Любители на котки - Тема 146

• 32 607
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Танче, много благородна постъпка. Hug Дано котенце Преслава се оправи и възстанови без поражения. Милата душичка. Стискам силно палци. Flowers Four Leaf Clover

Честит втори рожден ден на Нейно Котейшество Тути Елизабет. Жива, здрава, палава, игрива и обичлива. Animal Heart Eyes Cat

# 226
  • Dope Reach
И ние празнувахме РД преди няколко дни, ама котьо направи цели 6. Simple Smile

# 227
Да са ви живи, здрави и палави душичките

# 228
  • На остров
Таня страхотна постъпка ! Дано се оправи Преслава !

Честито на всички рожденици да са здрави и всеки така щастливи !
Големи сладури  показвате !

# 229
  • София
Честит рожден ден на пухкавите ви рожденички! Да са ви живи и здрави и дълги години да ви радват! Hug

# 230
  • Бургас
Чета за Преслава и ми става лошо, буца ми застана на гърлото, душичката малка, добре, че има такива хора, да помагат на бедните и беззащитни животинки, добрите хора вече са рядкост, моите уважения за направеното добро ❤️❤️❤️

# 231
  • In the land of Never Never
Нашето коте вече е на 4 лекарства, всичко е таблетки. Не знам защо се изписват таблетки, това е китайско мъчение! Разтварям във вода и давам със спринцовка, вече ме мрази по този повод. Човешка храна не даваме, откак е при нас, почти само лечебна, просто не знам какво да мисля, но ме успокои поста ти. Благодаря много!
Не знам дали е наистина нужно да се дават толкова лекарства. Може би трябва да потърсиш специалист ветеринар по тези неща и да се консултираш. Сигурно в ЦВК имат.
Като гледам изследването на Дуся от 2019, там е в други единици, тя е имала АЛАТ 226 U/l при норма до 100. Докторът нищо не й даде тогава, даже не препоръча специална храна. Не знам защо. Водих я около седмица на инжекции и това беше.
Нямам при мен изследването от 2015, то е на хартия, не съм го снимала в лаптопа, но помня че беше доста над нормата също. Тогава я мъчих с таблетки, но не можах да й набутам целия курс, мисля че трябваше 2 седмици, дадох нещо като 7-8. Тя започна да бяга и да се крие от мен, и стреса за нея е голям да я гоня и да й бутам в устата неща, които явно са горчиви.
Виж дали нещо от хапчетата не може да се замени с тази добавка Hepatiale Forte, тя е с природни съставки, и котките я харесват.

# 232
  • София
Ч.Р.Д. на рождениците! Да бъдат здрави и игриви!

Танче, това малко съкровище е извадило късмет, че вие сте минали оттам. Дано бързо се възстанови и да си намери дом!

# 233
Честито на рождениците! Да ги слушат стопаните!

Таня, как е Преслава днес? Милинката душинка.
Писах брисах за постъпаката и вашата и на тези, ударили беззащитното същество. И в двете посоки думите са малко явно

# 234

Рожденичката ни Heart

# 235
Привет на всички!
Искам да се допитам до хора с опит при отглеждане на котки!
Много отдавна искам да си взема коте за домашен любимец. Миналата Неделя, си ходих на моето село и видях, че котката има два малки сладура, ражда за първи път. И искам да си взема едното котенце, за домашен любимец, котката е много кротка супер душичка. Но до тук, никога не съм гледал котка в домашни условия, ще се гледа в апартамент.
Моля за вашите съвети, за да мога да се справя и мъника да не страда, интересува ме всичко, около отглеждането му. Например: кога да го отделя от майката, с какво да го храня в началото, какво да му купя за в къщи да му е добре, как да го обезпаразитя и кога, кога да му направя паспорт, какви изненади да очаквам? Моля помогнете ми, всяко мнение ще ми е от ползя. Благодаря ви предварително!

# 236
  • На остров
Най важното е първите 12 седмици котето да е с майка си.
Може да сложите едно малко одеалаце при майката сега, което после да вземете с вас.
Купичка за вода, за храна, някоя играчка.
За ваксини и обезпаразитяване се консултирате с ветеринар и за документи също.
Храна за бебета под 1 г вероятно има най различни и може да пробвате различни доокато уцелите вкус и цена.

# 237
  • Rock & Roll feeling ...
Туко що намерих малко бебе коте, много,  много слабо.
Моля посъветвайте ме какво мога да му дам тази вечер да хапне, докато стане утре и го отведа на вет?
Толкова е слабичко,че гръбначния стълб е изпъкнал...

# 238
Има ли зъбки? Възможно е да е болно и за това да не се е хранило/храни. Предложи му леко затоплена храна - варено месце или риба. Консерва риба тон, ако имаш...? Да предложиш, за да видиш дали всичко е наред с обонянието. Всякаква мека храна (пауч, пастет)... Другият вариант е сурово месо да предложиш. Понеже не знаеш, с какво го е захранила (запознала) майката
 Задължително го изолирай, докато не се изясни здравния му статус. И дано няма диария...

# 239
  • София
Таня, как е Преслава днес? Милинката душинка.
Писах брисах за постъпаката и вашата и на тези, ударили беззащитното същество. И в двете посоки думите са малко явно

Сведения дават между 14 и 16 часа. Нямаше промяна нито за добро, нито за лошо. За последно беше правила гърч в 9 сутринта, а ние се обадихме около 14,30. Донякъде е добра новина. Все пак се очаква лекарствата да подействат ефективно едва към третия ден. Утре ще видим как е.

Туко що намерих малко бебе коте, много,  много слабо.
Моля посъветвайте ме какво мога да му дам тази вечер да хапне, докато стане утре и го отведа на вет?
Толкова е слабичко,че гръбначния стълб е изпъкнал...
Само не давай прясно мляко, че понякога предизвиква диария, която завършва фатално. Колко е голямо? Дали може да яде нормална храна или е кърмаче? Ако е второто може да се даде бебешко адаптирано мляко (по-добре котешко, но и човешкото става). А ако може да се храни, можеш да му дадеш всичко, за което се сетиш, стига да е меко и да няма много подправки. От 1 път няма да му стане нищо. После ветеринарят ще ти каже с какво да го храниш.

Ако е много малко, трябва да го затопляш - с шишета с топла вода и кърпа върху тях или електрическа възглавница. Понякога отказвали да ядат ако нямат необходимата температура.

Magy70, да знаеш, че е много хубаво да се вземат 2 котенца. Играят си заедно и не са самотни, когато ги оставяме сами по цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт