Американски колеж - двадесета тема

• 53 101
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Да, всяка година се кандидатства, но като цяло процентът намаление на таксата, който са ви одобрили в началото при непроменени други обстоятелства се запазва.

Моята дъщеря завърши Американския колеж преди три години. Кандидатствахме за намаление на таксата всяка учебна година. Всяка година ни намаляваше процентът за намаление на таксата, като последната година платихме почти пълната такса. В същото време не сме имали кой знае каква промяна нито в доходите, нито в притежаваното имущество.

За мен точно това е притеснително. Ако сега отстъпката ме устройва, какво правя ако примерно в 9 или 10 клас отстъпката е 5-10% и таксата става непосилна

# 136
  • в центъра
За мен точно това е притеснително. Ако сега отстъпката ме устройва, какво правя ако примерно в 9 или 10 клас отстъпката е 5-10% и таксата става непосилна
Всички си задаваме този въпрос. Затова отивам да взема документите и чакам трепетно, притеснено и с надежда резултатите от НВО.

# 137
Няма сигурност в нищо, включително в това, ако имате 80 % отстъпка за тази година и това е ОК в момента , то след месец може да се окаже непосилно. Дай боже да растат доходите на всички Simple Smile

# 138
7000 euro  ще струва следващата учебна  година.

в края на януари я предположих тази сума, като един същ Делфийски оракул съм Simple Smile https://bg-mam.ma/p/1146957/40086662
не че точно съм гадала, а от наблюдения с какви абсолютни числа е нараствала през годините след кандидатстването на сина ми, за догодина прогнозирам 7200, отсега го казвам Wink

# 139
  • софия
Да заместя Ежко?
Не вярвам колежа да остави семейство да си тръгне поради непосилна такса. Може би няма да е много радостно положението след финансовата помощ, но образованието като приоритет ще е мисия възможна.

# 140
  • София
Peneva_a

Не , не очаквам и не съм питала това, аз не бих го споделила също.

Понеже няколко потребителя казаха, че са получили отстъпка и ми е любопитно, 5% ли е, 25 % ли е ? А вие споделяте и за 95%!

Благодаря за информацията!

# 141
Процента намаление на семейство Х , няма отражение върху % намаление на семейство Y, така че не зная каква информация би ви дало това. Нашето намаление за 8 и 9 клас е един и същи процент. Все си мисля обаче, че при определяне %. освен финансовото състояние ,обръщат внимание и на резултатите на детето - това обаче е мое мнение. Опитват се да подпомогнат повече семейства.

# 142
  • софия
Абе хора, това е юбилейна тема - 20-та
Balloon ChampagneTada

Има хора, които определно ми липсват и бих се радвала да се появяват ако не по-често, то поне от време на време.( Петя, здравей Simple Smile )

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 13:30 от Амели

# 143
От информация от Колежа се отпускат 5-95%...
Процента на финансиране е недостатъчно, че таксата да е "удобна" за плащане, но достатъчно, че да не стане непосилна.
Скрит текст:
Опишете си (ако трябва в допълнително приложено писмо, аз така правех) житейската ситуация. При мен беше малко сложно - издръжки от бащата на колежанина, но и от бащата на дъщеря ми (в едно домакинство са си децата заедно все пак), живеем в несобствоно жилище, но е безвъзмездно предоставено за ползване... Все пак, да не се лъжем, че когато декларираните доходи не съотвестват на предполагаемите текущи и извънредни разходи... нещо не е така и някой се опитва да лъже.

И не се притеснявайте, че после ще се налагат разходи за "луксозни" стоки, само за да се чувства добре детето в Колежа... Все тая дали ще е с анцуг за 50 или 500 лв и с гуменки за 30 или маратонки за 300 Hands V

# 144
  • софия
Съдейки по нашия опит това с доходите, фукането и превъзходството  на база "имане = голяма работа" е някъде другаде,  не в колежа.

# 145
Абе хора, това е юбилейна тема - 20-та
Balloon ChampagneTada
Да се самопохваля, че пиша от Тема 1, само не разбрах как ви изпуснах и изтървах какво стана с Ежко.

Вярно е, че има значение успеха на детето при разглеждане на искането за финансова отстъпка след 8 клас. Не знам в каква степен. За пълните стипендии го пише и в договора, че се изисква да държат успех над ...

# 146
Колежът е на 3-то място на ДЗИ по БЕЛ.
http://www.danybon.com/obrazovanie/top-10-gimnazii-matura-bel-12-class-2020/

# 147
  • София
Определено има теми-общности, с които човек се чувства свързан!

За матурата по БЕЛ - достойно са се представили децата. Въпреки че не им е приоритет. За много хора това е мерило и сравняват ли, сравняват. Но Колежа си е най и без да е на 1-во място на матурата.

Да дам едно рамо и аз, щом го няма Ежко (и аз не съм в час защо го няма, но все си мисля, че ще се появи).

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:14 от .♥.Петя.♥.

# 148
Когато се кандидатства след 7 клас , пак това са топ училищата, така че е нормално и на матурата в 12 клас това да се запази.  Браво на децата !

# 149
  • София
Значи промените в катедра БЕЛ през изминалата учебна година са имали положителен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт