Американски колеж - двадесета тема

• 52 591
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • София
7000 euro  ще струва следващата учебна  година.

# 106
Да, всяка година се кандидатства, но като цяло процентът намаление на таксата, който са ви одобрили в началото при непроменени други обстоятелства се запазва.

Има ли на сайта на АК качен формуляр, с който се кандидатства за намаляване на таксата?
Интересува ми всички възможни източници на доход и налични авоари ли се изисква да се посочат, плюс движими и недвижими собственост, акции и т.н. или примерно само доход от предходната година? Заеми дали се вземат пред вид и т.н
7000 евро е доста внушителна сума, действително.

# 107
На място дават документите. Няма ги в сайта. Съвсем отгоре-отгоре ги мернах, оставам с впечатление, че абсолютно всичко се декларира и вероятно отчитат заемите.

# 108
Sharky, на страница нищо не е качено за промяна на таксата?

# 109
Има писмо от  Ричард Юинг в пощите но родителите. Ядосана съм. Бях сигурна, че нямат основание да я вдигат.

# 110
  • София
Ние имаме мейл, с който са ни уведомили.

# 111
Да, сега видях , че и аз имам честитка за новата учебна година:). Надявах се, че предвид ситуацията няма да се вдига таксата, но ....

# 112
Да споделя след разговор с детето разбрах, че от нашия клас от 10 приети деца може би само едно-две най-много да се запишат

# 113
Това, колко ще се запишат, става ясно като се запишат... тези разговори и подмятния "Аз пък отивам в... (училище)!" до последно са супер условни. Докато не излезе класирането и в държавните и общински училища, това е леко... детско Wink

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:38 от peneva_a

# 114
А някой може ли да сподели бързо ли става взимането на документите за намаляване на таксата

# 115
Да, много бързо.

# 116
  • софия
ехееееее, колко бърза организация! Като се замисля много хора ще са отишли вече, радостта от приема е голяма.

Мария, тоест администрация и всичко си работи? трябваше ли да сте с маски? Разкажи малко повече, моля те!
лелееееее как ми липсва колежа!

# 117
Всичко е толкова зелено и празно и само птички пеят. Малко като Снежанка в гората се почувствах, едно приказно Simple Smile.
Имаше наредени столове на една поляна, явно се планува церемония за дипломиращите.
Документите се взимат от централната зала, не запомних името. Влиза се през главния вход. Има изтривалка с дезифектант, охраната пръска и ръцете и искат маски. Аз имах в раницата и си сложих. Предполагам дават ако нямаш. 3 бюра са със служители. Имаше само още едни родители с мен в залата. Попълва се лист с моите и на детето данни и отделно се записваш в списък ако искаш намаляне на таксата. Бяха минали 28 души преди мен (ходих към 4 часа). Дават ти папка с много обяснения. Целият ми престой в залата беше под 5 минути. Не съм се запознала още с пълното съдържание на папката. Имаше информация и за профилирането за втори гимназиален етап. Голям избор на профили. Много ми допадна.
От утре започвам да набавям документи.

# 118
  • sofia
Може ли таксата да се намали 50%

# 119
  • София
Може и с 90%, стига да докажете съответната нужда.

Тук ще напиша доста различното си мнение по отношение на растящия размер на таксата: лично аз смятам, че семействата с по-високи доходи трябва да плащат по-висока такса, за да има достатъчно натрупване на приход, което да позволи на повече семейства с по-големи нужди от отстъпка от таксата, да им бъде дадена такава, както го правят американските училища и университети.

Общи условия

Активация на акаунт