Американски колеж - двадесета тема

• 52 564
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
P.S. Ето това са "пространствени" задачи, не говоря за стереометрия, разбира се:

https://www.aptitude-test.com/free-aptitude-test/spatial-ability/

Опитайте се да ги направите, те са само 6 в този тест, за да видите как от някои ще ви "засърби мозъка" - вероятно париеталният лоб, за който стана въпрос по-рано Simple Smile
84% , 1 грешна задача дете 4 клас  Simple Smile

# 91
Моята предпочиташе 600 пространствени задачи, дори и пред 1 съчинение.
Не е като да не се пише, но пък се научават да пишат прекрасно ( да се аргументират )

Хопла, стискам палци!.
Преди време знаех, че тестовете се изготвят в САЩ и тук идват само да се преведат и размножат. Не знам дали все още е така, а и логическите задачи всяка година стават по-малко.  Бордът на директорите е със седалище пак САЩ и си мисля, че задачите идват сед направени проучвания на база на такъв тип училища там и по света. Сигурно си имат техните аргументи. Можете да им пишете, ако мислите, че предложенията ви са разумни. Те ще отговорят най-добре . Тоест можете да пишете до ръководството на АК

# 92
84% , 1 грешна задача дете 4 клас  Simple Smile
Сега си представете 20 такива задачи, с по-голяма сложност - резултатите на момичетата ще са по-лоши от резултатите на момчетата. Невероятно, но факт.
И отново пояснявам - 40% от момичетата ще са по-добри от определени 40% от момчетата. Но като цяло заедно - момчетата ще са по-добри от момичетата.

# 93
  • София
На мен продължава да ми се губи смисъла и полезността на графиката и на цялата дискусия в тази тема и последните страници от предходната. Темата за квотите се обсъжда всяка година в редица теми и с все същата степен на безполезност. Всички тези данни за интелигентност на момчета и момичета, възрастовата им обусловеност /не знам защо при прием в университетите момичетата продължават да са с по-висок минимален бал Thinking/ , процентно представяне спрямо типове задачи, вероятно биха били на място, а може и полезност някаква да се извлече от тях, на научна конференция за видовете интелигентност например. В контекста на тази тема и конкретно актуалните въпроси по приема и избора на училище, на мен и графиката, и останалите теоретични съждения  ми звучат като вица за научния сътрудник - точно, но абсолютно безполезно. Joy

# 94
  • София

Кажете сега, подходящо ли е за разсеяни, разпиляни и неорганизирани младежи АК? Дали има шанс да "го вкарат в правия път" или ще е мъка? Също много ли "се пише" там? С тия негови 2 точки на съчинението... има ли шанс на такова място? Макар че на английски пише доста по-добре, което ми е странно.

Дали не съм ти отговаряла и преди на тези въпроси? ако не съм, да знаеш, че са ме питали поне 5-6 пъти съвсем аналогични през годините Simple Smile (а вероятно и повече).
Да, става за завеяни, разпиляни, неорганизирани. Допълвам: дори и за мързели, но трябва да са умни, за да не изфърчат все пак.
Дали ще е мъка - зависи какво разбираш под това. За мен донякъде беше. Много ги изстрадах тез пет години, че на мама момчето не рачи да стане по-немързелив, организиран и неотлагащ до след последния момент. Но...сега я оценявам кат' сладка мъка. Заслужаваше си и за моето дете никоя гимназия тук нямаше да даде повече. И той стана много други неща по- в позитивен смисъл.
Не мисля, че се пише чак толкова много. Дивакът така и не придоби свестен стил и самокритично мислене да си открива поне повторенията. Но...научи много по литература, дори тази скучната, неприятната задължителна. Всъщност след СМГ за сефте в Колежа разбра какво е да имаш истински учител по БЕЛ.

# 95
Честито на новоприетите! Шанс за резервите! Всички заслужават! И не забравяйте, че има прием и след 8-ми клас Wink

# 96
  • София
Ох, Ежко вече ми липсва Simple Smile
Кажете сега, подходящо ли е за разсеяни, разпиляни и неорганизирани младежи АК? Дали има шанс да "го вкарат в правия път" или ще е мъка? Също много ли "се пише" там? С тия негови 2 точки на съчинението... има ли шанс на такова място? Макар че на английски пише доста по-добре, което ми е странно.
Тъкмо описа моя син, и да вкараха го в правия път.

