Любители на котки - Тема 146

• 32 599
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • София, Лагера
Здравейте, момичета!
Аз малко се позагубих, големи вълнения покрай матури, кандидатствания, не минаха много гладко, че  хиперамбициозният младеж всичко, що не е пълно 6 е провал (на кого се е метнал такъв да му се чуди човек), та беше малко тежко откъм емоционални състояния и ще трябва да се работи по това... ама все едно, почти мина!

Влязох със свито сърце да видя какво става с Пинко Sad ... Съболезнонания за кукличката, мила! Cry Hug Сега е в Котешкия рай и гони пухкави топчици там! Бъди силна, моля се мъката ти да се уталожи по-бързо! Hands Pray

Cinnamon Cookie, честито за беб! И при мен така се случи, но с тате. Убедена съм, че той ми прати Тервел! Преди това не ставаше и не ставаше... Сега майка ти ще пази мъничката душичка в корема ти!  Heart Лека бременност!

nad_tab, добре дошла в котешката тема, все се чудех защо не си я "полазила" още Simple Smile

Ние миналия уикен пътувахме, 1 нощ не бяхме вкъщи и умрях от притеснения за Джинги. Бях й сложила купа 3 литра вода, за всеки случай, и храна за 3 дена Simple Smile Е, дори не усети, че ни е нямало. Само като се прибрахме започна да се умилква, което обикновено не й се случва.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 09:22 от Ноеми

# 211
  • София
A аз да ви поразсмея малко с днешните подвизи на Барни:

Както знаете, сериозната работа се прави на пода в тоалетната и задължително ние да сме наоколо, че да има кой да почисти веднага. Е, днес по обед влетях вкъщи да взема едни забравени ключове и веднага излезнах. Барни явно е стискал цяла сутрин и като ме е видял, е решил, че се прибирам и може да си отпусне душата. Върнахме се след час, Барни свършил работа, установил, че няма кой да почисти и съборил пръскалото с препарат (Детол), с което аз чистя пода след него,  по-близо до "съкровището". Така де, като ги няма двукраките, да вземе почистването в свои лапи. Не снимах Simple Smile по ясни причини.

# 212
  • София
Умни са ни децата (и наблюдателни) ❤

Щом е за веселба, включвам се и аз 😆

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 16:01 от AnyHr

# 213
Офффф, бе Аниииии Smiley Smile Smile

# 214

Така се спи 🤣🤣

# 215
  • София
"Завиждай!" (Аз завиждам...)

# 216
  • In the land of Never Never
Има ли някой, който се е сборил успешно с влошени чернодробни показатели без видима причина? Не се повлия от 3 седмици лечение, направиха нови кръвни тестове - още по-зле, ехограф - не се виждат сериозни увреди, та сега сме в нови 3 седмици лечение и направо не знам какво да мисля...
Моята Дуся има влошени показатели на черния дроб, за пръв път я изследваха 2015 и си е все така. Пробвах лечение с таблетки, но тя побеснява от ужас, като й ги давам, и спрях. Преди година ходих да й слагат инжекции, но също не се повлияха. Сега й давам суха храна на Пурина про план Hepatic. В клиниката в Черноморец, където я лекуваха наскоро от дрискане и повръщане от една сметана, която имаше карагенан, ми предложиха да й давам Hepatiale Forte, което са едни ампулки с нещо като кремче вътре. Размесвам го в храната, яде го. 30 ампулки трябва да й дам.
АЛАТа й е 189 при норма до 35, АСАТа 68 при норма до 30. Дуся е на 10 години.
Ето една снимка, рядък случай, когато с Васко са на близко разстояние и той я търпи.

Ето едно мило котешко семейство на кея в Ахтопол, храня ги всеки ден, в дъното са мама - а и тате! - доста учудващо, но таткото се появява често и стои кротко край домочадието си. Дано някой да не им направи зло,защото са доста кротки, а котета са още съвсем безпомощни.

# 217
Здравейте, моля за съвет, тъй като съм бременна съвсем в началото,  направих си изследване за токсоплазмоза и се оказа,че нямам изграден имунитет, а теста за сегашна зараза още не ми е излязал. В неделя ще изследваме и Томи, дано с него всичко е наред. А иначе аз не му чистя и нямам допир до тоалетна. Но ние спим заедно и много се прегръщаме и целуваме. Има ли опасност, трябва ли да си ограничим малко контактите Rolling Eyes ще съм благодарна ако споделите мнение,който е минал през това.

