Американски колеж - двадесета тема

• 52 593
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
В документите мернах въпрос: от каква отстъпка имате нужда (от 5% до 95%). Предполагам това е диапазона. Но кой отговаря 5%? Всеки би поискал 95%. Естествено, това не значи, че някой ще му я даде Simple Smile.

# 121
Очакват честен и обективен отговор.
Ако искате ответна реакция , трябва да е видно за тях, че вие полагате нужните усилия.

Относно големите отстъпки от таксата-Не ми се струва етично да коментирам семейно състояние на деца. Но фактът, че АК им е дал възможност да учат там , е една от причините за моето уважение към това училище. Това са случаи, за които дори няма да искате документи.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 08:12 от rosss

# 122
Тук ще напиша доста различното си мнение по отношение на растящия размер на таксата: лично аз смятам, че семействата с по-високи доходи трябва да плащат по-висока такса, за да има достатъчно натрупване на приход, което да позволи на повече семейства с по-големи нужди от отстъпка от таксата, да им бъде дадена такава, както го правят американските училища и университети.
И аз бих искала да е така, защото си представям ужасната ситуация да приемат дете, но родителите да не могат да се справят с таксата

# 123
Да, всяка година се кандидатства, но като цяло процентът намаление на таксата, който са ви одобрили в началото при непроменени други обстоятелства се запазва.

Моята дъщеря завърши Американския колеж преди три години. Кандидатствахме за намаление на таксата всяка учебна година. Всяка година ни намаляваше процентът за намаление на таксата, като последната година платихме почти пълната такса. В същото време не сме имали кой знае каква промяна нито в доходите, нито в притежаваното имущество.

# 124
Ние бяхме обратния вариант!
Нямахме право на намаление на таксата! И 4 години сме плащали пълна такса.
Последната година бяхме в неистова нужда. Колежът не само ми одобри помощта, а ми даде и по- голяма отстъпка , от каквото поисках

# 125
При нас % намаление се учеличи с малко втората година и остана такава до края.

# 126
Да питам конкретно и може да ви се стори тъпо Simple Smile, не ми се смейте. Вчера влязох в комплекса откъм РПУ-то и попаднах на тенискорт, който не бях видяла на отворените врати. Този тенискорт на колежа ли е? Могат ли децата да тренират тенис там? Има ли треньор? Има ли някаква допълнителна такса?

# 127
  • София
За асфалтовия тенискорт  след последната сграда (Сандърс) ли говорим?

# 128
# 129
  • София
Процентът намаление в числа как изглежда? Защото между 50%, 30% и 5-10% има не малка разлика.

# 130
  • София
На Колежа е. За никакви спортове в Колежа не взимат допълнителна такса, а кортът (в цялата му асфалтова "прелест") се ползва от тенис клуба, който учениците сами си организират, те си намират и кой учител да им е отговорен за клуба. Ако детето ви иска да тренира, през гората откъм задния вход има пътечка, която излиза на истински кортове: .

Не ме питайте откъде знам за пътечката, не е от спорт.

# 131
Виж как си е задала въпроса Шарки "асфалтовия" корт.. Simple Smile
Та общото мнение е, че асфалт не е подходящ за настилка на корт. Simple Smile))

Може (ше) да се ползва.
Нищо, което се ползва на територията на колежа не се заплаща , освен ако не му нарушиш целостта ( книги, учебници и тн) и ако не изисква консумативи ( принтване, копиране, храна)

Ако създадеш клуб и намериш привърженици, ще осигурят материали. За пример давам Клуб на Мажоретките- не знам как им се наричат пособията, но им ги поръчаха от САЩ

И Шарки е писала, но ще си оставя поста Simple Smile))

# 132
  • в центъра
Процентът намаление в числа как изглежда? Защото между 50%, 30% и 5-10% има не малка разлика.
И в допълнение към този въпрос - как се плаща таксата? Еднократно или съществува възможност да е разпределена по месеци?

# 133
Процентът намаление изглежда точно така - между 5 и 95%. В писмото след разглеждане на документите получвавате вашия точен процент.
Очаквате ли някой да напише тук "При моя доход (точно число) и имущество на семейството (точно число) % намаление е (точно число)."?

За осми клас се плаща на 3 пъти - при записване и в началото на учебната година и после за втори срок. Следващите години е на два пъти - преди началото на 1ви и 2ри срок.

# 134
  • София
Честито на всички новоприети деца в това чудесно училище, което няма аналог в нашата страна!

Но все пак - конретно клубът по тенис (по времето, през което големият ми син учеше в АК) функционираше само от 1-ви март до 30 юни. Ако децата ви искат да тренират тенис, това не е алтернатива, а е само за допълнение.

Общи условия

Активация на акаунт