А сексизмът на Хопла е по-перфиден от Ежковия.

# 97

Дали не съм ти отговаряла и преди на тези въпроси? ако не съм, да знаеш, че са ме питали поне 5-6 пъти съвсем аналогични през годините Simple Smile (а вероятно и повече).
Да, става за завеяни, разпиляни, неорганизирани. Допълвам: дори и за мързели, но трябва да са умни, за да не изфърчат все пак.
Дали ще е мъка - зависи какво разбираш под това. За мен донякъде беше. Много ги изстрадах тез пет години, че на мама момчето не рачи да стане по-немързелив, организиран и неотлагащ до след последния момент. Но...сега я оценявам кат' сладка мъка. Заслужаваше си и за моето дете никоя гимназия тук нямаше да даде повече. И той стана много други неща по- в позитивен смисъл.
Не мисля, че се пише чак толкова много. Дивакът така и не придоби свестен стил и самокритично мислене да си открива поне повторенията. Но...научи много по литература, дори тази скучната, неприятната задължителна. Всъщност след СМГ за сефте в Колежа разбра какво е да имаш истински учител по БЕЛ.

Миленита, все едно че говориш за моя син. Само дето ми предстоят още 3 години "сладки" мъки. В 8-ми клас почти не съм го видяла да учи вкъщи. А тази година особено с онлайн обучението беше шапка на тояга. Факт е, че последната седмица учи. Та, идеята ми е, че няма шаблон за децата. Едно е сигурно  - всички са умни, но е важно и да са адаптивни и да се настроят според собствените си усещания и умения към изискванията и процеса на учене.
Тази година наистина са много високи резултатите от изпита. Браво на приетите деца, стискам палци за резервите!

# 98
  • В офиса
Ох, Ежко вече ми липсва Simple Smile
Да. Ще "го вкарат в правия път"
И да. Много се пише.
Дали е подходящо точно за твоя син, не се наемам да кажа. Моят би се чувствал добре в друга среда. При него приоритетите са СМГ, ПЧМГ и НПМГ. Виж за малката ми дъщеря го виждам като много добра алтернатива. И това няма връзка с организираност, а с други качества, или липси.

# 99
А всъшност какво съм изтървала и къде е Ежко?
(Сори за офтопика)

# 100
  • София
Milenita, аз не помня ти ли беше писала миналата година, че си си казала нещо в смисъл, че и една година да изкара, пак ще е нещо. Извини ме ако на си ти! Но мен тази реплика ми легна много на сърце, за моето разсеяно, разпиляно, вечно забравящо детенце. То ми е старателно и любознателно, ама много отвеяно. В предишни училища всички учители са правили компромис, като ги погледне с кравешки поглед, рови с краче в земята и каже тихо: "Съжалявам, забравих!" Най-вече този модел действа пред мен. Но не помага по никакъв начин на детето.
Все още тая надежди да стане по-организирана, по-преценяваща за какво да хвърля сили и за какво не.  А "любимата" ми реплика, произнесена бавно и лежерно е: "Ох, аз дали наистина си предадох домашното или само мислех да го предам" Stuck Out Tongue Winking Eye Помолих тези въпроси да си ги задава наум или по-далеч от мен, че съм в особена възраст. Тя си го избра, тя да си носи отговорността сега.

# 101
  • София
Хаха, нямам точен спомен, но звучи много като мен и да, мислила съм го в контекста на това дали ще успяваме година след година да си позволяваме таксата. Признавам, че май не съм го мислила при заплаха да го изключат за успех под минимума.
И съм го казвала на други - че продължавам да  мисля, че и една година да е, ще е ценна и ще си заслужава (факт, че не оценявам какъв ще е стресът и негативът от местене за всяко отделно дете).

# 102
Здравейте,
Бихте ли казали всяка година ли се кандидатства за намаляване на таксата?

# 103
  • Cobrs
Да, всяка година се кандидатства, но като цяло процентът намаление на таксата, който са ви одобрили в началото при непроменени други обстоятелства се запазва.

# 104
Да, всяка година се кандидатства, но като цяло процентът намаление на таксата, който са ви одобрили в началото при непроменени други обстоятелства се запазва.

Благодаря,
Аз се притеснявам ако тази година примерно са ми намалили 50% от таксата догодина да решат да е 10%

Общи условия

Активация на акаунт