Този паразит отделя ооцисти (яйца), които "узряват" (имат способност да заразяват) едва след 24 часа от отделянето им в изпражненията на котката, което значи, че дори и котката да има активна инфекция с токсоплазмоза, ако тоалетната й се почиства всеки ден, не би могла да се заразиш, тъй-като ще изхвърлиш изпражненията преди да са узрели яйцата. Другото, което трябва да знаеш е, че котка с токсоплазмоза (антитела) отделя такива ооцисти само веднъж в живота си за период от 1-3 седмици. Много е малка вероятността да се заразиш от домашна, неизлизаща навън котка. По-лесно е да се заразиш от недобре измити домашни марули в някой ресторант или от домашен суджук.
За твое успокоение, би могла да си пускаш тест за антитела на всяко тримесечие от бременността.
А, ако теста на котката даде положително за IgG антитела, значи не би трябвало да се притесняваш, тъй-като вече е отделила веднъж в живота си ооцистите, когато е прекарала токсоплазмозата.

# 218
  • София
Има ли някой, който се е сборил успешно с влошени чернодробни показатели без видима причина? Не се повлия от 3 седмици лечение, направиха нови кръвни тестове - още по-зле, ехограф - не се виждат сериозни увреди, та сега сме в нови 3 седмици лечение и направо не знам какво да мисля...
Моята Дуся има влошени показатели на черния дроб, за пръв път я изследваха 2015 и си е все така. Пробвах лечение с таблетки, но тя побеснява от ужас, като й ги давам, и спрях. Преди година ходих да й слагат инжекции, но също не се повлияха. Сега й давам суха храна на Пурина про план Hepatic. В клиниката в Черноморец, където я лекуваха наскоро от дрискане и повръщане от една сметана, която имаше карагенан, ми предложиха да й давам Hepatiale Forte, което са едни ампулки с нещо като кремче вътре. Размесвам го в храната, яде го. 30 ампулки трябва да й дам.
АЛАТа й е 189 при норма до 35, АСАТа 68 при норма до 30. Дуся е на 10 години.

Нашето коте вече е на 4 лекарства, всичко е таблетки. Не знам защо се изписват таблетки, това е китайско мъчение! Разтварям във вода и давам със спринцовка, вече ме мрази по този повод. Човешка храна не даваме, откак е при нас, почти само лечебна, просто не знам какво да мисля, но ме успокои поста ти. Благодаря много!

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 05:44 от зелено човече

# 219
  • София
Да ви разкажа какви ги свършихме вчера. Simple Smile

Денят започна прекрасно край язовир Батак, където снимах 3 невероятни сладурчета - игриви, красиви, все едно излезли от някоя картичка (дано скоро имам време и мерак да сваля снимките от фотото). Продължи с една чудесна разходка до Фотинските водопади и поехме щастливи към Пловдив, където не съм идвала от Нова година. Вече почти бяхме стигнали и умувахме какво ще вечеряме, когато малко преди Прослав (крайният квартал на Пловдив от тази страна), на един много прав участък сред полето, където движението беше безумно натоварено и скоростно, видяхме блъснато малко коте в другото платно, но с надигната главичка. Още неосъзнаващи случващото се, мъжът ми за малко не се блъсна в някакъв отпред, който спря внезапно. Със скоростта, с която се караше, може би сега нямаше да пиша това, но все пак спряхме добре и се разминахме само с психически, но не и физически травми. Обърнахме някак и се върнахме, като през това време минаха повече от 10 коли над котето, но все още беше живо, макар и вече легнало настрани и с течаща кръв от устата. Успяхме да намерим денонощна клиника. Тук да вметна, че Провет работи денонощно само в Тракия, а не в Кършияка. Котето е ударено в главата и е с мозъчна травма, има малък кръвоизлив в дробовете, очичките не се виждат от кръв. Засега има надежда, че ще се оправи. Няма счупено и вътрешните коремни органи са добре. За очичките не се знае. Може и да не се възстановят. Преслава (докторът го измисли заради квартал Прослав Simple Smile) е на 2,5-3 месеца, 800 грама, черно-беличка. Heart На стационар е в Провет. Надеждите са за 4-5 дни да се оправи дотолкова, че да ни я дадат за домашно лечение.

Стиснете по едно палче за Преслава да се оправи! И дано после ѝ намерим дом, че с 5 котки вече ще изнемогвам.

# 220
Миличкото коте, дано се оправи и да му намерите любящи стопани. Стискаме палци и лапички.

А моята Пуфи от няколко дни си намери страхотно забавление. Потапя предната лапичка в купичката с вода, вади я мокра и я тръска, вследствие на което всичко наоколо се намокря от пръските. Като видях колко и е забавна тази процедура взех и напълних едно малко легенче с вода и и го предоставих за забавление. Сега си има мини басейн. Сутринта я заварих да шляпа в него с четирите лапи вътре Yum

# 221

Днес тюленче става на 2 години Heart

# 222
От нас също имате стиснати палци и лапички да се намери дом за Преслава!
Тюленче е само за гушкане и мачкане:heart:

На Лола и е топло тези дни и я помързява:

# 223
  • Варна
Ох, Таня... призля ми, какво е преживяло това коте, ударено, с болки и с фучащите отгоре му коли, направо ми призля. Лъки трябва да я наречете Heart Дано се оправи миличкото.

# 224
Тоя мъник, ако се оправи, съм сигурна, че ще остане у вас. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт