell production.

Гугъл ит и приятно четене! Wink

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 21:03 от amy_nka

# 143
  • София
И друго.
Край от мен.   
И за тези на които съм написала "романи" на л.с. , мейл или други.
Съжалявам, някои не го заслижават, но както писа и profi /ще я перефразирам/, но когато простотията стигне до безкрайност, вече няма смисъл нито да чета, нито да пиша.

# 144
Съгласна съм с нейното мнение, въпреки, че не я познавам - явно сте си дружки с нея. Grinning "Перифразирам" се пише. Grinning

# 145
Тя Майя е лекар и то точно хематолог май, така че сигурно е по-наясно с материята от любителите с достъп до Гугъл.

# 146
Може да е лекар, но не е ветеринарен. Нали? Като човешки лекар не я знам колко е компетентна, но явно не се занимава с четене на ветеринарна литература. Няма лошо, щом четенето го има за простотия...
Като не е съгласна с мое мнение, да си напише нейното компетентно лекарско мнение, нали, не да ме набеждава, с индиректни, че съм заблуждавала потребителите. Ако нямаш какво да кажеш - мълчиш си. Не си длъжна да спамиш или да се заяждаш. Нали така?

Към нея:

Хайде, Мая*, щом си хематолог, виж резултатите на котарака и кажи има ли анемия или няма. Grinning Да не заблуждавам аз потребителите. Simple Smile

# 147
SobSobSob
Минавам да кажа , че сме съкрушени  снощи в 23.20ч. миличката ни кукличка , почина от гадния wet FIP -  точно 19 дни от както я диагностицираха. Последните 2 дни милата се мъчеше и не можеше да диша, седяхме с детето на пода до нея , галехме я говорихме и държахме и лапичката и тя издъхна пред нас Ужасно , непоносима болка, всеки път, на никой не му я пожелавам,  не можем да  спрем да плачем . Вярвам, че е на по добро място без болка.

# 148
Ооо, Пинко, много, много съжалявам.
Милата кукличка. Cry Измъчи се много. Дано сега е на по добро място, дано е в котешкия рай. Ох, така се надявах на чудо. Прегръщам те силно. Hug

# 149
  • София
Пинко, много съжалявам! Знам колко много боли! Hug

Общи условия

Активация на акаунт